Lite skit ränsar magen! Men bästa sätt att skölja tex ruccola är att lägga i en skål/vasken å fylla upp med vatten så de badar...grus å annat sjunker till botten. Sen ska man vara riktigt noga med isberg bör man ju skölja blad för blad ( alt.lägga i blöt som med ruccola), för har man skurit smutsig sallad på skärbrädan bör man ju tvätta skärbrädan igen...(H)
AnnaLenaN22 april 2009
Hej!
Om man inte vill skölja salladen så finns det ju sköljd och klar att äta salladsmixer att köpa. Själv tycker jag det är behändigt då jag inte vill ha förtioelva olika salladssorter i kylen som sen ligger och blir gammal.:)
tyom23 april 2009
Hej igen!
Den allmänna meningen verkar ju vara att skölja typ blad för blad så då får man väl fortsätta med det
(H) Men hur många har egentligen blivit sjuka eller rent av hört talas om nån som blivit det av för dåligt sköljd sallad ?
Lite skit ränsar magen! Men bästa sätt att skölja tex ruccola är att lägga i en skål/vasken å fylla upp med vatten så de badar...grus å annat sjunker till botten. Sen ska man vara riktigt noga med isberg bör man ju skölja blad för blad ( alt.lägga i blöt som med ruccola), för har man skurit smutsig sallad på skärbrädan bör man ju tvätta skärbrädan igen...(H)
Hej!
Om man inte vill skölja salladen så finns det ju sköljd och klar att äta salladsmixer att köpa. Själv tycker jag det är behändigt då jag inte vill ha förtioelva olika salladssorter i kylen som sen ligger och blir gammal.:)
Hej igen!
Den allmänna meningen verkar ju vara att skölja typ blad för blad så då får man väl fortsätta med det
(H) Men hur många har egentligen blivit sjuka eller rent av hört talas om nån som blivit det av för dåligt sköljd sallad ?
http://www.aftonbladet.se/matvin/article3698813.ab?service=print