Skala äggen från botten och inte från toppen, så lossnar skalet från det kokta ägget lättare
Haha, testa detta nu till frukost, det fungerade verkligen!!(Y)(Y)
Hej-Å-Hå!
Vad är nu "Toppen" eller "Botten" på ett ägg.
Vi pratade om just det här i morse när vi åt frukost. Äggen i kartongen vi köpt var absolut symetriska! Alltså gick det inte att se vare sig toppen eller botten på dessa ägg.
Men man kan nog ana vad som du menar med toppen och botten.
Toppen-kul tips i alla fall tycker:
Janne-G & Lillan
ewax7 februari 2009
(Y)Mera ägg:p Jag sticker hål på skalet i botten med en knappnål. Innanför finns en luftbubbla som jag sticker hål på och då spricker inte skalet när jag kokar dem.
(Y)Kör alltid sirapsflaskan i micron när den nästan är slut. Då rinner allt ut så lätt.
(Y)Steker alltid köttbullar på långpanna i ugnen, Det går betydligt fortare och stekoset halveras.
keysbmv7 februari 2009
Tack foer alla tips. Men oj hur mycket aegg folk aeter!!!
Min disktrasa luktar sur ibland... skoelj den i kallt vatten
varje gaang du anvaender den saa luktar den inte.
Garanterat!
LillaJa7 februari 2009
Skrivet av lillawe den 6 feb 2009
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Hur bär du dig åt för att göra det ?
ros7 februari 2009
:)Jag kör disktrasan i diskmaskinen en gång per dag.
Då är den fräsch och luktar inte illa(Y)
hanstom7 februari 2009
Skrivet av LillaJa den 7 feb 2009
Skrivet av lillawe den 6 feb 2009
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Hur bär du dig åt för att göra det ?
Ja:p de måsta ta en himla tid i allafall:D
lillawe7 februari 2009
:ZGör en "krater på ena sidan av kålroten(ej så stor kålrot), sedan brukar jag trycka små hål med potatisstickan under den. Sätt den över en skål och häll i sirapen. Det tar ca ett dygn att få fram lite hostmedicin, som hjälper lite si och så...gammal metod.:Z:D:)
emaxen7 februari 2009
Skrivet av lillawe den 5 feb 2009
När jag groddar sparar jag sköljvattnet. Bra näring till blommor.:D
:DTack för ett bra tips, jag groddar ofta(Y)
Nusse7 februari 2009
Skrivet av lillawe den 6 feb 2009
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Har bara en liten undran..hur silar man igenom en kålrot?:o
Nusse7 februari 2009
Skrivet av Nusse den 7 feb 2009
Skrivet av lillawe den 6 feb 2009
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Har bara en liten undran..hur silar man igenom en kålrot?:o
Ojsan..jag var visst för snabb med att ställa min fråga som du redan svarat på! Förlåt mig..(L)
lillawe7 februari 2009
Hoppas att det funkar!!(L)(Y)
Saffransanna7 februari 2009
Å vilka bra vardagstips.
Lite från mig:
-oliver har en tendens att börja mögla efter nån vecka i burk, FRYS in. Lika goda då du tar fram dem
-Frys också in överbliven tomatpur´e i istärnings-förpackningen. perfekt att ta några tärningar vid behov till grytor, köttfärsås mm
-Koka köttbullarna, jo det låter knäppt men en kock har lärt mig. Med soya och buljongtärning i vattnet får de fin färg, mindre fett och blir dessutom perfekt runda--ingen har hittills trott mig när jag sagt att de inte är stekta.
kram
MissLo7 februari 2009
Skrivet av Saffransanna den 7 feb 2009
Å vilka bra vardagstips.
Lite från mig:
-oliver har en tendens att börja mögla efter nån vecka i burk, FRYS in. Lika goda då du tar fram dem
-Frys också in överbliven tomatpur´e i istärnings-förpackningen. perfekt att ta några tärningar vid behov till grytor, köttfärsås mm
-Koka köttbullarna, jo det låter knäppt men en kock har lärt mig. Med soya och buljongtärning i vattnet får de fin färg, mindre fett och blir dessutom perfekt runda--ingen har hittills trott mig när jag sagt att de inte är stekta.
kram
Lägger du i råa köttbullar i kokande vatten eller hur gör du?
Låter helt fantastiskt om det funkar lika bra som att steka dem?
rimbostina8 februari 2009
:)
Skrivet av lillawe den 6 feb 2009
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Roligt att läsa, då jag fick höra det av min mormor för många år sen, och enl. henne skulle kålroten stå vid sidan av vedspisen (lagom varmt) .Man kunde även använda honung, och den skulle ligga i kålroten några timmar och sen drickas.:):)
silverpingla8 februari 2009
Skrivet av Saffransanna den 7 feb 2009
Å vilka bra vardagstips.
Lite från mig:
-oliver har en tendens att börja mögla efter nån vecka i burk, FRYS in. Lika goda då du tar fram dem
Åh! Tack! (L)
Jag har alltid det problemet. När man bara är två i familjen så är alla olivburkar så stora och hinner alltid bli dåliga innan de äts upp.
alvig8 februari 2009
Bränd kastrull? Ta en, eller flera, sockerbitar och gnugga på det brända. Försvinner jättelätt!:)
lillawe8 februari 2009
Portionera ut surdegen i en "istärnigsbehållare", lätt att ta fram lämpligt och lämpligt stora. Bevara dem i frysen(Y)
pia618 februari 2009
När man gör grönsallad och använder avokado i, har den ju en viss tendens att mörkna. När man gjort salladen färdig, lägg avokadokärnan överst i salladen och avokadon behåller färgen. bara att ta bort kärnan när man serverar salladen! (Y)
Detta tipset har jag lärt mig för ca 1 år sen här på matklubben, fantastikt bra! :)
EowynUndomiel8 februari 2009
Detta tipset använder vi alltid hemma NÄR VI KOKAR FRYSTA GRÖNSAKER :) :
Släng i en buljongtärning så blir det god smak på det!
Och ett annat tips är att SALTA HARICOTS VERTS. Inte överdrivet mycket, men lagom :)
En annan sak jag vet att man kan göra men som jag aldrig har testat själv är att FRYSA IN MUFFINSSMET, bara att ta fram när man får oväntat besök . Fast själv tycker jag det verkar bättre att bara baka muffins och frysa in .... ;)
lillawe8 februari 2009
När jag gör rullader eller baconlindade biffar , använder jag mig av okokt spaghetti i ställrt för tandpetare. Skönt när man har barnbarn hemma(Y):D:D
Skala äggen från botten och inte från toppen, så lossnar skalet från det kokta ägget lättare
Haha, testa detta nu till frukost, det fungerade verkligen!!(Y)(Y)
Hej-Å-Hå!
Vad är nu "Toppen" eller "Botten" på ett ägg.
Vi pratade om just det här i morse när vi åt frukost. Äggen i kartongen vi köpt var absolut symetriska! Alltså gick det inte att se vare sig toppen eller botten på dessa ägg.
Men man kan nog ana vad som du menar med toppen och botten.
Toppen-kul tips i alla fall tycker:
Janne-G & Lillan
(Y)Mera ägg:p Jag sticker hål på skalet i botten med en knappnål. Innanför finns en luftbubbla som jag sticker hål på och då spricker inte skalet när jag kokar dem.
(Y)Kör alltid sirapsflaskan i micron när den nästan är slut. Då rinner allt ut så lätt.
(Y)Steker alltid köttbullar på långpanna i ugnen, Det går betydligt fortare och stekoset halveras.
Tack foer alla tips. Men oj hur mycket aegg folk aeter!!!
Min disktrasa luktar sur ibland... skoelj den i kallt vatten
varje gaang du anvaender den saa luktar den inte.
Garanterat!
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Hur bär du dig åt för att göra det ?
:)Jag kör disktrasan i diskmaskinen en gång per dag.
Då är den fräsch och luktar inte illa(Y)
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Hur bär du dig åt för att göra det ?
Ja:p de måsta ta en himla tid i allafall:D
:ZGör en "krater på ena sidan av kålroten(ej så stor kålrot), sedan brukar jag trycka små hål med potatisstickan under den. Sätt den över en skål och häll i sirapen. Det tar ca ett dygn att få fram lite hostmedicin, som hjälper lite si och så...gammal metod.:Z:D:)
När jag groddar sparar jag sköljvattnet. Bra näring till blommor.:D
:DTack för ett bra tips, jag groddar ofta(Y)
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Har bara en liten undran..hur silar man igenom en kålrot?:o
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Har bara en liten undran..hur silar man igenom en kålrot?:o
Ojsan..jag var visst för snabb med att ställa min fråga som du redan svarat på! Förlåt mig..(L)
Hoppas att det funkar!!(L)(Y)
Å vilka bra vardagstips.
Lite från mig:
-oliver har en tendens att börja mögla efter nån vecka i burk, FRYS in. Lika goda då du tar fram dem
-Frys också in överbliven tomatpur´e i istärnings-förpackningen. perfekt att ta några tärningar vid behov till grytor, köttfärsås mm
-Koka köttbullarna, jo det låter knäppt men en kock har lärt mig. Med soya och buljongtärning i vattnet får de fin färg, mindre fett och blir dessutom perfekt runda--ingen har hittills trott mig när jag sagt att de inte är stekta.
kram
Å vilka bra vardagstips.
Lite från mig:
-oliver har en tendens att börja mögla efter nån vecka i burk, FRYS in. Lika goda då du tar fram dem
-Frys också in överbliven tomatpur´e i istärnings-förpackningen. perfekt att ta några tärningar vid behov till grytor, köttfärsås mm
-Koka köttbullarna, jo det låter knäppt men en kock har lärt mig. Med soya och buljongtärning i vattnet får de fin färg, mindre fett och blir dessutom perfekt runda--ingen har hittills trott mig när jag sagt att de inte är stekta.
kram
Lägger du i råa köttbullar i kokande vatten eller hur gör du?
Låter helt fantastiskt om det funkar lika bra som att steka dem?
:)
Om du har hosta , sila lite sirap igenom en kålrot, drick flera gånger per dag.:)
Roligt att läsa, då jag fick höra det av min mormor för många år sen, och enl. henne skulle kålroten stå vid sidan av vedspisen (lagom varmt) .Man kunde även använda honung, och den skulle ligga i kålroten några timmar och sen drickas.:):)
Å vilka bra vardagstips.
Lite från mig:
-oliver har en tendens att börja mögla efter nån vecka i burk, FRYS in. Lika goda då du tar fram dem
Åh! Tack! (L)
Jag har alltid det problemet. När man bara är två i familjen så är alla olivburkar så stora och hinner alltid bli dåliga innan de äts upp.
Bränd kastrull? Ta en, eller flera, sockerbitar och gnugga på det brända. Försvinner jättelätt!:)
Portionera ut surdegen i en "istärnigsbehållare", lätt att ta fram lämpligt och lämpligt stora. Bevara dem i frysen(Y)
När man gör grönsallad och använder avokado i, har den ju en viss tendens att mörkna. När man gjort salladen färdig, lägg avokadokärnan överst i salladen och avokadon behåller färgen. bara att ta bort kärnan när man serverar salladen! (Y)
Detta tipset har jag lärt mig för ca 1 år sen här på matklubben, fantastikt bra! :)
Detta tipset använder vi alltid hemma NÄR VI KOKAR FRYSTA GRÖNSAKER :) :
Släng i en buljongtärning så blir det god smak på det!
Och ett annat tips är att SALTA HARICOTS VERTS. Inte överdrivet mycket, men lagom :)
En annan sak jag vet att man kan göra men som jag aldrig har testat själv är att FRYSA IN MUFFINSSMET, bara att ta fram när man får oväntat besök . Fast själv tycker jag det verkar bättre att bara baka muffins och frysa in .... ;)
När jag gör rullader eller baconlindade biffar , använder jag mig av okokt spaghetti i ställrt för tandpetare. Skönt när man har barnbarn hemma(Y):D:D