Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakerna !!

 • Helga44 12 juni 2014

  Hej!

  I nästan alla matprogram på TV så poängteras att man ska "... vara noga med att få fram smakerna...". Vad är det? Hur ska man veta hur det ska smaka? Vad ska man göra för att få fram smakerna? Jag tycker det är svårt att veta vad de menar. Kan någon hjälpa mig. Jag är en vanlig husmor som tycker om att laga mat!!
  Helga44

 • Legoli 13 juni 2014

  Om jag förstått det rätt så är det salt och syra som t ex citron, lime, vin, vinäger som framhäver andra smaker. När jag tittat på Franzén styr upp så har han använt dessa smakhöjare efter att maten är lagad och smakat sig fram för att få fram en god smak.

 • husmusen88 13 juni 2014

  Vissa kryddor mm framhäver smak, andra döljer. Så det beror helt på vad man vill framhäva! Salt och peppar, citron och lite olivolja kan ju ex fräscha upp en bit fisk eller med lite vinäger göra en riktigt god sallad som exempel.

  Samtidigt så bör man välja med aktning, lite vitlök och chili kan vara en smakförhöjare men för mycket tar över och så känner man inget av "basvarorna" istället. Har du vitlök på broccoli ex så är det ingen höjdare då det skär sig {sick} Smakar inte broccoli och smakar inte vitlök.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.