Till småkakor använder jag alltid smör.I en bulldeg blir det margarin,men fyllningen är oftast på äkta smör.Även i vissa mjuka kakor är smör ett måste.Det blir betydligt godare.Även Bregott använder jag till bakning.(Y)
emelieskrypin5 december 2007
Jag köper heller aldrig margarin. Smör blir det till bakning och till matlagningen är det rapsolja eller olivolja som gäller :)
Grytlappen6 december 2007
Det fanns en reklamslogan som lät: "Mycket kan ersättas men aldrig smörsmak!" Den säger allt om vad som aldrig kommer över min tröskel.
Lena6 december 2007
helt klart använder jag smör till bakning(men matlagning blir det raps olja):p
gnha6 december 2007
Använder alltid smör som är ett naturligt fett,
nettans6 december 2007
SMÖR!
matvraket6 december 2007
Jag använder både smör och margarin. Givetivs blir det mkt godare och liksom knäckigare med smör, men ibland har man inte det hemma och då blir det margarin. :p
8 december 2007
Smör är det som gäller för mig vid bak och rapsolja eller smör vid matlagning. Då olivolja klarar värme sämre än raps.
Sedan för att dli lite tekniskt tråkig så framhäver smör ca 48st "smaker", margarin ca 21 "smaker", kallpressad oliv- och kallpressad rapsolja ca 4 "smaker" och blandad matolja 0 "smaker".
BackaMona8 december 2007
Jag använder mest flytande Becel, både i matlagning och bakverk. Däremot till torra kakor tycker jaag att smör blir godast, det är ju mer jobb med dessa så det tycker jag att man kan kosta på sig.:)
evylofv8 december 2007
Jag använde smör till mina bondkakor, men det var inte så lyckat. Nästa gång använder jag margarin som vanligt.
UllaLindlof8 december 2007
Självklart ska det vara smör, allt annat är otänkbart.
Vill bara äta "rena "produkter margarin är för mig inte äkta.
MaNi9 december 2007
För hälsan och för smakens skull använder jag smör när jag bakar. I övrigt använder jag olja. Köper nu för tiden aldrig margarin.
feliciot9 december 2007
Alltid smör! Och olivolja eller flytande Raps/Smör till matlagning.
MaNi11 december 2007
På tal om margarin och olika tillsatser. Gå gärna till länken
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=388175
och läs om detta ang reklam för margarin i dagens Göteborgs-Posten
Bland annat kan man läsa:
En av landets mest aktiva margarinkritiker, Gunnar Lindgren, framhåller att livsmedelsindustrin genom kemisk behandling förändrar och förstör viktiga näringsämnen i fetterna.
Han namnger de ämnen som används: bland annat extraktionsbensin, fosforsyra, lut, blekmedel, nickelkatalysator och natriummetylat. Deras uppgift är, enligt Lindgren, att ta bort fetternas naturliga egenskaper - färg, smak, lukt och konsistens - för att få fettmassan att likna smör.
Vitaminer och andra nyttigheter försvinner på vägen. Kvar blir en lukt- och smaklös vätska av fettmolekyler. Till denna fettmassa tillsätts olika ämnen så att den kan användas vid tillverkning av så vitt skilda produkter som kosmetika, målarfärger och margariner.
Valet att använda smör och olja framstår som enkelt. Lev väl!
MammaModesty11 december 2007
Hm... för mig är det självklart att baka med det som är naturligt framtaget alltså smör, (Y)
varför använda något som är framtaget på kemisk väg? även om det är mindre fett kan det då verkligen vara nytigt??? (N)
JessicaM28 december 2007
Finns bara smör! (Y)
pesus29 december 2007
Jag använder det jag har hemma för tillfället, men smaken blir ju helt klart godare med smör. :)
Amika29 december 2007
Jag använder smör, margarin och oljor. Det beror helt på vad jag ska laga eller baka. :) Men jag köper mer smör och olja än margarin.
gunillavinter1 januari 2008
Rapsolja och litet olivolja till brödbak! Förlänger livet på degen och halvfärdiga degbullar
Smöööör och olivolja till matlagning. Smör för smakens skull. Även olivolja för smakenws skull!
Gillar inte låtsasråvaror; sånt som ska försöka efterlikna riktiga grejor. Nä, så nära äkta vara som möjligt för min del.
Andvänder bådeoch:)
Till småkakor använder jag alltid smör.I en bulldeg blir det margarin,men fyllningen är oftast på äkta smör.Även i vissa mjuka kakor är smör ett måste.Det blir betydligt godare.Även Bregott använder jag till bakning.(Y)
Jag köper heller aldrig margarin. Smör blir det till bakning och till matlagningen är det rapsolja eller olivolja som gäller :)
Det fanns en reklamslogan som lät: "Mycket kan ersättas men aldrig smörsmak!" Den säger allt om vad som aldrig kommer över min tröskel.
helt klart använder jag smör till bakning(men matlagning blir det raps olja):p
Använder alltid smör som är ett naturligt fett,
SMÖR!
Jag använder både smör och margarin. Givetivs blir det mkt godare och liksom knäckigare med smör, men ibland har man inte det hemma och då blir det margarin. :p
Smör är det som gäller för mig vid bak och rapsolja eller smör vid matlagning. Då olivolja klarar värme sämre än raps.
Sedan för att dli lite tekniskt tråkig så framhäver smör ca 48st "smaker", margarin ca 21 "smaker", kallpressad oliv- och kallpressad rapsolja ca 4 "smaker" och blandad matolja 0 "smaker".
Jag använder mest flytande Becel, både i matlagning och bakverk. Däremot till torra kakor tycker jaag att smör blir godast, det är ju mer jobb med dessa så det tycker jag att man kan kosta på sig.:)
Jag använde smör till mina bondkakor, men det var inte så lyckat. Nästa gång använder jag margarin som vanligt.
Självklart ska det vara smör, allt annat är otänkbart.
Vill bara äta "rena "produkter margarin är för mig inte äkta.
För hälsan och för smakens skull använder jag smör när jag bakar. I övrigt använder jag olja. Köper nu för tiden aldrig margarin.
Alltid smör! Och olivolja eller flytande Raps/Smör till matlagning.
På tal om margarin och olika tillsatser. Gå gärna till länken
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=388175
och läs om detta ang reklam för margarin i dagens Göteborgs-Posten
Bland annat kan man läsa:
En av landets mest aktiva margarinkritiker, Gunnar Lindgren, framhåller att livsmedelsindustrin genom kemisk behandling förändrar och förstör viktiga näringsämnen i fetterna.
Han namnger de ämnen som används: bland annat extraktionsbensin, fosforsyra, lut, blekmedel, nickelkatalysator och natriummetylat. Deras uppgift är, enligt Lindgren, att ta bort fetternas naturliga egenskaper - färg, smak, lukt och konsistens - för att få fettmassan att likna smör.
Vitaminer och andra nyttigheter försvinner på vägen. Kvar blir en lukt- och smaklös vätska av fettmolekyler. Till denna fettmassa tillsätts olika ämnen så att den kan användas vid tillverkning av så vitt skilda produkter som kosmetika, målarfärger och margariner.
Valet att använda smör och olja framstår som enkelt. Lev väl!
Hm... för mig är det självklart att baka med det som är naturligt framtaget alltså smör, (Y)
varför använda något som är framtaget på kemisk väg? även om det är mindre fett kan det då verkligen vara nytigt??? (N)
Finns bara smör! (Y)
Jag använder det jag har hemma för tillfället, men smaken blir ju helt klart godare med smör. :)
Jag använder smör, margarin och oljor. Det beror helt på vad jag ska laga eller baka. :) Men jag köper mer smör och olja än margarin.
Rapsolja och litet olivolja till brödbak! Förlänger livet på degen och halvfärdiga degbullar
Smöööör och olivolja till matlagning. Smör för smakens skull. Även olivolja för smakenws skull!
Gillar inte låtsasråvaror; sånt som ska försöka efterlikna riktiga grejor. Nä, så nära äkta vara som möjligt för min del.
:)