Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb billig mat?

 • [email protected] 10 juni 2013

  Hej!

  Jag har en son på 5, snart 6 månader, min sambo började idag att jobba och därför skulle jag bli jätteglad ifall jag fick lite tips på billig, snabb, inte så värst komplicerad och självklart god mat! :)
  Inga fisk förslag tack då jag är allergisk mot allt som har med fisk att göra, tyvärr likaså räkor och kräftor :'(

  Mvh Julia (noahsmamma)

 • JennyMariaBrandstrom 11 juni 2013

  Tråkigt att du är allergisk mot fisk, min sons favorit mat var torks med blåbärssylt när han var i din sons ålder.
  Jag skulle vilja tipsa dig om jordärtskockor, majrovor och andra rotfrukter, de kokas på samma sätt som potatis och är lätta att göra mos av. De går att blanda för att få fram nya goda smaker och passar både för barn och vuxna, så du behöver inte laga olika till sonen och maken. Undvik att salta för det är inte bra för lillens njurar, salta kan du göra på tallriken om det behövs.
  Så kan du koka egen sylt också, det är inte svårt, köp färska eller frysta bär och koka upp dem bara, du behöver inte ha i socker eller pektin om du bara gör en liten sats som äts upp snabbt. De går bra att spara i kylen. Det är bra att koka alla bär som man köper efter som man har påträffat hepatit i bär, det är ingen fara om du kokar dem så var lugn.
  Det finns de som påstår att små barn inte tycker om kryddor, det stämmer inte, vissa barn gillar kryddor andra inte, det är bara att prova. Det är bara saffran som små barn inte skall ha annars går det bra med allt möjligt. Prova att röra ner olika kryddor som kardemumma eller ingefära i yoghurt eller fil eller gör egen frukt fil med dina nykokta sylter.
  Det är bra att lära barnet äta havregrynsgröt och knäckebröd när de små. Det är nyttigt för deras magar och tänder och ger en god vane grund. Så är det gott, och du har ju kokat egen sylt till!

 • DoctorWho 11 juni 2013

  Jag brukar utesluta räkorna och ta mer skinka (jag köper ojämna skivor rökt skinka ca 50kr/kg på Willys) och ta en burk krossade tomater istället för de 4 färska tomaterna. Det bästa med receptet är att man kan ersätta tex rökt skinka med färdig kyckling som man tärnar eller annat färdigt kött efter en annan middag. En enda kryddig korv tunt skivad räcker till att gör maträtten underbart god. Lite chili är även gott i, färsk, pulver eller chilisås välj själv. Vitlökspulver istället för färsk vitlök går jättebra. Jambalaya

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.