Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sodastream flaskor ?

 • kallebakom 27 oktober 2012

  hej, har köpt ny sodastrem,hade en wassermax innan men den var faktiskt inge bra,men till fråganminns från den förra att flaskorna vart snabbt ofräsh o matta liksom,tipps på hålla dom fräsha ? kan säga att denna äkta sodastream är bra !!det är tydligen skillnad på 2 så lika

 • asasto 27 oktober 2012

  Sodastreams flaskor tycker inte jag hinner bli ofräscha ifall man alltid sköljer dem när de är tomma och fyller dem direkt med nytt vatten + aldrig håller på och halsar eller något annat dumt. +Sodastreams flaskor har ju bästföredatum så man använder dem ju inte i evighet utan man byter ju ut dem med jämna mellanrum. fast jag tror inte man måste vara slavisk såg att mina flaskor gick ut för 1år sedan men de ser ju fortfarande fina och fräscha ut men man kanske får önska sig ett nytt par i julklapp.

 • Tussilago_Flikkan 27 oktober 2012

  en fråga bara av ren nyfikenhet.. hur kan en plastflaska ha ett bäst-föredatum? Är det för att garantera att den håller för trycket tro?

 • asasto 27 oktober 2012

  Japp all plast torkar, har man flaskan alltid full med vatten minskar ju risken flaskorna blir för torra tror även de satt rättså stort säkerhetsdatum när de angett bäst föredatum. Finns vattenflaskor som exploderat och slungat iväg vassa plastpartiklar, men de flaskorna har ofta varit av märken som inte har bäst föredatum på flaskorna

 • maxxess 27 oktober 2012

  Tror inte det spelar roll ifall flaskan är fylld eller ej, plast åldras av andra faktorer. Såvitt jag kan se på mina flaskor är själva kroppen PET, och botten annat.

  Vad som får PET att åldras.. tja, en början är ju http://en.wikipedia.org/wiki/Polyethylene_terephthalate#Degradation

  Jag byter mina sodastreamflaskor inom 12 mån från bäst före - och här kommer poängen: jag kolllar datum på de nya flaskor jag köper (extraprisflaskor kan ofta ha 1-2 månader).

  Det är dumt att chansa... även om flaskorna är löjligt dyra!

 • boz1965 28 oktober 2012

  Precis som maxxess skriver så åldras PET av många olika faktorer. En viktig grej att tänka på om man vill att flaskorna ska hålla längre är att inte ha dem i solljus mer än nödvändigt eftersom både värme och ultraviolett strålning gör att de åldras fortare. Förvara dem mörkt och svalt så håller de betydligt längre.

 • The_mama97mia 28 oktober 2012

  jag tycker att flaskorna är omotiverat dyra. Svåra att hålla riktigt fräscha också.
  Men gör inte som jag - jag körde en gång en flaska i diskmaskinen... :)
  Den gick inte att känna igen sen... :D

 • kallebakom 28 oktober 2012

  jo det med åldern är ju en sak,men tipps på hur hålla dom liksom nya o branka ? tycker dom blir matta liksom o tråkiga,glas vore bättre,men min har plastflaskor,finns det inget medel att torka dom med ? ska man alltid ha vatten i ?

 • mattews 28 oktober 2012

  Har inte sett att det ens är bäst före datum på flaskorna. Min Sodastream maskin är åtskilliga år och flaskorna håller sig ganska bra. Använder dem sock inte så ofta. Enda gången nåt hänt var innan diskning som min dåvarande sambo satte på fel spisplatta och mina plattskydd är av emaljerade stålplattor, Två flaskor stod på bakre snabbplattans skydd och gick åt fanders. Samtidigt gick även emaljen samma väg. :s

 • asasto 29 oktober 2012

  Det står på flaskorna att de alltid ska förvaras vattenfyllda, mina flaskor ser ut som nya även om de tydligen gick ut för 1år sedan.

 • evaldo 1 mars 2013

  De är inte så dyra. En två-pack PET- flaskor till Sodastream på Jula kostar bara 139 kronor.
  Det anser jag inte är dyrt. Det finns dyrare, men de är inte bättre.

 • LinneaFredrikson 2 mars 2013

  Hej! :)
  Jag har tänkt investera i en Soda stream. Vilket märke rekommenderar ni? Vad är det man bör tänka på?
  Jag vill ha en som man kan justera kolsyremängden på eftersom jag gillar bubbelrikt vatten :).
  Tack på förhand!
  Må så gott alla matglada :)
  Linnéa

 • chantana 3 mars 2013

  Är det någon som provat den sodastream som har glasflaskor i stället för plast? Tänkte den var bra för att spara på miljön. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.