Denna är jättegod, den är med ingefära!4 dl vatten2 msk hönsbuljongpulver4 msk äppelcidervinäger1 dl strösocker1-2 msk riven färsk ingefära1 finhackad vitlöksklyfta 1-2 tsk finhackad spansk peppar2 krm saltMaizena ljus redningBlanda vatten, buljongpulver, vinäger, socker, ingefära, vitlök, peppar och salt. Börja med den lilla mängden ingefära och spansk peppar. Låt såsen sjuda 4-5 minuter och smaka av om du vill ha den starkare. Red av med maizena direkt ur paketet. Låt koka någon minut till lagom simmig sås. Håll såsen varm.Lycka till!
26 februari 2001
Sötsur sås till Kinagryta1 tsk Salt1 msk Soya3 msk Socker2 msk Vinäger1½ tsk Potatismjöl utblandad i 5 msk VattenSaker att ha i gryta:500 gr kött1 Purjolök3 Bladselleri, stjälkar eller bit200 gr Rotselleri1 Vit salladskål1 msk färsk Ingefära2 msk MargarinBambuskot
Jag söker ett enkelt recept på en god sötsursås!
Denna är jättegod, den är med ingefära!4 dl vatten2 msk hönsbuljongpulver4 msk äppelcidervinäger1 dl strösocker1-2 msk riven färsk ingefära1 finhackad vitlöksklyfta 1-2 tsk finhackad spansk peppar2 krm saltMaizena ljus redningBlanda vatten, buljongpulver, vinäger, socker, ingefära, vitlök, peppar och salt. Börja med den lilla mängden ingefära och spansk peppar. Låt såsen sjuda 4-5 minuter och smaka av om du vill ha den starkare. Red av med maizena direkt ur paketet. Låt koka någon minut till lagom simmig sås. Håll såsen varm.Lycka till!
Sötsur sås till Kinagryta1 tsk Salt1 msk Soya3 msk Socker2 msk Vinäger1½ tsk Potatismjöl utblandad i 5 msk VattenSaker att ha i gryta:500 gr kött1 Purjolök3 Bladselleri, stjälkar eller bit200 gr Rotselleri1 Vit salladskål1 msk färsk Ingefära2 msk MargarinBambuskot