Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spillköt5t

  • evaldo 10 februari 2011

    Hejsan. Jag har fått ett jättelass med spillkött och ben efter grisslakt. Nu vill jag ha lite tips vad jag kan laga av detta.
    Fantasin har tagit slut för mig, så jag önskar lite hjälp med tips och råd.
    Mvh evaldo{cowboy}

  • Lena 10 februari 2011

    Varför inte göra en soppa av det?
    Vi kallar det fattigmans soppa. Du kan ha i morötter kålrot lök m.m

  • Cassiopeya 10 februari 2011

    Koka egen buljong och frysa in?

  • Josses 10 februari 2011

    Kan du inte få ut lite köttfärs av det?

  • Amika 10 februari 2011

    Jag skulle göra buljong och kanske om det går, pölsa. :) Mums! :)

  • The_mama97mia 11 februari 2011

    Lapskojs och ärtsoppa med fläsk.

    Om det går så ta ut de bästa bitarna o spara som fläskben att grilla sen.

  • The_mama97mia 9 mars 2011

    Hur gick det? Vad hände med allt kött? :)

  • boz1965 9 mars 2011

    Buljongkok är det första jag tänker på. Finns inget härligare än hemlagad buljong.

  • Vetebullen 9 mars 2011

    Lägg köttet i en stor långpanna, krydda och salta. Sätt In i ugnen 200 grader i ca 30 - 40 minuter beroende på köttet. Smaka när du tycker det är lagom att äta. Sen kan du äta som det är och allt det andra kan du koka härliga soppor eller grytor på. Frys in i lagom stora förpackningar till en soppa. Jag brukar göra storkok av ärtsoppa och lägga köttet med när jag kokar ärterna. Supergott blir det. Benen ska vara med, de ger väldigt god smak. Lycka till (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.