Hejsan. Jag har fått ett jättelass med spillkött och ben efter grisslakt. Nu vill jag ha lite tips vad jag kan laga av detta.
Fantasin har tagit slut för mig, så jag önskar lite hjälp med tips och råd.
Mvh evaldo{cowboy}
Lena10 februari 2011
Varför inte göra en soppa av det?
Vi kallar det fattigmans soppa. Du kan ha i morötter kålrot lök m.m
Cassiopeya10 februari 2011
Koka egen buljong och frysa in?
Josses10 februari 2011
Kan du inte få ut lite köttfärs av det?
Amika10 februari 2011
Jag skulle göra buljong och kanske om det går, pölsa. :) Mums! :)
The_mama97mia11 februari 2011
Lapskojs och ärtsoppa med fläsk.
Om det går så ta ut de bästa bitarna o spara som fläskben att grilla sen.
The_mama97mia9 mars 2011
Hur gick det? Vad hände med allt kött? :)
boz19659 mars 2011
Buljongkok är det första jag tänker på. Finns inget härligare än hemlagad buljong.
Vetebullen9 mars 2011
Lägg köttet i en stor långpanna, krydda och salta. Sätt In i ugnen 200 grader i ca 30 - 40 minuter beroende på köttet. Smaka när du tycker det är lagom att äta. Sen kan du äta som det är och allt det andra kan du koka härliga soppor eller grytor på. Frys in i lagom stora förpackningar till en soppa. Jag brukar göra storkok av ärtsoppa och lägga köttet med när jag kokar ärterna. Supergott blir det. Benen ska vara med, de ger väldigt god smak. Lycka till (Y)
Hejsan. Jag har fått ett jättelass med spillkött och ben efter grisslakt. Nu vill jag ha lite tips vad jag kan laga av detta.
Fantasin har tagit slut för mig, så jag önskar lite hjälp med tips och råd.
Mvh evaldo{cowboy}
Varför inte göra en soppa av det?
Vi kallar det fattigmans soppa. Du kan ha i morötter kålrot lök m.m
Koka egen buljong och frysa in?
Kan du inte få ut lite köttfärs av det?
Jag skulle göra buljong och kanske om det går, pölsa. :) Mums! :)
Lapskojs och ärtsoppa med fläsk.
Om det går så ta ut de bästa bitarna o spara som fläskben att grilla sen.
Hur gick det? Vad hände med allt kött? :)
Buljongkok är det första jag tänker på. Finns inget härligare än hemlagad buljong.
Lägg köttet i en stor långpanna, krydda och salta. Sätt In i ugnen 200 grader i ca 30 - 40 minuter beroende på köttet. Smaka när du tycker det är lagom att äta. Sen kan du äta som det är och allt det andra kan du koka härliga soppor eller grytor på. Frys in i lagom stora förpackningar till en soppa. Jag brukar göra storkok av ärtsoppa och lägga köttet med när jag kokar ärterna. Supergott blir det. Benen ska vara med, de ger väldigt god smak. Lycka till (Y)