Söker med ljus och lykta efter recept på stampad (stompad) vitkål! Kan någon hjälpa??
nadia10 januari 2008
Hittade detta receptet i en blogg på nätet (http://evaldsdottir.blogspot.com/2007/10/cool-kl.html).
Stampad kål
500g vitkål
2 msk olja
1 msk vinäger (välj en sort du gillar)
salt
peppar
1-2 msk kryddor av valfritt slag
Strimla kålen fint och lägg i en skål. Blanda olja och vinäger med salt, peppar och kryddor. Häll dressingen över kålen. Pressa med handen på kålen ett par gånger. Sätt därefter kålen i press. Till exempel genom att placera en tallrik i skålen och sätt en tyngd ovanpå, jag brukar använda min gjutjärnsmortel.
Ställ allt i kylen. Du kan äta av salladen direkt men den är bäst om den fått stå minst ett dygn.
Häll av vätska från salladen innan servering. Låt det som blir över efter måltiden ställ tillbaka salladen i press i kylen. Fortsätt hälla av vätska varje dag.
Söker med ljus och lykta efter recept på stampad (stompad) vitkål! Kan någon hjälpa??
Hittade detta receptet i en blogg på nätet (http://evaldsdottir.blogspot.com/2007/10/cool-kl.html).
Stampad kål
500g vitkål
2 msk olja
1 msk vinäger (välj en sort du gillar)
salt
peppar
1-2 msk kryddor av valfritt slag
Strimla kålen fint och lägg i en skål. Blanda olja och vinäger med salt, peppar och kryddor. Häll dressingen över kålen. Pressa med handen på kålen ett par gånger. Sätt därefter kålen i press. Till exempel genom att placera en tallrik i skålen och sätt en tyngd ovanpå, jag brukar använda min gjutjärnsmortel.
Ställ allt i kylen. Du kan äta av salladen direkt men den är bäst om den fått stå minst ett dygn.
Häll av vätska från salladen innan servering. Låt det som blir över efter måltiden ställ tillbaka salladen i press i kylen. Fortsätt hälla av vätska varje dag.