Mitt i matlagningen - vad tror ni - ska det vara vatten i köttfärsen i det här receptet???
Helst nu...köttfärspaj i långpanna
Cassiopeya13 november 2010
Jag hade haft i lite vatten i alla fall, annars är det svårt för kryddorna att fördelas jämnt! Om vattnet får koka in så det inte blir vattning borde det gå bra. Annars är väl risken att pajskalet blir degigt.
Mellanbellan13 november 2010
Jag hade gjort som vanligt, pulver och vatten får puttra ihop med färsen
123Linnea13 november 2010
Okej... Jag var inne på ditt spår där. Jag var på vippen att ha i vatten för jag tänkte att det skulle bli lite för salt och knepig smak. Men så tänkte jag - i och med att man har cremefraiche ovanpå sedan - då kanske det skulle bli bra utan att mildra smaken med vatten.
Så jag struntade i vatten.'
Nu står färsen och kallnar för jag lägger ihop allt i kväll när det är dags. Frågan kvarstår egntligen - ska jag ha i lite vatten när jag värmer på det hela???
Cassiopeya13 november 2010
Haha ja du! Det hade jag nog haft, behöver ju inte vara flera deciliter, men en skvätt, så det inte bränner vid. Tror fortfarande att det behövs lite vatten för att fördela kryddorna jämnt. Tänkte inte alls på att man kanske har i vatten för att bryta av smaken, men så kanske det är {beauty}
Bumbis13 november 2010
Jag tycker inte du ska ha i vatten nu när det är fördigt. När du gör vanlig tacos har du ju vatten i som ska koka in så resultatet är ju detsamma som nu, inget vatten. Jag använder samma recept som du men i en rund form och har samma mängd fraiche som i din långpanna. Jag hade nog ökat på den lite för det är det som gör den så gosig.
irrevirre13 november 2010
Ja det måste vara vatten i. Det har nog fallit bort. Två dl skall det nog vara som sedan det reduceras avsevärt under puttringen:)
Nhg913 november 2010
Skrivet av 123Linnea den 13 nov 2010
Mitt i matlagningen - vad tror ni - ska det vara vatten i köttfärsen i det här receptet???
Helst nu...köttfärspaj i långpanna
Blir nyfiken :) Hur blev det??
Tycker när jag läser receptet att det är väldigt mycket vatten i pajdegen, och i mitt recept på liknande har jag i liiite krossade tomater istället för vatten i färsen.....
Hör av dig och berätta ;)
123Linnea14 november 2010
Joo...
Pajdegen blev nog som den skulle.
Jag skulle värma på köttfärsen innan jag satte in det i ugnen, tänkte jag.
Sååå... Jag hällde på typ 1-2 dl vatten. Satte plattan på full bott.
Och gick och gjorde julkort...
Oooops - köttfärsen!!!!
Jaja, det blev inte så farligt. Vattnet kokade i alla fall bort. Färsen stekte in i grytan till viss del.
Stressad blev jag och gjorde allt tvärt om - lade på osten och tomaterna - bredde creme fraichen ovanpå!
Fattar ni vilken kväll??
The_mama97mia14 november 2010
Hehe... jag känner igen mig! Vaddå simultankapacitet?
soccermum14 november 2010
Skrivet av 123Linnea den 14 nov 2010
Joo...
Pajdegen blev nog som den skulle.
Jag skulle värma på köttfärsen innan jag satte in det i ugnen, tänkte jag.
Sååå... Jag hällde på typ 1-2 dl vatten. Satte plattan på full bott.
Och gick och gjorde julkort...
Oooops - köttfärsen!!!!
Jaja, det blev inte så farligt. Vattnet kokade i alla fall bort. Färsen stekte in i grytan till viss del.
Stressad blev jag och gjorde allt tvärt om - lade på osten och tomaterna - bredde creme fraichen ovanpå!
Fattar ni vilken kväll??
ääääh, det ska ju ändå blandas i magen (Y)
Been there-done that..
Skämt å sido, igenkänningshumor är den roligaste, hoppas det gick hyfsat bra trots allt ändå!?
Cassiopeya14 november 2010
Skrivet av 123Linnea den 14 nov 2010
Joo...
Pajdegen blev nog som den skulle.
Jag skulle värma på köttfärsen innan jag satte in det i ugnen, tänkte jag.
Sååå... Jag hällde på typ 1-2 dl vatten. Satte plattan på full bott.
Och gick och gjorde julkort...
Oooops - köttfärsen!!!!
Jaja, det blev inte så farligt. Vattnet kokade i alla fall bort. Färsen stekte in i grytan till viss del.
Stressad blev jag och gjorde allt tvärt om - lade på osten och tomaterna - bredde creme fraichen ovanpå!
Fattar ni vilken kväll??
Sådär blir det nu och då, alltid lika trist när man tänkt sig att det ska bli så bra och så tabbar man sig. Här fanns inget ströbröd igår när jag skulle göra panering, och när jag la i köttet och satta på stekplattan tog det sån tid. Tog fem minuter innan jag förstod att plattan var inställd på den pyttelilla plattan istället för på stekplattan (två plattor i samma). Typiskt! Men men det gick att äta, men lite trist när man har matgäster :s
Mitt i matlagningen - vad tror ni - ska det vara vatten i köttfärsen i det här receptet???
Helst nu...köttfärspaj i långpanna
Jag hade haft i lite vatten i alla fall, annars är det svårt för kryddorna att fördelas jämnt! Om vattnet får koka in så det inte blir vattning borde det gå bra. Annars är väl risken att pajskalet blir degigt.
Jag hade gjort som vanligt, pulver och vatten får puttra ihop med färsen
Okej... Jag var inne på ditt spår där. Jag var på vippen att ha i vatten för jag tänkte att det skulle bli lite för salt och knepig smak. Men så tänkte jag - i och med att man har cremefraiche ovanpå sedan - då kanske det skulle bli bra utan att mildra smaken med vatten.
Så jag struntade i vatten.'
Nu står färsen och kallnar för jag lägger ihop allt i kväll när det är dags. Frågan kvarstår egntligen - ska jag ha i lite vatten när jag värmer på det hela???
Haha ja du! Det hade jag nog haft, behöver ju inte vara flera deciliter, men en skvätt, så det inte bränner vid. Tror fortfarande att det behövs lite vatten för att fördela kryddorna jämnt. Tänkte inte alls på att man kanske har i vatten för att bryta av smaken, men så kanske det är {beauty}
Jag tycker inte du ska ha i vatten nu när det är fördigt. När du gör vanlig tacos har du ju vatten i som ska koka in så resultatet är ju detsamma som nu, inget vatten. Jag använder samma recept som du men i en rund form och har samma mängd fraiche som i din långpanna. Jag hade nog ökat på den lite för det är det som gör den så gosig.
Ja det måste vara vatten i. Det har nog fallit bort. Två dl skall det nog vara som sedan det reduceras avsevärt under puttringen:)
Mitt i matlagningen - vad tror ni - ska det vara vatten i köttfärsen i det här receptet???
Helst nu...köttfärspaj i långpanna
Blir nyfiken :) Hur blev det??
Tycker när jag läser receptet att det är väldigt mycket vatten i pajdegen, och i mitt recept på liknande har jag i liiite krossade tomater istället för vatten i färsen.....
Hör av dig och berätta ;)
Joo...
Pajdegen blev nog som den skulle.
Jag skulle värma på köttfärsen innan jag satte in det i ugnen, tänkte jag.
Sååå... Jag hällde på typ 1-2 dl vatten. Satte plattan på full bott.
Och gick och gjorde julkort...
Oooops - köttfärsen!!!!
Jaja, det blev inte så farligt. Vattnet kokade i alla fall bort. Färsen stekte in i grytan till viss del.
Stressad blev jag och gjorde allt tvärt om - lade på osten och tomaterna - bredde creme fraichen ovanpå!
Fattar ni vilken kväll??
Hehe... jag känner igen mig! Vaddå simultankapacitet?
Joo...
Pajdegen blev nog som den skulle.
Jag skulle värma på köttfärsen innan jag satte in det i ugnen, tänkte jag.
Sååå... Jag hällde på typ 1-2 dl vatten. Satte plattan på full bott.
Och gick och gjorde julkort...
Oooops - köttfärsen!!!!
Jaja, det blev inte så farligt. Vattnet kokade i alla fall bort. Färsen stekte in i grytan till viss del.
Stressad blev jag och gjorde allt tvärt om - lade på osten och tomaterna - bredde creme fraichen ovanpå!
Fattar ni vilken kväll??
ääääh, det ska ju ändå blandas i magen (Y)
Been there-done that..
Skämt å sido, igenkänningshumor är den roligaste, hoppas det gick hyfsat bra trots allt ändå!?
Joo...
Pajdegen blev nog som den skulle.
Jag skulle värma på köttfärsen innan jag satte in det i ugnen, tänkte jag.
Sååå... Jag hällde på typ 1-2 dl vatten. Satte plattan på full bott.
Och gick och gjorde julkort...
Oooops - köttfärsen!!!!
Jaja, det blev inte så farligt. Vattnet kokade i alla fall bort. Färsen stekte in i grytan till viss del.
Stressad blev jag och gjorde allt tvärt om - lade på osten och tomaterna - bredde creme fraichen ovanpå!
Fattar ni vilken kväll??
Sådär blir det nu och då, alltid lika trist när man tänkt sig att det ska bli så bra och så tabbar man sig. Här fanns inget ströbröd igår när jag skulle göra panering, och när jag la i köttet och satta på stekplattan tog det sån tid. Tog fem minuter innan jag förstod att plattan var inställd på den pyttelilla plattan istället för på stekplattan (två plattor i samma). Typiskt! Men men det gick att äta, men lite trist när man har matgäster :s