Hur mycket fett suger svampen åt sig när man steker den? T ex kantareller, champinjoner
20 juli 2000
Grönsaker oh svamp drar åt sig en hel del. När man steker grönsaker försvinner mycket av vattnet i grönsaken och den drar till sig fettet istället. Både champinjoner och kantareller är vattenrika. Det är bättre att steka i olja, vilket är fetare men bättre ur näringssynpunk. Det magraste är att använda en wok eller teflonpanna./Red.
31 juli 2000
Man kan ju även låta svampen rinna av på hushållspapper efter stekning så blir den inte så fet.
Hur mycket fett suger svampen åt sig när man steker den? T ex kantareller, champinjoner
Grönsaker oh svamp drar åt sig en hel del. När man steker grönsaker försvinner mycket av vattnet i grönsaken och den drar till sig fettet istället. Både champinjoner och kantareller är vattenrika. Det är bättre att steka i olja, vilket är fetare men bättre ur näringssynpunk. Det magraste är att använda en wok eller teflonpanna./Red.
Man kan ju även låta svampen rinna av på hushållspapper efter stekning så blir den inte så fet.