Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sushi

  • Amika 19 november 2011

    Ok, jag ÄLSKAR sushi. Och nu ska jag äntligen få rumpan ur vagnen och göra egen.
    Jag köpte färsk tonfisk och färsk lax.
    Nu till min fråga...
    Jag har läst att skandinavisk lax och tonfisk behöver man inte frysa först. Men hon i affären sa att det var hennes skyldighet att säga att man måste det. Och då kollade jag på nätet och där står det både 2 dagar och 3 dagar...
    Vad är det som gäller? Behöver jag frysa fisken? Och i så fall, hur länge?

    Tack på förhand!

    Mvh
    Jonna

  • Mistys 19 november 2011

    Japp all fisk som ska ätas rå ska frysas innan pga av parasiter och bakterier som kan leva i fiskkött.

    Hur länge ? - jag har bara hört att man ska frysa så länge så att fisken är absolut genomfrusen. Vad kan det ta .......1 dygn kanske. Lite osäker där!

  • husmusen88 19 november 2011

    Japps, den bör frysas i 2 dagar har jag hört. för att vara helt genomfrusen. Annars kan parasiterna "vakna" igen. Vet inte hur stor sanningshalten är men jag hade definitivt frusit den ett par dagar.

  • Mistys 19 november 2011

    Sökte på nätet nu. Står att den ska frysas minst 24 timmar.

  • pumpernickel 20 november 2011

    Har läst 3 dygn. Vissa bakterier dör på kortare frysning men det finns parasiter som inte dör lika fort. Hoppas det blir lyckat :)

  • Amika 20 november 2011

    Tack så jättemycket för alla svar! :) Jag låter nog fisken vara fryst i 3 dygn i fall att. :)

  • Ciabentzel 19 februari 2015

    Är det någon som har recept på Gomadressing till sushi

    Tack Cecilia

  • kallebakom 1 mars 2015

    hur vart den ? sushi hemma så himmla gott ! jag gör bara den tror nigri ? en riskudde + laxskiva uppepå,inga rullar för mig

  • poffa 9 juli 2015

    Förr var rekommendationerna 2 dygn. På senare tid är det 3 dygn som gäller.
    Ny forskning har visat att vissa skadliga organismer överlever 2 dygn.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.