Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartrot...

  • 3 april 2001

    Är svartrot samma sak som sparris eller vad? vad är skillnaden annars

  • 3 april 2001

    HejDen kallas för Fattigmans sparrisRötterna blir upp till 30 cm långa, de är smala med svart skal. Fruktköttet är ljust och innehåller en mjölksaft som mörknar mycket snabbt om man inte genast efter skalning lägger roten i kallt vatten med litet mjöl eller citronsaft. Svartrot innehåller inulin, en stärkelseart som är uppbyggd av fruktsocker vilket gör den lämplig för diabetiker. Rötterna kokas tills de är nätt och jämt mjuka, ca 15 minuter. De äts varma eller kalla t ex med smör eller hollandässås. Smaken är mild och fin och påminner om sparris.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.