Har någon ett recpet på svartvinbärssill???Blev bjuden på denna fantastiska sill förra julen men lyckades inte få tag på receptet.Är det någon som har det??"Den matglade"
Kirunakocken1 januari 2009
hej matglad.
På mitt jobb brukar vi göra en vanlig sillinläggninge efter konstens alla regler, dock något sötare än vanlig inläggning, så istället för 1 del ättika, 2 del socker och 3 delar vatten så kör vi till denna: 1 del ättika, 2,5 del socker och 2,5 del vatten Sedan får sillen ligga i den lagen tillsammans med frysta svarta vinbär i 1-2 veckor i kyl, sista veckan kan man lägga ned skivad rödlök och stjärnanis också för en trevlig smakton i sillen.
Smaklig spis!
Har någon ett recpet på svartvinbärssill???Blev bjuden på denna fantastiska sill förra julen men lyckades inte få tag på receptet.Är det någon som har det??"Den matglade"
hej matglad.
På mitt jobb brukar vi göra en vanlig sillinläggninge efter konstens alla regler, dock något sötare än vanlig inläggning, så istället för 1 del ättika, 2 del socker och 3 delar vatten så kör vi till denna: 1 del ättika, 2,5 del socker och 2,5 del vatten Sedan får sillen ligga i den lagen tillsammans med frysta svarta vinbär i 1-2 veckor i kyl, sista veckan kan man lägga ned skivad rödlök och stjärnanis också för en trevlig smakton i sillen.
Smaklig spis!
//Johan kock