Äter gröt varje morgon med hjortronsylt men tyvärr blir det dåligt med dessa bär i år så jag funderar på att prova med svartvinbärssylt istället. Har aldrig kokat det så är det någon som har tips på hur den blir godast? Blir det kanske bättre med rårörda bär?
Det finns säkert någon medlem som har erfarenhet som kan komma med tips.
Annafbg2 augusti 2009
Jag har kokat svart vinbärssylt efter ett recept i Annas Mat. Det blev jättegod sylt!
Det viktigaste är väl att tänka på att bären inte ska vara övermogna, då geléar de sig inte så lätt.
Jag la in receptet här: Svart vinbärssylt
Äter gröt varje morgon med hjortronsylt men tyvärr blir det dåligt med dessa bär i år så jag funderar på att prova med svartvinbärssylt istället. Har aldrig kokat det så är det någon som har tips på hur den blir godast? Blir det kanske bättre med rårörda bär?
Det finns säkert någon medlem som har erfarenhet som kan komma med tips.
Jag har kokat svart vinbärssylt efter ett recept i Annas Mat. Det blev jättegod sylt!
Det viktigaste är väl att tänka på att bären inte ska vara övermogna, då geléar de sig inte så lätt.
Jag la in receptet här:
Svart vinbärssylt