Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylt/Marmelad/Kompott

  • EnelyaSaralonde 22 oktober 2010

    Kan verka som en otroligt dum fråga men jag och några vänner har länge suttit och diskuterat vad skillnaden är mellan sylt, marmelad och kompott.

    Någon som kan ge en bra förklaring till mig och mina vänner innan vi grubblar ihjäl oss? :p

  • irrevirre 22 oktober 2010

    Ja, det var en klurig fråga men spännande.
    Men jag tror nog att mellan sylt och marmelad är det nog konsistensen. Sylt är ju lösare än marmelad (som inte skall rinna av mackan)
    Kompott är ännu knepigare. Det handlar nog om användningsområdet bara ... gissar jag.
    jag menar marmelad på mackan, sylt på pannkakan och kompott till dessert:D

  • The_mama97mia 22 oktober 2010

    Högst okvalificerad gissning men tror att det också kan ha att göra med sockerhalten, en kompott behöver inte så mkt socker ur hållbarhetssynpunkt.

  • mrboy 22 oktober 2010

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Marmelad
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Sylt
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kompott

    sorry för ett tråkigt svar, men artikeln om marmelad är helt ok:))

  • EnelyaSaralonde 22 oktober 2010

    Tack för era svar. :D Nu kanske vi kan sluta klura på det här. Tills nästa gång vi hittar något annat som driver oss till vansinne! {cute}

  • irrevirre 22 oktober 2010

    quote]Skrivet av EnelyaSaralonde den 22 okt 2010

    Tack för era svar. :D Nu kanske vi kan sluta klura på det här. Tills nästa gång vi hittar något annat som driver oss till vansinne! {cute}



    Välkommen åter{party}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.