Kan verka som en otroligt dum fråga men jag och några vänner har länge suttit och diskuterat vad skillnaden är mellan sylt, marmelad och kompott.
Någon som kan ge en bra förklaring till mig och mina vänner innan vi grubblar ihjäl oss? :p
irrevirre22 oktober 2010
Ja, det var en klurig fråga men spännande.
Men jag tror nog att mellan sylt och marmelad är det nog konsistensen. Sylt är ju lösare än marmelad (som inte skall rinna av mackan)
Kompott är ännu knepigare. Det handlar nog om användningsområdet bara ... gissar jag.
jag menar marmelad på mackan, sylt på pannkakan och kompott till dessert:D
The_mama97mia22 oktober 2010
Högst okvalificerad gissning men tror att det också kan ha att göra med sockerhalten, en kompott behöver inte så mkt socker ur hållbarhetssynpunkt.
Kan verka som en otroligt dum fråga men jag och några vänner har länge suttit och diskuterat vad skillnaden är mellan sylt, marmelad och kompott.
Någon som kan ge en bra förklaring till mig och mina vänner innan vi grubblar ihjäl oss? :p
Ja, det var en klurig fråga men spännande.
Men jag tror nog att mellan sylt och marmelad är det nog konsistensen. Sylt är ju lösare än marmelad (som inte skall rinna av mackan)
Kompott är ännu knepigare. Det handlar nog om användningsområdet bara ... gissar jag.
jag menar marmelad på mackan, sylt på pannkakan och kompott till dessert:D
Högst okvalificerad gissning men tror att det också kan ha att göra med sockerhalten, en kompott behöver inte så mkt socker ur hållbarhetssynpunkt.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Marmelad
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sylt
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kompott
sorry för ett tråkigt svar, men artikeln om marmelad är helt ok:))
Tack för era svar. :D Nu kanske vi kan sluta klura på det här. Tills nästa gång vi hittar något annat som driver oss till vansinne! {cute}
quote]Skrivet av EnelyaSaralonde den 22 okt 2010
Tack för era svar. :D Nu kanske vi kan sluta klura på det här. Tills nästa gång vi hittar något annat som driver oss till vansinne! {cute}
Välkommen åter{party}