Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tamarind?

  • 17 maj 2001

    Vad är det?

  • 17 maj 2001

    Tamarind trädet kommer ursprungligen från den afrikanska savannen, men kom mycket tidigt till Indien. Frukten är en rödbrun skida med hård, luden yta. Inuti sitter 1-12 hårda frön som är omgivna av en mörkbrun, kletig massa. Det är den man skrapar ut och äter.Tamarindens kletiga massa kan ätas naturell eller torkad. Den kan användas till sås, mos, marmelad, soppor, marinader, drycker. Fröna kan också ätas. Omogna, gröna tamarindskidor äts hela som grönsak till ris-, fisk- och kötträtter. Tamarind smakar surt, men ändå fruktigt.På flaska finns t.ex Hot spot Tamarind curryImport hela året från Thailand.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.