Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Testat av matklubbsmedlem

  • maxxess 24 juni 2010

    Det vore kul om "matklubbare" gav omdöme av "nya" produkter man hittar.

    Jag kör först:

    Testat:
    Zeta olivolja med dillsmak (http://www.zeta.nu/web/Produkter/Olja/Smaksatta_Olivoljor/Zeta_Olivolja_Dill_Extra_Vergine-4295.aspx) 10 cl a ca 34 kr

    Omdöme:
    Kärlet har dropppip, man kan inte hälla. Smakar man en droppe direkt på fingret så är första tanken "dillchips" utan salt.
    Penslade oljan på fisken jag grillade, det var att elda för kajorna... dvs meningslöst. Blandade litet skalade räkor, denna olja och halloumi. Stekte på allt i dilloljan, det blev mkt bra,

    Överlag så är 10 cl olja för 34 kronor hutlöst. Jag köper hellre dill - på riktigt.

    EDIT: till fisken på ca 600g och räkor-halloumi i stekpanna så gick ca 60% av flaskan åt, jag uppskattar att knappt 4 cl återstår.

    Kommer att köpa igen:
    Nej. Billigare att köpa dill vilket är mera smakrikt.


    disclaimer: Jag går inte på erbjudande från TV-shop, men jag är nyfiken och betalar ibland onödigt dyrt för att testa.

  • The_mama97mia 24 juni 2010

    Kul idé!
    Jag provade idag, men köpte inte, ny smak på potatissallad - ej majo-baserad, utan vinaigrette, tror märket var K-salat.
    Har testat göra liknande hemma här ikväll med rätt gott resultat.

    Alltså - gillade, men nej köper inte, ej prisvärt.
    Omdöme: fick tips av hon som demonstrerade att sallaten skall serveras ljummen, för när ngt är olja o vinäger baserat ser det rätt trist ut o smakerna kommer inte alltid fram om kallt.

  • jimboz 24 juni 2010

    Skrivet av mama97mia den 24 jun 2010

    Kul idé!
    Jag provade idag, men köpte inte, ny smak på potatissallad - ej majobaserda utan viaigrette, tror märket var Ksalat.





    Nämen mamamia då .....Du har väl inte börjat fira midsommar redan :)

  • The_mama97mia 24 juni 2010

    Hoho många skrivfel blev det
    ok redigerar

  • jimboz 25 juni 2010

    {clap}

  • redd 25 juni 2010

    Ica ekologiskt rågsikt.

    Bakade mitt vanliga bröd som jag gjort något hundratal gånger på det häromdagen, blev helt annat bröd än vanligt.

    Enligt förpackningen är det 5% mer råg men resultatet antyde att det snarare var 30% mer.

    Kommer jag köpa det igen?
    Inte utan VÄLDIGT mycket lägre pris, troligen går det att få dett att uppföra sig som vanlig rågsikt genom att blanda med vetemjöl men knappast värt besväret.

  • MosterA 25 juni 2010

    ICA Fiberhavregryn.

    Jag är periodare på gröt av alla de sorter. Köpte ICAs fiberhavregryn en gång och gjorde havregrynsgröt i micro som jag numera alltid gör. Kändes som en massa "boss" kvar i munnen. Havregryn o annat frö- och skalaktigt blev inte mjuka som de brukar, fick ta till mycket mer i tid och tillsätta mer vätska. Är nu misstänksam mot ICAs egna produkter. Har blivit besviken förut. Men en del av deras produkter gillar jag.

    :x

  • The_mama97mia 25 juni 2010

    Nytt för mig och provat idag, Blå Bands färdiga Bearnaisesås på burk, klassisk.
    Kostade typ 20 spänn?
    Betyg - 2,5 gafflar av fem.
    Först kände jag ättikssmak, sen kom det dragon o sen bara oljigt i munnen.
    Köpa igen? I nödfall kanske, men vad gäller färdiga bea såser tycker jag Rydbergs på påse är helt OK.

  • ros 26 juni 2010

    :(Jag har köpt ICAs "egna" vaniljstång vid två olika tillfällen
    Den är så torr så den bryts av när man vecklar ut den.
    Det är inte lätt att få ut några vaniljfrö ifrån den torra vaniljstången
    Bäst före daturm 110831

    Det är tråkigt när man vill göra vaniljparfait

    Jag köper aldrig mer ICAs vaniljstänger(N)

  • jimboz 26 juni 2010

    Provade äkta ekologiskt vaniljpulver på burk och den är helt okay för den som vill ha dom eftertraktade kornen ..

    Jag gör även mitt eget vaniljsocker med den :)


    4 jimbozar av 5

  • maxxess 3 juli 2010

    Testat: Brödpåse för 140 kr, http://www.smartasaker.se/brodpase-p-618-c-111.aspx

    Omdöme: Det står att brödet kan bli hårt, det är tvärtom, efter ett dygn är skorpan mjuk. Jag har provat bageribakat majsbröd, grekiskt lantbröd, butiksköpt frasfranska (billig franska för 6 kr som är ungefär som frallor vilket är oerhört svårt att lagra) samt hembakat.
    Under de ca 2 dygn som en limpa räcker här så är brödet färskt hela tiden, fast med mjukare skorpa. Snittytan blir inte hård och torr(!) och brödet inte svampigt som i vanlig plastpåse. Påsen funkar bra mao, så som det står i beskrivningen, med undantag för att brödet kan bli hårt, stämmer beskrivningen på webben rätt bra.

    Kommer att köpa igen: Alltså det är löjligt dyrt med 140 spänn. Bäst är såklart att frysa skivor av nytt bröd, men detta är bekvämt om limpan ändå går åt inom cirka två dygn...


    disclaimer: Jag går inte på erbjudande från TV-shop, men jag är nyfiken och betalar ibland onödigt dyrt för att testa.

  • maxxess 11 juli 2010

    Testat: Hamburgerpress från Clas Ohlsson.(se längst ned på http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/hamburgerpress_bra_eller_daaligt__9991.html )

    Omdöme: bra tillbehör i köket.

    Kommer att köpa igen: ja, om den går sönder de närmsta 30 åren :)


    disclaimer: Jag går inte på erbjudande från TV-shop, men jag är nyfiken och betalar ibland onödigt dyrt för att testa.

  • maxxess 17 juli 2010

    Ingen som testar saker i sommar? Dela med er.

    Testat: Fun light Sparkle Orange (apelsinessens för kolsyrat vatten), sockerfri.
    http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/procordia/pressrelease/view/fun-light-sparkle-saetter-smak-paa-vattnet-du-kolsyrar-hemma-254107

    Omdöme: jag dricker själv sällan läsk, och även om Fun Light (vissa smaker) smakar bra som saft passar det inte i kolsyrat vatten. Med Sparkle däremot blev det rätt bra. Jag tycker det smakar lite Loranga från barndommens tid, det är helt klart skillnad på Sparkle och saften från Fun Light. Det var strykande åtgång iaf och samtliga tyckte det var gott.

    Kommer att köpa igen: Kanske det. Det var rätt gott i 30-gradig värme. Mkt dyrare än saften, varför är det så med alla produkter för kolsyrat vatten?

  • The_mama97mia 19 juli 2010

    Testat: Wasa Solruta Quinoa och rågkross - mkt gott, sprött och luftigt, men dyrt, nu köpte jag till extrapris på Netto men tror knappast jag köper det igen.

    Sen testade vi en dricka som hette Robinsons fruitshot, praktisk flaska med drickpip, smakade som vanlig apelsinsaft. Liten besvikelse, men flaskorna var bra... Lagom att ha med till stranden med annan saft i.

  • Josses 24 juli 2010

    Fick nys om en ny glass från Sia idag.
    "Kryddig rabarber".
    Inhandlade ett paket så nu ska det provsmakas lite senare ikväll.

  • boz1965 24 juli 2010

    Skrivet av mama97mia den 25 jun 2010

    ...men vad gäller färdiga bea såser tycker jag Rydbergs på påse är helt OK.


    Medhåll. Rydbergs bea är klart godkänd. Okej, den är inte lika god som hemlagad bea, men det är ett ganska bra komplement om man skulle få slut på den hemlagade mitt under pågående middagsbjudning eller liknande och inte har lust att göra ny. Det tar ju trots allt en stund att göra bea från grunden.

  • Mistys 24 juli 2010

    Skrivet av jimboz den 26 jun 2010

    Provade äkta ekologiskt vaniljpulver på burk och den är helt okay för den som vill ha dom eftertraktade kornen ..

    Jag gör även mitt eget vaniljsocker med den :)


    4 jimbozar av 5


    Provade denna idag. Kokade vaniljsås. Smak mycket bra! Men blev en grådaskig färg på vaniljsåsen som annars blir gul. Så tyvärr en stor besvikelse färgmässigt. Såg lite oaptitligt ut. Säkert bättre i bakverk.

  • boz1965 24 juli 2010

    Skrivet av Josses den 24 jul 2010

    Fick nys om en ny glass från Sia idag.
    "Kryddig rabarber".
    Inhandlade ett paket så nu ska det provsmakas lite senare ikväll.


    Du kan väl rapportera av sen? :)
    Skulle vara kul att veta om det var en flipp eller en flopp.

  • boz1965 24 juli 2010

    ...Överlag så är 10 cl olja för 34 kronor hutlöst. Jag köper hellre dill - på riktigt.

    EDIT: till fisken på ca 600g och räkor-halloumi i stekpanna så gick ca 60% av flaskan åt, jag uppskattar att knappt 4 cl återstår.

    Kommer att köpa igen:
    Nej. Billigare att köpa dill vilket är mera smakrikt...


    Ålborgs dillakvavit är däremot perfekt till räkorna eller för den delen till andra skaldjur. Vet dock inte om den finns på Systemet, jag har bara köpt den i Danmark. Jag kan i alla fall varmt rekommendera den till alla snapsälskare.

  • Josses 25 juli 2010

    Skrivet av boz1965 den 24 jul 2010

    Skrivet av Josses den 24 jul 2010

    Fick nys om en ny glass från Sia idag.
    "Kryddig rabarber".
    Inhandlade ett paket så nu ska det provsmakas lite senare ikväll.


    Du kan väl rapportera av sen? :)
    Skulle vara kul att veta om det var en flipp eller en flopp.



    Nu har vi provat rabarberglassen.
    Min yngsta dotter gillade den inte men hos resten av familjen gick den helt klart hem!
    Kommer att köpa den igen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.