Finns det någon som har ett gott recept på thailänska grillspett. Både med kött och fisk. Tacksam för svar
19 oktober 2000
Kycklingspett med phanang curry (Gai Ping Phanang) 750 g kycklingbröst 3 dl kokosnötmjölk 2 msk phanang currypasta1 msk fisksås 2 stora sockerbitarGarnering:1 gurka, skivad 4 kvistar thailändsk basilika 15 grillspettSkiva kycklingbrösten och trä upp bitarna på spetten. För att tillaga såsen, koka upp en tredjedel av kokosnötmjölken och låt den sjuda tills en hinna bildats på ytan. Tillsätt currypasta fisksås och socker. Lägg kycklingen i ugn under det heta grillelementet eller på en grill. Grilla tills kycklingen blivit het. Doppa kycklingspetten i såsen och låt de dra i 15 minuter, fortsätt sedan att grilla dem och ös dem med resterande kokosnötmjölk. Var noga med attkycklingen blir genomgrillad. Servera kycklingen garnerad med gurka och basilika.
19 oktober 2000
Kyckling satay (Sateh Gai) 750 g kycklingbröst1 stjälk citrongräs, fint hackad 5 bergamottblad, fint hackade 5 schalottenlökar, hackade 1 msk korianderfrön1 dl kokosmjölk2 msk ljus sojasås15 grillspettSkär kycklingbrösten i tärningar. Stöt samman eller blanda i en mixer, citrongräs, bergamott, schalottenlök och koriander, tillsätt lite av mjölken så att en fint pasta bildas. Tillsätt resten av mjölken samt sojasåsen och blanda väl. Häll blandningen i en stor skål och lägg i kycklingskivorna. Marinera i 15 minuter och trä sedan kycklingen på grillspetten. Grilla spetten på en grill eller i ugnen, vänd spetten var 5-6:e minut tills de är klara. Garnera med knipplök och servera med satésås.
Finns det någon som har ett gott recept på thailänska grillspett. Både med kött och fisk. Tacksam för svar
Kycklingspett med phanang curry (Gai Ping Phanang) 750 g kycklingbröst 3 dl kokosnötmjölk 2 msk phanang currypasta1 msk fisksås 2 stora sockerbitarGarnering:1 gurka, skivad 4 kvistar thailändsk basilika 15 grillspettSkiva kycklingbrösten och trä upp bitarna på spetten. För att tillaga såsen, koka upp en tredjedel av kokosnötmjölken och låt den sjuda tills en hinna bildats på ytan. Tillsätt currypasta fisksås och socker. Lägg kycklingen i ugn under det heta grillelementet eller på en grill. Grilla tills kycklingen blivit het. Doppa kycklingspetten i såsen och låt de dra i 15 minuter, fortsätt sedan att grilla dem och ös dem med resterande kokosnötmjölk. Var noga med attkycklingen blir genomgrillad. Servera kycklingen garnerad med gurka och basilika.
Kyckling satay (Sateh Gai) 750 g kycklingbröst1 stjälk citrongräs, fint hackad 5 bergamottblad, fint hackade 5 schalottenlökar, hackade 1 msk korianderfrön1 dl kokosmjölk2 msk ljus sojasås15 grillspettSkär kycklingbrösten i tärningar. Stöt samman eller blanda i en mixer, citrongräs, bergamott, schalottenlök och koriander, tillsätt lite av mjölken så att en fint pasta bildas. Tillsätt resten av mjölken samt sojasåsen och blanda väl. Häll blandningen i en stor skål och lägg i kycklingskivorna. Marinera i 15 minuter och trä sedan kycklingen på grillspetten. Grilla spetten på en grill eller i ugnen, vänd spetten var 5-6:e minut tills de är klara. Garnera med knipplök och servera med satésås.