Är det någon som har recept på flamberade stora scampi eller tigerräkor? Vet att det är väldigt mycket smör och vitlök. Åt det i Luxemburg på en portugisisk restaurang.
8 november 2004
Hej Eva Det behöver inte vara flamberat för att bli gott, gör så här och njut.Jag bor på Västkusten och använder ofta råa havskräftor men det går bra med frysta scampi eller tigerräkor. (kan vara förkokta)- Lägg stjärtarna i en elfast form (om det är råa kräftor brukar jag ta en sax och klippa längs ena sidan)- Salta - Kör en försvarlig klick smör i mikron (eller på spisen) så det blir mjukt.- Blanda i 2-3 klyftor pressad vitlök- bred ut smöret över stjärtarna- strö gärna lite skorpbröd ovanpå- in i ugnen 225 C°- Tag ut när stjärtarna är klara och blivit "gratinerade"- Servera med en rostad brödskiva som med fördel doppas i kräftsmöret, och ett glas vitt vin.Njut och bli dagen kock !!
Är det någon som har recept på flamberade stora scampi eller tigerräkor? Vet att det är väldigt mycket smör och vitlök. Åt det i Luxemburg på en portugisisk restaurang.
Hej Eva Det behöver inte vara flamberat för att bli gott, gör så här och njut.Jag bor på Västkusten och använder ofta råa havskräftor men det går bra med frysta scampi eller tigerräkor. (kan vara förkokta)- Lägg stjärtarna i en elfast form (om det är råa kräftor brukar jag ta en sax och klippa längs ena sidan)- Salta - Kör en försvarlig klick smör i mikron (eller på spisen) så det blir mjukt.- Blanda i 2-3 klyftor pressad vitlök- bred ut smöret över stjärtarna- strö gärna lite skorpbröd ovanpå- in i ugnen 225 C°- Tag ut när stjärtarna är klara och blivit "gratinerade"- Servera med en rostad brödskiva som med fördel doppas i kräftsmöret, och ett glas vitt vin.Njut och bli dagen kock !!