Din fråga om vitlökspulver kanske inte var den rätta för "grillexperten" att svara på.
Jag har själv gjort vitlökspulver/-granulat med mycket bra resultat.
Du gör såhär:
* Skala och skiva vitlöken mycket tunt.
* Torka skivorna på s.k. torkolla tills de är snustorra. Det tar allt från ett par dagar till en vecka beroende på luftfuktighet och temperatur.
* Mal de torkade lökskivorna i en elektrisk kryddkvarn.
En enkel torkolla gör du genom att spänna upp t.ex. lite myggnät eller farmors (nytvättade) spetsgardin på en ram av grov ståltråd (tråden från en ståltrådsgalge funkar fint). Fäst upp gardinen/nätet på ramen med en häftapparat eller med silvertejp.
Gör ramen stor nog att passa i falsarna i ugnen så behöver du inte tillverka nån ställning till ramarna. Tänk bara på att ---INTE--- sätta på ugnen, då blir det inte kul, kan jag lova. ;) Lämna ugnsluckan på glänt så att luften kan cirkulera.
123Linnea21 juli 2011
Skrivet av boz1965 den 21 jul 2011
Din fråga om vitlökspulver kanske inte var den rätta för "grillexperten" att svara på.
Jag har själv gjort vitlökspulver/-granulat med mycket bra resultat.
Du gör såhär:
* Skala och skiva vitlöken mycket tunt.
* Torka skivorna på s.k. torkolla tills de är snustorra. Det tar allt från ett par dagar till en vecka beroende på luftfuktighet och temperatur.
* Mal de torkade lökskivorna i en elektrisk kryddkvarn.
En enkel torkolla gör du genom att spänna upp t.ex. lite myggnät eller farmors (nytvättade) spetsgardin på en ram av grov ståltråd (tråden från en ståltrådsgalge funkar fint). Fäst upp gardinen/nätet på ramen med en häftapparat eller med silvertejp.
Gör ramen stor nog att passa i falsarna i ugnen så behöver du inte tillverka nån ställning till ramarna. Tänk bara på att ---INTE--- sätta på ugnen, då blir det inte kul, kan jag lova. ;) Lämna ugnsluckan på glänt så att luften kan cirkulera.
Hade "gillat" om det fanns en sådan knapp. Du har svar på allt, Boz!
The_mama97mia21 juli 2011
Heja Boz.
Jag är alldeles för lat för att göra eget vitlöksgranulat eller pulver, kör med vanlig vitlök eller köpt granulat /pulver. Gärna äkta Lidl. haha...
Däremot gör jag gärna egen inlagd vitlök!
boz196522 juli 2011
Ska bara tillägga att man såklart kan tillverka ramarna av tunt läkt eller av blomsterpinnar också. :)
Din fråga om vitlökspulver kanske inte var den rätta för "grillexperten" att svara på.
Jag har själv gjort vitlökspulver/-granulat med mycket bra resultat.
Du gör såhär:
* Skala och skiva vitlöken mycket tunt.
* Torka skivorna på s.k. torkolla tills de är snustorra. Det tar allt från ett par dagar till en vecka beroende på luftfuktighet och temperatur.
* Mal de torkade lökskivorna i en elektrisk kryddkvarn.
En enkel torkolla gör du genom att spänna upp t.ex. lite myggnät eller farmors (nytvättade) spetsgardin på en ram av grov ståltråd (tråden från en ståltrådsgalge funkar fint). Fäst upp gardinen/nätet på ramen med en häftapparat eller med silvertejp.
Gör ramen stor nog att passa i falsarna i ugnen så behöver du inte tillverka nån ställning till ramarna. Tänk bara på att ---INTE--- sätta på ugnen, då blir det inte kul, kan jag lova. ;) Lämna ugnsluckan på glänt så att luften kan cirkulera.
Din fråga om vitlökspulver kanske inte var den rätta för "grillexperten" att svara på.
Jag har själv gjort vitlökspulver/-granulat med mycket bra resultat.
Du gör såhär:
* Skala och skiva vitlöken mycket tunt.
* Torka skivorna på s.k. torkolla tills de är snustorra. Det tar allt från ett par dagar till en vecka beroende på luftfuktighet och temperatur.
* Mal de torkade lökskivorna i en elektrisk kryddkvarn.
En enkel torkolla gör du genom att spänna upp t.ex. lite myggnät eller farmors (nytvättade) spetsgardin på en ram av grov ståltråd (tråden från en ståltrådsgalge funkar fint). Fäst upp gardinen/nätet på ramen med en häftapparat eller med silvertejp.
Gör ramen stor nog att passa i falsarna i ugnen så behöver du inte tillverka nån ställning till ramarna. Tänk bara på att ---INTE--- sätta på ugnen, då blir det inte kul, kan jag lova. ;) Lämna ugnsluckan på glänt så att luften kan cirkulera.
Hade "gillat" om det fanns en sådan knapp. Du har svar på allt, Boz!
Heja Boz.
Jag är alldeles för lat för att göra eget vitlöksgranulat eller pulver, kör med vanlig vitlök eller köpt granulat /pulver. Gärna äkta Lidl. haha...
Däremot gör jag gärna egen inlagd vitlök!
Ska bara tillägga att man såklart kan tillverka ramarna av tunt läkt eller av blomsterpinnar också. :)