Hej, har ngn ett enkelt tips/recept som tillbehör till kall marinerad kycklingfile, som är lätt att ta med sig när man ska bort. / Kia
evaldo23 december 2007
Kall marinerad kyckling
6—8 kycklingfiléer
3 tsk skalad och riven färsk ingefära
6 msk mango chutney
saft av 3 limefrukter
0,5 tsk salt
1—2 msk flytande smör
1. Gör marinaden: blanda mango chutney, limesaft, ingefära och salt.
2. Bryn kycklingen i en het panna med smör.
3. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och tillaga i cirka 20 minuter i 175 grader. Kontrollera att köttsaften är klar.
5. Häll marinaden över kycklingen och ställ bunken i kallvattenbad så att den svalnar snabbt.
6. Ställ i kylskåp över natten.
(Y)
anluk24 december 2007
Potatissallad är ju enkelt eller pastasallad. Har några recept på min sida.
Hej, har ngn ett enkelt tips/recept som tillbehör till kall marinerad kycklingfile, som är lätt att ta med sig när man ska bort. / Kia
Kall marinerad kyckling
6—8 kycklingfiléer
3 tsk skalad och riven färsk ingefära
6 msk mango chutney
saft av 3 limefrukter
0,5 tsk salt
1—2 msk flytande smör
1. Gör marinaden: blanda mango chutney, limesaft, ingefära och salt.
2. Bryn kycklingen i en het panna med smör.
3. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och tillaga i cirka 20 minuter i 175 grader. Kontrollera att köttsaften är klar.
5. Häll marinaden över kycklingen och ställ bunken i kallvattenbad så att den svalnar snabbt.
6. Ställ i kylskåp över natten.
(Y)
Potatissallad är ju enkelt eller pastasallad. Har några recept på min sida.