Tilltug och varmrätt som kan förberedas dagen innan
cia24218 februari 2011
Har ni något förslag på både tilltugg/förrätt (går bra att äta på stående fot) samt varmrätt som kan förberedas dagen innan bara för att behöva värmas upp/gräddas/håller till den dagen det ska ätas?
Jag är överlag så himla dålig på mat och nu när jag har ett sånt här krav känner jag mig helt borta! {loser}
Vi blir ca 7-8 personer. Jag är inte intresserad av nåt som innehåller skaldjur. Inga allergier är aktuella och vi äter alla kött, så något vegetariskt är inte heller aktuellt.
Hoppas ni kan ge mig nåt/några förslag. {fingers-crossed} TACK på förhand! :)
Jag är dock fortfarande snurrig i huvet efter att ha varit jättemagsjuk, för detta med att göra maten innan gällde inte för 7-8 pers... o_O Utan för många fler, men det kan ju funka ändå! :)
Hoppas fler vill/kan svara.
The_mama97mia18 februari 2011
Hur många blir ni då?
Jag har några förslag på "fingermat" som kan förberedas dagen innan
Sen är det ju enkelt att förbereda ostkuber och cocktailtomat på tandpetare t.ex.
Till huvudrätt Oxfilé i två marinader, med citron, vitlök och rosmarin
eller ngt i den stilen, kycklingfilén du fick tips om ovan funkar också, serveras med potatisgratäng som du ju förbereder och bara värmer/gratinerar innan matdags.
Har ni något förslag på både tilltugg/förrätt (går bra att äta på stående fot) samt varmrätt som kan förberedas dagen innan bara för att behöva värmas upp/gräddas/håller till den dagen det ska ätas?
Jag är överlag så himla dålig på mat och nu när jag har ett sånt här krav känner jag mig helt borta! {loser}
Vi blir ca 7-8 personer. Jag är inte intresserad av nåt som innehåller skaldjur. Inga allergier är aktuella och vi äter alla kött, så något vegetariskt är inte heller aktuellt.
Hoppas ni kan ge mig nåt/några förslag. {fingers-crossed} TACK på förhand! :)
Jag gjorde dessa två rätter samt sallader till en middag för ett tag sedan, mycket omtyckt:
Kycklingfilé i marinad
Pocherad laxsida med sås
Dom här tex är poppis i min bekantkrets.
vickningslåda
Syjuntarulle med köttfärs
Anitas fläskfilé i form
Tack hörni! (Y) Jättesnällt av er!
Jag är dock fortfarande snurrig i huvet efter att ha varit jättemagsjuk, för detta med att göra maten innan gällde inte för 7-8 pers... o_O Utan för många fler, men det kan ju funka ändå! :)
Hoppas fler vill/kan svara.
Hur många blir ni då?
Jag har några förslag på "fingermat" som kan förberedas dagen innan
Fingermat med rökt lax
Ostfylld filodegspaj - börek
Sen är det ju enkelt att förbereda ostkuber och cocktailtomat på tandpetare t.ex.
Till huvudrätt
Oxfilé i två marinader, med citron, vitlök och rosmarin
eller ngt i den stilen, kycklingfilén du fick tips om ovan funkar också, serveras med potatisgratäng som du ju förbereder och bara värmer/gratinerar innan matdags.
Lycka till!