Jag kokar min pasta i vatten med 1-2 grönsaksbuljongtärningar i, det ger en mycket god smak. (Y)(Istället för salt och olja.)
Det brukar jag med göra och kan instämma att det blir jättegott!:)
marjoh118 november 2008
(L)
JennyV18 november 2008
Vilken kul tråd! Alltid roligt att läsa tips och idéer!! (Y)
Undra om jag har nått själv, det har jag säkert men kommer inte på något.... jag får återkomma!!
stinta18 november 2008
Jättebra tråd, kommer inte heller på nåt just nu men det kommer bara jag får tänka till. (Y)
Jag har däremot en fråga, om det är någon som kommer ihåg vad tråden
hette där man bl.a fick tips på hur man skrev gradantal? Det var under det här året iaf.
Hör kanske inte hit, men i stället för att starta en ny tråd så.......:D
lennali18 november 2008
Skrivet av stinta den 18 nov 2008
Jättebra tråd, kommer inte heller på nåt just nu men det kommer bara jag får tänka till. (Y)
Jag har däremot en fråga, om det är någon som kommer ihåg vad tråden
hette där man bl.a fick tips på hur man skrev gradantal? Det var under det här året iaf.
Hör kanske inte hit, men i stället för att starta en ny tråd så.......:D
Hej Stinta
Så här gör jag för att få gradantal 200º Skriv 200 håll nere Alt-knappen och tryck 0186
Lycka till/Lena
stinta18 november 2008
Skrivet av lennali den 18 nov 2008
Skrivet av stinta den 18 nov 2008
Jättebra tråd, kommer inte heller på nåt just nu men det kommer bara jag får tänka till. (Y)
Jag har däremot en fråga, om det är någon som kommer ihåg vad tråden
hette där man bl.a fick tips på hur man skrev gradantal? Det var under det här året iaf.
Hör kanske inte hit, men i stället för att starta en ny tråd så.......:D
Hej Stinta
Så här gör jag för att få gradantal 200º Skriv 200 håll nere Alt-knappen och tryck 0186
TACK(Y):D
Såna tips är ju åxå bra(Y)
Lycka till/Lena
kicki5728 augusti 2011
Ketchup fungerar som kopparputs. Smeta på och låt stå ett tag, ta en borste eller skurtrasa och gnid på utsatta ställen. Det mesta lossnar av sig själv när man sköljer. Torka torrt med en bomullstrasa.
Vayzeria15 augusti 2011
Skrivet av guacamole den 11 mar 2008
Om du vill mjuksteka lök och få den extra god så tillsätt salt under stekningen.
Men det var kanske inget direkt husmorstips?
Dock ett lite tips....
hmm.. salt??? Jag skulle ta en lite nypa socker istället spm hjälper till med karamelliseringen. dessutom blir det BÄTTRE om man man dessutom använder riktigt Smör =)
blekegreven15 augusti 2011
Nägra sockerbitar i burken suger åt sig fukt och håller småkakorna (och knäckebröden) spröda och fina.
För att slippa klumpar i mjölet kan man 'torrvispa' det lite med balongvisp istället för att sikta det.
Vill du inte att bären sjunker till bottnen av kakan/muffinsen så vänd dem i lite potatismjöl/maizena innan.
blekegreven15 augusti 2011
För att hålla disktrasa och disksvamp frächa kan man ta för vana att mickra dem på full effekt en liten stund ibland när man använt dem. Det dödar alla bakterier och tar bort äcklig lukt.
Erajscha16 augusti 2011
Skrivet av babblis den 26 okt 2008
Skrivet av guacamole den 11 mar 2008
Om du vill mjuksteka lök och få den extra god så tillsätt salt under stekningen.
Men det var kanske inget direkt husmorstips?
Dock ett lite tips....
ÄNNU godare( i MITT tycke) om man tillsätter LITE socker å häller på lite vatten så det får koka bort.. (Y)
Och jag som inte sockrar på nåt tillsätter lite ox- eller kalvfond...
Jag kokar min pasta i vatten med 1-2 grönsaksbuljongtärningar i, det ger en mycket god smak. (Y)(Istället för salt och olja.)
Det brukar jag med göra och kan instämma att det blir jättegott!:)
(L)
Vilken kul tråd! Alltid roligt att läsa tips och idéer!! (Y)
Undra om jag har nått själv, det har jag säkert men kommer inte på något.... jag får återkomma!!
Jättebra tråd, kommer inte heller på nåt just nu men det kommer bara jag får tänka till. (Y)
Jag har däremot en fråga, om det är någon som kommer ihåg vad tråden
hette där man bl.a fick tips på hur man skrev gradantal? Det var under det här året iaf.
Hör kanske inte hit, men i stället för att starta en ny tråd så.......:D
Jättebra tråd, kommer inte heller på nåt just nu men det kommer bara jag får tänka till. (Y)
Jag har däremot en fråga, om det är någon som kommer ihåg vad tråden
hette där man bl.a fick tips på hur man skrev gradantal? Det var under det här året iaf.
Hör kanske inte hit, men i stället för att starta en ny tråd så.......:D
Hej Stinta
Så här gör jag för att få gradantal 200º Skriv 200 håll nere Alt-knappen och tryck 0186
Lycka till/Lena
Jättebra tråd, kommer inte heller på nåt just nu men det kommer bara jag får tänka till. (Y)
Jag har däremot en fråga, om det är någon som kommer ihåg vad tråden
hette där man bl.a fick tips på hur man skrev gradantal? Det var under det här året iaf.
Hör kanske inte hit, men i stället för att starta en ny tråd så.......:D
Hej Stinta
Så här gör jag för att få gradantal 200º Skriv 200 håll nere Alt-knappen och tryck 0186
TACK(Y):D
Såna tips är ju åxå bra(Y)
Lycka till/Lena
Ketchup fungerar som kopparputs. Smeta på och låt stå ett tag, ta en borste eller skurtrasa och gnid på utsatta ställen. Det mesta lossnar av sig själv när man sköljer. Torka torrt med en bomullstrasa.
Om du vill mjuksteka lök och få den extra god så tillsätt salt under stekningen.
Men det var kanske inget direkt husmorstips?
Dock ett lite tips....
hmm.. salt??? Jag skulle ta en lite nypa socker istället spm hjälper till med karamelliseringen. dessutom blir det BÄTTRE om man man dessutom använder riktigt Smör =)
Nägra sockerbitar i burken suger åt sig fukt och håller småkakorna (och knäckebröden) spröda och fina.
För att slippa klumpar i mjölet kan man 'torrvispa' det lite med balongvisp istället för att sikta det.
Vill du inte att bären sjunker till bottnen av kakan/muffinsen så vänd dem i lite potatismjöl/maizena innan.
För att hålla disktrasa och disksvamp frächa kan man ta för vana att mickra dem på full effekt en liten stund ibland när man använt dem. Det dödar alla bakterier och tar bort äcklig lukt.
Om du vill mjuksteka lök och få den extra god så tillsätt salt under stekningen.
Men det var kanske inget direkt husmorstips?
Dock ett lite tips....
ÄNNU godare( i MITT tycke) om man tillsätter LITE socker å häller på lite vatten så det får koka bort.. (Y)
Och jag som inte sockrar på nåt tillsätter lite ox- eller kalvfond...