Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på hemlagad müsli

  • irrevirre 8 mars 2013

    Jag tänkte göra egen müsli i helgen men vet inte vilket recept jag skall välja. Jag har mandel, hasselnötter, dadlar, pumpafrön, solrosfrön b.la hemma. Har någon tips på en riktigt smaskig müsli? Är vaniljstång gott i? Har det hemma också :)

  • elleave 9 mars 2013

    Den här är det väldigt mycket grejer i, du borde kunna göra om receptet om du vill. Men själva idén med att rosta den blir väldigt bra :)

    Müsli

    Beräknat för 20 portioner

    4 dl rågflingor
    5 dl havregryn
    2 dl dinkelflingor
    2 dl boveteflingor
    50 g valnötter
    50 g mandel
    50 g hasselnötter
    2 dl solroskärnor
    1 dl kokosflingor
    1 dl linfrön
    1 dl sesamfrön
    1/2 dl honung/råsocker
    3 msk rapsolja
    2,5 dl vatten



    Gör så här:
    Blanda ut honungen med vattnet och oljan. Arbeta in honungsvattnet med resten av ingredienserna. Fördela allt på en plåt. Rosta i 30 min på 200 grader och rör om minst var 10:e min. Låt svalna och rör ner 3 dl russin eller annan torkad frukt.

  • Mistys 9 mars 2013

    Receptet ovan använder jag också. Ger en knaprig supergod musli som inte smakar "dammigt" utan mer crunchy :)

  • irrevirre 9 mars 2013

    Tusen tack! Jag håller på just nu att laga müslin :) saknade kokosflingor men i övrigt som ovan. Spännande hur det blir!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.