Hur ska jag tillaga dem? Som vanliga köttskivor, eller finns det något bra trix? Alla recept jag hittat är på antingen färdig tunnskivad rostbiff, eller helt köttstycke ...
Tänkte servera dem imorgon, med hasselbackspotatis och lite goda grönsaker, men undrar om de ska marineras eller bara kryddas lite.
Räcker det att steka dem hastigt och servera rosa, eller ska de puttra länge för att bli möra?
Lenkan1 oktober 2010
Jag själv brukar steka dem som biff, men jag gillar lite segare kött.
Rostbiff brukar vara ganska senigt också tror jag, det uppskattar inte många.
Möra den med kiwi? Borde funka. Eller låta den puttra länge om du vill ha den mör
Josses1 oktober 2010
Du kan marinera dem i någon god marinad och sedan grilla dem.
Tillaga dem som en utskuren biff.
charlottat1 oktober 2010
har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med, som kiwi eller så. Stek dem hastigt till röd kärna med bara salt och peppar.
rostbiff i tjocka skivor är fint kött, inte senigt, iaf inte det jag brukar köpa, utan lyxigt och fint, som biff. möra bitar som gör sig bäst med bara salt och peppar och så röda/rosa som man själv vill ha.
elleave1 oktober 2010
Det här kan jag verkligen rekomendera, så himla gott (Y)
elleave - det låter onekligen mumsigt värre - men jag har nyss tagit upp bitarna ur frysen och ska tillaga dem idag - får spara det tipset till nästa gång.
Idag blir det nog bara lite salt och svartpeppar, steka dem rosa och servera med hasselbackspotatis, rostade grönsaker och svampsås.
Tack för alla tips - vad gjorde jag utan MK?? {eat}
maxxess2 oktober 2010
Skrivet av charlottat den 1 okt 2010
har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med
Jag malde ned en hel rostbiff till hamburgare för utegrillen. Det skulle jag alltså inte gjort? :-)
Själv lägger jag hellre ett par 10:or extra och köper ryggbiff om jag skall steka i skivor.
Jag tycker själva stora rostbiff biten kan vara lite seg( hård ) ibland, däremot är rostas ( den lilla biten på sidan) väldigt mör och fin och kan bara stekas som oxfilé. Så frågan är vilken bit dina skivor är hämtade från?
123Linnea2 oktober 2010
En älsklingrätt - vad gott!
Stek dem bara lätt med svartpeppar o salt. Supergott!!
MosterNettan2 oktober 2010
Hade du haft mera tid så skulle jag ha rekommenderat Tjälknul. Det är jättegott till till hasselbackare, potatisgratäng mm.
Kanske till en annan gång!
charlottat2 oktober 2010
Skrivet av maxxess den 2 okt 2010
Skrivet av charlottat den 1 okt 2010
har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med
Jag malde ned en hel rostbiff till hamburgare för utegrillen. Det skulle jag alltså inte gjort? :-)
Själv lägger jag hellre ett par 10:or extra och köper ryggbiff om jag skall steka i skivor.
Hur gick det nu då frucaos? Blev det bra? :)
NEJ!!! det skulle du verkligen inte, gör om och gör rätt! :P
det är klart man kan om man vill och ekonomin tillåter, alla har vi olika vanor. vad gäller rostbiff (inte rostas, fast den är ju ännu finare) så bukar den där jag köper vara finare och mörare än ryggbiffen och definitivt mer prisvärd.
maxxess2 oktober 2010
Skrivet av charlottat den 2 okt 2010
NEJ!!! det skulle du verkligen inte, gör om och gör rätt! :P
det är klart man kan om man vill och ekonomin tillåter, alla har vi olika vanor. vad gäller rostbiff (inte rostas, fast den är ju ännu finare) så bukar den där jag köper vara finare och mörare än ryggbiffen och definitivt mer prisvärd.
Jag skrev det där med glimten i ögat :) Fast burgarna blev riktigt fina tillsammans med mald bacon, det kostar att ligga på topp ;-)
(mest är det väl skoj att "göra allt själv" och få till det bra)
l min erfarenhet så är rostbiff alltid sämre än ryggbiff. Det finns en anledning till att rostbiff oftast lagas i bit under låg temp och lång tid.
Nu är man ju nyfiken på hur rätten verkligen blev?
Lenkan2 oktober 2010
Skrivet av MosterNettan den 2 okt 2010
Hade du haft mera tid så skulle jag ha rekommenderat Tjälknul. Det är jättegott till till hasselbackare, potatisgratäng mm.
Kanske till en annan gång!
Tjälknöl är kanske lite svårt att göra på skivor {snicker}
Hur ska jag tillaga dem? Som vanliga köttskivor, eller finns det något bra trix? Alla recept jag hittat är på antingen färdig tunnskivad rostbiff, eller helt köttstycke ...
Tänkte servera dem imorgon, med hasselbackspotatis och lite goda grönsaker, men undrar om de ska marineras eller bara kryddas lite.
Räcker det att steka dem hastigt och servera rosa, eller ska de puttra länge för att bli möra?
Jag själv brukar steka dem som biff, men jag gillar lite segare kött.
Rostbiff brukar vara ganska senigt också tror jag, det uppskattar inte många.
Möra den med kiwi? Borde funka. Eller låta den puttra länge om du vill ha den mör
Du kan marinera dem i någon god marinad och sedan grilla dem.
Tillaga dem som en utskuren biff.
har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med, som kiwi eller så. Stek dem hastigt till röd kärna med bara salt och peppar.
rostbiff i tjocka skivor är fint kött, inte senigt, iaf inte det jag brukar köpa, utan lyxigt och fint, som biff. möra bitar som gör sig bäst med bara salt och peppar och så röda/rosa som man själv vill ha.
Det här kan jag verkligen rekomendera, så himla gott (Y)
http://www.svenskkottinformation.se/receptsamling/recept_detail.php?id=658&avdelning=
elleave - det låter onekligen mumsigt värre - men jag har nyss tagit upp bitarna ur frysen och ska tillaga dem idag - får spara det tipset till nästa gång.
Idag blir det nog bara lite salt och svartpeppar, steka dem rosa och servera med hasselbackspotatis, rostade grönsaker och svampsås.
Tack för alla tips - vad gjorde jag utan MK?? {eat}
har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med
Jag malde ned en hel rostbiff till hamburgare för utegrillen. Det skulle jag alltså inte gjort? :-)
Själv lägger jag hellre ett par 10:or extra och köper ryggbiff om jag skall steka i skivor.
Hur gick det nu då frucaos? Blev det bra? :)
Viltbiff á la sambal
Detta är bombsäkert och gott.
Jag tycker själva stora rostbiff biten kan vara lite seg( hård ) ibland, däremot är rostas ( den lilla biten på sidan) väldigt mör och fin och kan bara stekas som oxfilé. Så frågan är vilken bit dina skivor är hämtade från?
En älsklingrätt - vad gott!
Stek dem bara lätt med svartpeppar o salt. Supergott!!
Hade du haft mera tid så skulle jag ha rekommenderat Tjälknul. Det är jättegott till till hasselbackare, potatisgratäng mm.
Kanske till en annan gång!
har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med
Jag malde ned en hel rostbiff till hamburgare för utegrillen. Det skulle jag alltså inte gjort? :-)
Själv lägger jag hellre ett par 10:or extra och köper ryggbiff om jag skall steka i skivor.
Hur gick det nu då frucaos? Blev det bra? :)
NEJ!!! det skulle du verkligen inte, gör om och gör rätt! :P
det är klart man kan om man vill och ekonomin tillåter, alla har vi olika vanor. vad gäller rostbiff (inte rostas, fast den är ju ännu finare) så bukar den där jag köper vara finare och mörare än ryggbiffen och definitivt mer prisvärd.
NEJ!!! det skulle du verkligen inte, gör om och gör rätt! :P
det är klart man kan om man vill och ekonomin tillåter, alla har vi olika vanor. vad gäller rostbiff (inte rostas, fast den är ju ännu finare) så bukar den där jag köper vara finare och mörare än ryggbiffen och definitivt mer prisvärd.
Jag skrev det där med glimten i ögat :) Fast burgarna blev riktigt fina tillsammans med mald bacon, det kostar att ligga på topp ;-)
(mest är det väl skoj att "göra allt själv" och få till det bra)
l min erfarenhet så är rostbiff alltid sämre än ryggbiff. Det finns en anledning till att rostbiff oftast lagas i bit under låg temp och lång tid.
Nu är man ju nyfiken på hur rätten verkligen blev?
Hade du haft mera tid så skulle jag ha rekommenderat Tjälknul. Det är jättegott till till hasselbackare, potatisgratäng mm.
Kanske till en annan gång!
Tjälknöl är kanske lite svårt att göra på skivor {snicker}
ja, hur gick det fruacos!