Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjockbottnad pizza

  • frucaos 18 juli 2008

    Vi gjorde pizza med tjock botten idag - och lyckades få degrand i mitten...
    Ska man sänka temperaturen eller är det bättre att förgrädda bottnen innan man slänger på fyllet?
    Gubben hade en tanke om att göra den ojämnt tjock, dvs tunnare i mitten eftersom det är där den gräddas långsammast. Någon som provat den varianten?

  • piusamadeusmozart 20 juli 2008

    Jag kavlar ut degen och lägger på tomatsåsen. Låter den jäsa igen och förbakar den i 12-15 minuter. Tills brödet är färdigt. Sen lägger jag på det jag önskar tillsammans med mozzarellan och stoppar in den i ugnen igen tills osten är klar ca. 5 minuter.
    Ibland blir det ju många pizzor som ska göras och då förbakar jag alla först. Då går det snabbt att langa fram varma pizzor efter åtgång.

  • Okänd 20 juli 2008

    Jag brukar inte förgrädda tjock pizzabotten,utan gräddar i ca 15-20 minuter med fyllningen på.
    Och jag har inte haft några problem med det.
    Kanske har du gräddat för kort stund.

  • segerwitch 20 juli 2008

    :pFörsök med denna deg,den behöver du inte grädda först, du kan utesluta den rivna osten i
    degen. Den brukar vara fin genom gräddad när den är färdig(Y)
    Sfincione Palermitano (Siciliens svar på pizza)

  • Legoli 20 juli 2008

    Gjorde senast pizzabotten efter ett recept jag fick via tv-programmet landgång med en tysk kock German. Jag fick ut degen till 3 st plåtar. Blev väldigt bra resultat och helt underbar att värma, gick även att frysa in och värma med gott resultat.

    Tillagningstid: ca 1 timme och 30 minuter
    Ingredienser:

    14 dl mjöl
    1 msk salt
    1 msk socker
    1 dl olivolja
    2 st ägg
    5 dl vatten
    1 paket jäst

    Gör så här:
    Jästen löses i lite av det fingerljumma vattnet.
    Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen slät och fin.
    Låt degen jäsa cirka 1 timme.

    Kavla ut degen så tunt det går och lägg på plåtar.

  • zudette 20 juli 2008

    *sparar*

  • farmoringer 20 juli 2008

    Legoli................Skriv in det bland dina recept är du snäll....(Y)

  • Legoli 20 juli 2008

    Har nu lagt ut receptet på pizzadeg

  • nana 27 juli 2008

    låter gott ska prova det.(Y)

  • Lilljeppe 28 juli 2008

    Denna pizza gör alltid vi här hemma. Super god
    American Chicken Soup
    Sen har vi denna sallad som också är super god.
    Pizzasallad

  • Lilljeppe 28 juli 2008

    Hoppas det blev rätt nu:o
    pizza för familjen

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.