Vi gjorde pizza med tjock botten idag - och lyckades få degrand i mitten...
Ska man sänka temperaturen eller är det bättre att förgrädda bottnen innan man slänger på fyllet?
Gubben hade en tanke om att göra den ojämnt tjock, dvs tunnare i mitten eftersom det är där den gräddas långsammast. Någon som provat den varianten?
piusamadeusmozart20 juli 2008
Jag kavlar ut degen och lägger på tomatsåsen. Låter den jäsa igen och förbakar den i 12-15 minuter. Tills brödet är färdigt. Sen lägger jag på det jag önskar tillsammans med mozzarellan och stoppar in den i ugnen igen tills osten är klar ca. 5 minuter.
Ibland blir det ju många pizzor som ska göras och då förbakar jag alla först. Då går det snabbt att langa fram varma pizzor efter åtgång.
Okänd20 juli 2008
Jag brukar inte förgrädda tjock pizzabotten,utan gräddar i ca 15-20 minuter med fyllningen på.
Och jag har inte haft några problem med det.
Kanske har du gräddat för kort stund.
segerwitch20 juli 2008
:pFörsök med denna deg,den behöver du inte grädda först, du kan utesluta den rivna osten i
degen. Den brukar vara fin genom gräddad när den är färdig(Y) Sfincione Palermitano (Siciliens svar på pizza)
Legoli20 juli 2008
Gjorde senast pizzabotten efter ett recept jag fick via tv-programmet landgång med en tysk kock German. Jag fick ut degen till 3 st plåtar. Blev väldigt bra resultat och helt underbar att värma, gick även att frysa in och värma med gott resultat.
Tillagningstid: ca 1 timme och 30 minuter
Ingredienser:
14 dl mjöl
1 msk salt
1 msk socker
1 dl olivolja
2 st ägg
5 dl vatten
1 paket jäst
Gör så här:
Jästen löses i lite av det fingerljumma vattnet.
Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen slät och fin.
Låt degen jäsa cirka 1 timme.
Kavla ut degen så tunt det går och lägg på plåtar.
zudette20 juli 2008
*sparar*
farmoringer20 juli 2008
Legoli................Skriv in det bland dina recept är du snäll....(Y)
Legoli20 juli 2008
Har nu lagt ut receptet på pizzadeg
nana27 juli 2008
låter gott ska prova det.(Y)
Lilljeppe28 juli 2008
Denna pizza gör alltid vi här hemma. Super god American Chicken Soup
Sen har vi denna sallad som också är super god. Pizzasallad
Vi gjorde pizza med tjock botten idag - och lyckades få degrand i mitten...
Ska man sänka temperaturen eller är det bättre att förgrädda bottnen innan man slänger på fyllet?
Gubben hade en tanke om att göra den ojämnt tjock, dvs tunnare i mitten eftersom det är där den gräddas långsammast. Någon som provat den varianten?
Jag kavlar ut degen och lägger på tomatsåsen. Låter den jäsa igen och förbakar den i 12-15 minuter. Tills brödet är färdigt. Sen lägger jag på det jag önskar tillsammans med mozzarellan och stoppar in den i ugnen igen tills osten är klar ca. 5 minuter.
Ibland blir det ju många pizzor som ska göras och då förbakar jag alla först. Då går det snabbt att langa fram varma pizzor efter åtgång.
Jag brukar inte förgrädda tjock pizzabotten,utan gräddar i ca 15-20 minuter med fyllningen på.
Och jag har inte haft några problem med det.
Kanske har du gräddat för kort stund.
:pFörsök med denna deg,den behöver du inte grädda först, du kan utesluta den rivna osten i
degen. Den brukar vara fin genom gräddad när den är färdig(Y)
Sfincione Palermitano (Siciliens svar på pizza)
Gjorde senast pizzabotten efter ett recept jag fick via tv-programmet landgång med en tysk kock German. Jag fick ut degen till 3 st plåtar. Blev väldigt bra resultat och helt underbar att värma, gick även att frysa in och värma med gott resultat.
Tillagningstid: ca 1 timme och 30 minuter
Ingredienser:
14 dl mjöl
1 msk salt
1 msk socker
1 dl olivolja
2 st ägg
5 dl vatten
1 paket jäst
Gör så här:
Jästen löses i lite av det fingerljumma vattnet.
Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen slät och fin.
Låt degen jäsa cirka 1 timme.
Kavla ut degen så tunt det går och lägg på plåtar.
*sparar*
Legoli................Skriv in det bland dina recept är du snäll....(Y)
Har nu lagt ut receptet på pizzadeg
låter gott ska prova det.(Y)
Denna pizza gör alltid vi här hemma. Super god
American Chicken Soup
Sen har vi denna sallad som också är super god.
Pizzasallad
Hoppas det blev rätt nu:o
pizza för familjen