Jag undrar bara varför man skalar tomater när man ska göra tex tomatsoppa. Förstår ifall det är köpta tomater, men mina egna giftfritt odlade. Jag kör ner dom i matberedaren med ska och allt. Tycker att mycket smak sitter just i skalen!
Veranne2 september 2013
Kanske är det en vana som spritt sig från länder där man traditionellt odlat och tillagat mer tomater än här i Sverige? Ungefär som att det ofta anges i sydeuropeiska recept att paprika, gurka m m ska skalas innan man använder dem i maten (vilket jag nästan aldrig gör om skalet är fint). Bara en gissning...
AngieH2 september 2013
Jag kör också med skal på, finns ingen anledning att skala om man ändå ska köra mixerstaven på dem!
Ett tips om man vill ha mycket smak är att låta tomaterna bakas lite i ugnen innan de åker ner i kastrullen, blir helt suveränt!
angiehults.blogspot.com
DoctorWho3 september 2013
Det är nog några kockar som är "rädda" för skalbitar i sina soppor. Förstår själv inte varför, skalet smakar gott.
Jag undrar bara varför man skalar tomater när man ska göra tex tomatsoppa. Förstår ifall det är köpta tomater, men mina egna giftfritt odlade. Jag kör ner dom i matberedaren med ska och allt. Tycker att mycket smak sitter just i skalen!
Kanske är det en vana som spritt sig från länder där man traditionellt odlat och tillagat mer tomater än här i Sverige? Ungefär som att det ofta anges i sydeuropeiska recept att paprika, gurka m m ska skalas innan man använder dem i maten (vilket jag nästan aldrig gör om skalet är fint). Bara en gissning...
Jag kör också med skal på, finns ingen anledning att skala om man ändå ska köra mixerstaven på dem!
Ett tips om man vill ha mycket smak är att låta tomaterna bakas lite i ugnen innan de åker ner i kastrullen, blir helt suveränt!
angiehults.blogspot.com
Det är nog några kockar som är "rädda" för skalbitar i sina soppor. Förstår själv inte varför, skalet smakar gott.