Grattis till fyndet! (Y)
Är allt lite avis på dej! :)
Det är bara så gott med murkelstuvning! (L)
imse4 maj 2008
pedalen: Det är supergott med stuvning. Brukar du göra något annat med dina toppmurklor?
The_mama97mia4 maj 2008
nu skjuter ni väl mig, men jag tycker murklor är överreklamerade. Jag har minsann gjort i ordning murklor, och enligt de senaste rönen ska svampen förvällas både en o två ggr. Tycker inte det blir så mkt smak kvar då.
Plus att det var så besvärligt att skölja bort allt grus.
Nej tacka vet jag kantareller. *ler*
tulipan4 maj 2008
Murkel stuvning på smörgås e suuuuuuuuuupergott... gubben har redan plockat en MASSA häromkring... vi förväller dom två ggr sen fryser vi ner dom i portions påsar... sen under vintrarna gör vi stuvningar och sen på smörgåsar å in i ugnen.. åhhh så gott
*tycker inte det är överreklammerat* :)
ThomasP4 maj 2008
Ja murklor är kanongott men ska toppmurklor också förvällas????//Mvh Thomas
imse4 maj 2008
Nej, kolla in vad jag skrivit på;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/04/toppmurklor-svart-att-toppa/
bernit4 maj 2008
Skrivet av mama97mia den 4 maj 2008
nu skjuter ni väl mig, men jag tycker murklor är överreklamerade. Jag har minsann gjort i ordning murklor, och enligt de senaste rönen ska svampen förvällas både en o två ggr. Tycker inte det blir så mkt smak kvar då.
Plus att det var så besvärligt att skölja bort allt grus.
Nej tacka vet jag kantareller. *ler*
Gula kantareller stekta i smör, bra med vitpeppar, pålägg på en smörgås med en kall öl - jag blir nästan troende !!
/BÅ :p
MatAnders5 maj 2008
Skrivet av bernit den 4 maj 2008
Skrivet av mama97mia den 4 maj 2008
nu skjuter ni väl mig, men jag tycker murklor är överreklamerade. Jag har minsann gjort i ordning murklor, och enligt de senaste rönen ska svampen förvällas både en o två ggr. Tycker inte det blir så mkt smak kvar då.
Plus att det var så besvärligt att skölja bort allt grus.
Nej tacka vet jag kantareller. *ler*
Gula kantareller stekta i smör, bra med vitpeppar, pålägg på en smörgås med en kall öl - jag blir nästan troende !!
/BÅ :p
Håller med bara salt,vitpeppar och någon nypa socker och i smör sen en liten skvätt grädde som avslutning är outstanding gillar inte när man börjar steka dom med lök.
Men murklot är ju bara så gott synd att jag inte har några murkelställen kanske nu i vår på ett kalhygge som revs upp i fjol.
Nu har jag hittat toppmurklor, finns det något härligare, än när man får börja skörda från naturens skafferi.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/04/toppmurklor-svart-att-toppa/
Grattis till fyndet! (Y)
Är allt lite avis på dej! :)
Det är bara så gott med murkelstuvning! (L)
pedalen: Det är supergott med stuvning. Brukar du göra något annat med dina toppmurklor?
nu skjuter ni väl mig, men jag tycker murklor är överreklamerade. Jag har minsann gjort i ordning murklor, och enligt de senaste rönen ska svampen förvällas både en o två ggr. Tycker inte det blir så mkt smak kvar då.
Plus att det var så besvärligt att skölja bort allt grus.
Nej tacka vet jag kantareller. *ler*
Murkel stuvning på smörgås e suuuuuuuuuupergott... gubben har redan plockat en MASSA häromkring... vi förväller dom två ggr sen fryser vi ner dom i portions påsar... sen under vintrarna gör vi stuvningar och sen på smörgåsar å in i ugnen.. åhhh så gott
*tycker inte det är överreklammerat* :)
Ja murklor är kanongott men ska toppmurklor också förvällas????//Mvh Thomas
Nej, kolla in vad jag skrivit på;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/04/toppmurklor-svart-att-toppa/
nu skjuter ni väl mig, men jag tycker murklor är överreklamerade. Jag har minsann gjort i ordning murklor, och enligt de senaste rönen ska svampen förvällas både en o två ggr. Tycker inte det blir så mkt smak kvar då.
Plus att det var så besvärligt att skölja bort allt grus.
Nej tacka vet jag kantareller. *ler*
Gula kantareller stekta i smör, bra med vitpeppar, pålägg på en smörgås med en kall öl - jag blir nästan troende !!
/BÅ :p
nu skjuter ni väl mig, men jag tycker murklor är överreklamerade. Jag har minsann gjort i ordning murklor, och enligt de senaste rönen ska svampen förvällas både en o två ggr. Tycker inte det blir så mkt smak kvar då.
Plus att det var så besvärligt att skölja bort allt grus.
Nej tacka vet jag kantareller. *ler*
Gula kantareller stekta i smör, bra med vitpeppar, pålägg på en smörgås med en kall öl - jag blir nästan troende !!
/BÅ :p
Håller med bara salt,vitpeppar och någon nypa socker och i smör sen en liten skvätt grädde som avslutning är outstanding gillar inte när man börjar steka dom med lök.
Men murklot är ju bara så gott synd att jag inte har några murkelställen kanske nu i vår på ett kalhygge som revs upp i fjol.