Alla pratar om torskrygg nu för tiden, jag har aldrig hört begreppet tidigare. Hittar flera recept med torskrygg lite överallt. Men vad är det?
Är det nån särskild del på torsken?
Vad är det för skillnad på det och den frysta torsken jag köper i block?
Eller är det bara samma gamla torsk som fått nytt namn?
Nån som vet?
sikaal10 november 2010
Torskrygg är som det sägs ryggen på torsk, företrädes stor. Block kommer inte i närheten då det är hela små filéer som frysts.
När man tar fram torskrygg, skär man av rumpen och slacken (= bröstet) och kvar blir ryggen!
ros10 november 2010
{snicker}Torskrygg = fiskarnas oxfilé
Jag köper torskrygg av fiskbilen. Den kostar 298:-/kg
Men det är väldigt gott och lite lyxigare i smaken
Jag lägger torskryggen i en smörad ugnsform, gnider in den med lite flytande citron, salta och strö över lite grovmalen svartpeppar och lägger några smörklickar över torskryggen.
Ugnsbakar torskryggen i 225° ca 20-25 minuter.
Torskryggen är färdig när "fiskköttet" delar på sig.
Lycka till!
soccermum10 november 2010
Torskrygg är sååå mkt godare och fastare i köttet :P
Precis som både sikaal och ros skriver :) *nickar instämmande*
Kika i frysdisken bredvid de frusna torskblocken så ser du redan på bilden utanpå paketet att vi pratar stor skillnad!
MosterNettan11 november 2010
Tack för uttömmande svar!
I min Coop-butik kan jag inte hitta torskrygg. Får ta mig till en annan butik för att hitta.
Det som Ros är ju superenkelt och verkar jättegott.
Ska absolut testa så fort jag får tillfälle!
(Y)
AnnTi11 november 2010
Skrivet av MosterNettan den 10 nov 2010
Alla pratar om torskrygg nu för tiden, jag har aldrig hört begreppet tidigare. Hittar flera recept med torskrygg lite överallt. Men vad är det?
Är det nån särskild del på torsken?
Vad är det för skillnad på det och den frysta torsken jag köper i block?
Eller är det bara samma gamla torsk som fått nytt namn?
Alla pratar om torskrygg nu för tiden, jag har aldrig hört begreppet tidigare. Hittar flera recept med torskrygg lite överallt. Men vad är det?
Är det nån särskild del på torsken?
Vad är det för skillnad på det och den frysta torsken jag köper i block?
Eller är det bara samma gamla torsk som fått nytt namn?
Nån som vet?
Torskrygg är som det sägs ryggen på torsk, företrädes stor. Block kommer inte i närheten då det är hela små filéer som frysts.
När man tar fram torskrygg, skär man av rumpen och slacken (= bröstet) och kvar blir ryggen!
{snicker}Torskrygg = fiskarnas oxfilé
Jag köper torskrygg av fiskbilen. Den kostar 298:-/kg
Men det är väldigt gott och lite lyxigare i smaken
Jag lägger torskryggen i en smörad ugnsform, gnider in den med lite flytande citron, salta och strö över lite grovmalen svartpeppar och lägger några smörklickar över torskryggen.
Ugnsbakar torskryggen i 225° ca 20-25 minuter.
Torskryggen är färdig när "fiskköttet" delar på sig.
Lycka till!
Torskrygg är sååå mkt godare och fastare i köttet :P
Precis som både sikaal och ros skriver :) *nickar instämmande*
Kika i frysdisken bredvid de frusna torskblocken så ser du redan på bilden utanpå paketet att vi pratar stor skillnad!
Tack för uttömmande svar!
I min Coop-butik kan jag inte hitta torskrygg. Får ta mig till en annan butik för att hitta.
Det som Ros är ju superenkelt och verkar jättegott.
Ska absolut testa så fort jag får tillfälle!
(Y)
Alla pratar om torskrygg nu för tiden, jag har aldrig hört begreppet tidigare. Hittar flera recept med torskrygg lite överallt. Men vad är det?
Är det nån särskild del på torsken?
Vad är det för skillnad på det och den frysta torsken jag köper i block?
Eller är det bara samma gamla torsk som fått nytt namn?
Nån som vet?