Hej. Är det någon som har recept på tranbärssaft. Det ska ju vara väldigt nyttigta bär och vad jag förstår går de även bra att torka men hur gör man? Tacksam för er hjälp.
matnjutaren8 december 2008
Tranbärsdricka
Ingredients
1 kg tranbär
5 dl vatten
1 tsk citronsyra
4 dl socker
1 krm natriumbensoat per liter avrunnen saft
Instructions
(ca 1 liter)
Rensa och skölj bären. Tina frysta bär. Koka vattnet, då försvinner syret i vattnet. Låt vattnet kallna.
Mosa bären med potatisstöt i en bunke, i matberedare eller mixer.
Blanda bärmassen med vattnet och citronsyran, täck över och låt stå svalt ca 1 dygn. Rör då och då.
Häll bärmassen i en silställing att självrinna 20-30 min. Mät upp saften, tillsätt sockret och rör då och då tills det är löst. Tag bort ev skum. Tillsätt ev natriumbensoat, utrört i lite av saften.
Häll saften i rena kalla flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem och förvara i kylskåp. Eller häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
Lycka till! (L)
matnjutaren8 december 2008
Torkade bär kan du se hur man gör längst ner på denna länken. (Y)
http://www.henriettesherbal.com/sv/sb-bar.html
The_mama97mia8 december 2008
antar att du kan göra precis som för lingon ju
men vet inte...
*sorry*
Hej. Är det någon som har recept på tranbärssaft. Det ska ju vara väldigt nyttigta bär och vad jag förstår går de även bra att torka men hur gör man? Tacksam för er hjälp.
Tranbärsdricka
Ingredients
1 kg tranbär
5 dl vatten
1 tsk citronsyra
4 dl socker
1 krm natriumbensoat per liter avrunnen saft
Instructions
(ca 1 liter)
Rensa och skölj bären. Tina frysta bär. Koka vattnet, då försvinner syret i vattnet. Låt vattnet kallna.
Mosa bären med potatisstöt i en bunke, i matberedare eller mixer.
Blanda bärmassen med vattnet och citronsyran, täck över och låt stå svalt ca 1 dygn. Rör då och då.
Häll bärmassen i en silställing att självrinna 20-30 min. Mät upp saften, tillsätt sockret och rör då och då tills det är löst. Tag bort ev skum. Tillsätt ev natriumbensoat, utrört i lite av saften.
Häll saften i rena kalla flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem och förvara i kylskåp. Eller häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
Lycka till! (L)
Torkade bär kan du se hur man gör längst ner på denna länken. (Y)
http://www.henriettesherbal.com/sv/sb-bar.html
antar att du kan göra precis som för lingon ju
men vet inte...
*sorry*