har fått ca ½ liter trattisar. har ni nåt förslag på vad man kan göra me dem? och frysa går väl??
MatAnders4 november 2011
Skrivet av Ostbrickan den 4 nov 2011
har fått ca ½ liter trattisar. har ni nåt förslag på vad man kan göra me dem? och frysa går väl??
Visst kan du frysa men jag skulle rensa av och dela dom på mitten och torka dom det är suveränt att blanda ner i såser m.m.
svengelsk4 november 2011
Förväll, smörstek och lägg på rostat bröd.
The_mama97mia4 november 2011
en halv liter - jag håller med ovanstående talare/skrivare -
fast ´du behöver inte förvälla - stek bara
alltså som man steker annan färsk svamp
Lindanemon5 november 2011
Fick detta receptet från Arvidssons handelsträdgård, där jag har praktiserat. Karin gjorde dem med havregryn och utan ströbröd, det gjorde jag med. Fantastiskt goda! PROVA! :-)
Vilda svampbiffar
Ingredienser:
3 dl dinkelflingor (eller havregryn)
2 dl mjölk
1 st ägg
0,5 dl torkad, smulad svamp
200 g kantareller, eller annan färsk svamp
1 st lök, liten gul
2 msk smör
2 tsk tamari eller japansk soja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1,5 dl ströbröd
2 msk smör/raps- eller olivolja
1. Blanda dinkelflingor, mjölk, ägg och torkad svamp i en bunke. Låt stå och svälla 10 min.
2. Ansa och finhacka den färska svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret ca 5 min. Tillsätt soja, salt och peppar.
3. Blanda svampen med de svällda flingorna. Forma till små biffar. Vänd ev i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida i olja.
Vetebullen5 november 2011
Vilda svampbiffar, det verkar spännande. Jag måste bara testa. Har massor med torkad svamp. Ska kanske testa den Stolta fjällskivlingen. >:D
SusannaHa5 november 2011
Torka dem! Då kan du spara dem i princip hur länge som helst, och varje gång du vill ha lite svamp till maten så häller du bara på varmt vatten, så blir de som nyplockade igen!
vinterljus5 november 2011
Detta låter hur gott som helst....ska provas!
TACK!!! :)
Skrivet av Lindanemon den 5 nov 2011
Fick detta receptet från Arvidssons handelsträdgård, där jag har praktiserat. Karin gjorde dem med havregryn och utan ströbröd, det gjorde jag med. Fantastiskt goda! PROVA! :-)
Vilda svampbiffar
Ingredienser:
3 dl dinkelflingor (eller havregryn)
2 dl mjölk
1 st ägg
0,5 dl torkad, smulad svamp
200 g kantareller, eller annan färsk svamp
1 st lök, liten gul
2 msk smör
2 tsk tamari eller japansk soja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1,5 dl ströbröd
2 msk smör/raps- eller olivolja
1. Blanda dinkelflingor, mjölk, ägg och torkad svamp i en bunke. Låt stå och svälla 10 min.
2. Ansa och finhacka den färska svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret ca 5 min. Tillsätt soja, salt och peppar.
3. Blanda svampen med de svällda flingorna. Forma till små biffar. Vänd ev i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida i olja.
du kan torka dem på en tidning ordentligt. och sedan spara åtminstone 1 år i rumstemperatur!
Shoutoutloud1 december 2011
jag har ett jättegott och superenkelt recept jag brukar göra med trattisar. ta torkade trattisar ca en näve (1-1,5dl)lägg i blöt i någon timme..Skär en fläskfile i skivor och bryn i smör i en stekpanna,salta peppra. lägg över i en ugnsform. bryn trattisarna i samma panna och häll över grädde ca 2,5.-3dl.- tillsätt bong kalvfond och puttra samman. red eventuellt med pyttelite maizena eller mjöl. Häll såsen över köttet. riven ost på sen och in i ugnen så osten får färg och det ser klart ut. suuuupergott!:DD
maria_wijk2 december 2011
Skrivet av yohrskog den 1 dec 2011
du kan torka dem på en tidning ordentligt. och sedan spara åtminstone 1 år i rumstemperatur!
Fast hållbarheten på torkad svamp om den förvars korrekt är mycket längre än så, 10 år eller längre är ingen omöjlighet, att man oftast hinner konsumera stora delar av svamplagret från den ena säsongen till den andra så att den torkade svampen inte hinner bli så gammal är en annan femma.
Trattkantareller vinner smak på att torkas tycker jag, jag brukar smula ner torkade trattisar i såser, köttbullar etc. Rör det sig inte om större mängder än en halvliter så är mitt tips att stuva svampen och göra varma mackor, supergott.
har fått ca ½ liter trattisar. har ni nåt förslag på vad man kan göra me dem? och frysa går väl??
har fått ca ½ liter trattisar. har ni nåt förslag på vad man kan göra me dem? och frysa går väl??
Visst kan du frysa men jag skulle rensa av och dela dom på mitten och torka dom det är suveränt att blanda ner i såser m.m.
Förväll, smörstek och lägg på rostat bröd.
en halv liter - jag håller med ovanstående talare/skrivare -
fast ´du behöver inte förvälla - stek bara
alltså som man steker annan färsk svamp
Fick detta receptet från Arvidssons handelsträdgård, där jag har praktiserat. Karin gjorde dem med havregryn och utan ströbröd, det gjorde jag med. Fantastiskt goda! PROVA! :-)
Vilda svampbiffar
Ingredienser:
3 dl dinkelflingor (eller havregryn)
2 dl mjölk
1 st ägg
0,5 dl torkad, smulad svamp
200 g kantareller, eller annan färsk svamp
1 st lök, liten gul
2 msk smör
2 tsk tamari eller japansk soja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1,5 dl ströbröd
2 msk smör/raps- eller olivolja
1. Blanda dinkelflingor, mjölk, ägg och torkad svamp i en bunke. Låt stå och svälla 10 min.
2. Ansa och finhacka den färska svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret ca 5 min. Tillsätt soja, salt och peppar.
3. Blanda svampen med de svällda flingorna. Forma till små biffar. Vänd ev i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida i olja.
Vilda svampbiffar, det verkar spännande. Jag måste bara testa. Har massor med torkad svamp. Ska kanske testa den Stolta fjällskivlingen. >:D
Torka dem! Då kan du spara dem i princip hur länge som helst, och varje gång du vill ha lite svamp till maten så häller du bara på varmt vatten, så blir de som nyplockade igen!
Detta låter hur gott som helst....ska provas!
TACK!!! :)
Fick detta receptet från Arvidssons handelsträdgård, där jag har praktiserat. Karin gjorde dem med havregryn och utan ströbröd, det gjorde jag med. Fantastiskt goda! PROVA! :-)
Vilda svampbiffar
Ingredienser:
3 dl dinkelflingor (eller havregryn)
2 dl mjölk
1 st ägg
0,5 dl torkad, smulad svamp
200 g kantareller, eller annan färsk svamp
1 st lök, liten gul
2 msk smör
2 tsk tamari eller japansk soja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1,5 dl ströbröd
2 msk smör/raps- eller olivolja
1. Blanda dinkelflingor, mjölk, ägg och torkad svamp i en bunke. Låt stå och svälla 10 min.
2. Ansa och finhacka den färska svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret ca 5 min. Tillsätt soja, salt och peppar.
3. Blanda svampen med de svällda flingorna. Forma till små biffar. Vänd ev i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida i olja.
För
väll, smörstek och lägg på rostat bröd.
du kan torka dem på en tidning ordentligt. och sedan spara åtminstone 1 år i rumstemperatur!
jag har ett jättegott och superenkelt recept jag brukar göra med trattisar. ta torkade trattisar ca en näve (1-1,5dl)lägg i blöt i någon timme..Skär en fläskfile i skivor och bryn i smör i en stekpanna,salta peppra. lägg över i en ugnsform. bryn trattisarna i samma panna och häll över grädde ca 2,5.-3dl.- tillsätt bong kalvfond och puttra samman. red eventuellt med pyttelite maizena eller mjöl. Häll såsen över köttet. riven ost på sen och in i ugnen så osten får färg och det ser klart ut. suuuupergott!:DD
du kan torka dem på en tidning ordentligt. och sedan spara åtminstone 1 år i rumstemperatur!
Fast hållbarheten på torkad svamp om den förvars korrekt är mycket längre än så, 10 år eller längre är ingen omöjlighet, att man oftast hinner konsumera stora delar av svamplagret från den ena säsongen till den andra så att den torkade svampen inte hinner bli så gammal är en annan femma.
Trattkantareller vinner smak på att torkas tycker jag, jag brukar smula ner torkade trattisar i såser, köttbullar etc. Rör det sig inte om större mängder än en halvliter så är mitt tips att stuva svampen och göra varma mackor, supergott.