Jag vet inte vad jag ska göra med mina mogna krusbär. Vad är egentligen godast att göra med dessa bär? Har ni tips? Helst inte bakverk...
The_mama97mia3 augusti 2009
Jag skulle göra marmelad eller sylt! Har inga egna recept på det, men tror det finns massor att söka.
anluk3 augusti 2009
Krusbärskräm tycker jag är gott.
The_mama97mia3 augusti 2009
Skrivet av anluk den 3 aug 2009
Krusbärskräm tycker jag är gott.
Oj jaaaaaaa.... gud så gott. Frys in o ta upp sen o gör kräm i vinter....
Det ska vara gräddmjölk till....
Erajscha3 augusti 2009
Krusbärskräm eller chutney är det bästa tycker jag :-)
123Linnea3 augusti 2009
Javisst, jag kan ju faktiskt frysa dem och bestämma mig sen!
AnneNi3 augusti 2009
Min mamma brukade göra krusbärskräm av våra bär, alltid lika uppskattat! Ser att fler har skrivit det, men det är nog det enda och bästa jag smakat av krusbär. Gott med mjölk till... ummm!
thewildone4 augusti 2009
Gör en glace det håller länge och är gött som fan
erklock4 augusti 2009
Blanda krusbären med svarta eller röda vinbär å kör dem i Saftmajan de bli garanterat go saft
sikaal4 augusti 2009
Rårörd saft blir oerhört gott! (Y) Det går utmärkt att frysa bären och göra saft eller annat när man får tid. :D Kom ihåg att det är svårt att "snoppa" frysta bär. :o Gjorde krusbärssmulpaj igår = jättegott. Sylt eller marmelad med syltsocker är ocså gott, men tyvärr måste man ju "snoppa" både till paj och sylt/marmelad (N)
4 augusti 2009
krusbärssylt som lägges på våfflor med grädde till muuummss!!!:D
Roggan4 augusti 2009
Har inte testat, men sorbet skulle nog funka... Man kan ju blanda upp det med annat också t ex jordgubbar.
Mithera4 augusti 2009
Min man gjorde krusbärssaft med mynta för några år sedan. Grymt god! Tror att det var Allt om Mat som hade receptet...
Lennart_585 augusti 2009
Gör din egen krusbärslikör. Ta en flaska sprit, valfri, o en lika stor tom flaska. Sätt en tratt i den tomma flaskan, lägg ett fint durkslag i tratten, lägg ett krusbär i tratten, häll försiktigt över spriten. När allt är silat, klart. Vill du ha lite starkare smak av krusbär på likören, pröva att försiktigt dela på bäret före spritens påhällande. OBS: Inget för nykterister. Lennart.
hawksnest6 augusti 2009
Krusbärskräm, kompott eller varför inte en lite lösare krusbärssoppa är jättegott med grädde, mjölk samt lite kanel.
Alvjonia6 augusti 2009
Jag blandade krusbär, socker och lite vatten som fick koka en stund. Sen hällde jag på en klick av den varma röran på vaniljglass. Jättegott!
Kräm och marmelad av krusbär är ju också smaskigt.
Jag vet inte vad jag ska göra med mina mogna krusbär. Vad är egentligen godast att göra med dessa bär? Har ni tips? Helst inte bakverk...
Jag skulle göra marmelad eller sylt! Har inga egna recept på det, men tror det finns massor att söka.
Krusbärskräm tycker jag är gott.
Krusbärskräm tycker jag är gott.
Oj jaaaaaaa.... gud så gott. Frys in o ta upp sen o gör kräm i vinter....
Det ska vara gräddmjölk till....
Krusbärskräm eller chutney är det bästa tycker jag :-)
Javisst, jag kan ju faktiskt frysa dem och bestämma mig sen!
Min mamma brukade göra krusbärskräm av våra bär, alltid lika uppskattat! Ser att fler har skrivit det, men det är nog det enda och bästa jag smakat av krusbär. Gott med mjölk till... ummm!
Gör en glace det håller länge och är gött som fan
Blanda krusbären med svarta eller röda vinbär å kör dem i Saftmajan de bli garanterat go saft
Rårörd saft blir oerhört gott! (Y) Det går utmärkt att frysa bären och göra saft eller annat när man får tid. :D Kom ihåg att det är svårt att "snoppa" frysta bär. :o Gjorde krusbärssmulpaj igår = jättegott. Sylt eller marmelad med syltsocker är ocså gott, men tyvärr måste man ju "snoppa" både till paj och sylt/marmelad (N)
krusbärssylt som lägges på våfflor med grädde till muuummss!!!:D
Har inte testat, men sorbet skulle nog funka... Man kan ju blanda upp det med annat också t ex jordgubbar.
Min man gjorde krusbärssaft med mynta för några år sedan. Grymt god! Tror att det var Allt om Mat som hade receptet...
Gör din egen krusbärslikör. Ta en flaska sprit, valfri, o en lika stor tom flaska. Sätt en tratt i den tomma flaskan, lägg ett fint durkslag i tratten, lägg ett krusbär i tratten, häll försiktigt över spriten. När allt är silat, klart. Vill du ha lite starkare smak av krusbär på likören, pröva att försiktigt dela på bäret före spritens påhällande. OBS: Inget för nykterister. Lennart.
Krusbärskräm, kompott eller varför inte en lite lösare krusbärssoppa är jättegott med grädde, mjölk samt lite kanel.
Jag blandade krusbär, socker och lite vatten som fick koka en stund. Sen hällde jag på en klick av den varma röran på vaniljglass. Jättegott!
Kräm och marmelad av krusbär är ju också smaskigt.