Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vad är spetskål?

  • 4 april 2001

    vad är spetskål?

  • 4 april 2001

    Spetskålen är en form av vitkål med spetsigt huvud. Huvudena är inte så fasta som hos den vanliga vitkålen utan är löst knutna.Spetskålen har precis som den vanliga vitkålen ett högt näringsvärdeinnehåller rikligt med vitaminerSpetskål håller sig i regel några veckor i kylskåp. Används som vitkålen, till kålsoppa, kåldolmar, kålpudding, surkål och grytor samt som råriven i sallader. Spetskålen överträffar den vanliga vitkålen i smakhänseende. Mycket mild.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.