Har fått en massa trattkantareller av en vän. Vad blir bäst, torka dem eller förvälla och frysa? Har aldrig använt trattkantareller så jag är lite osäker på hur jag ska göra.
The_mama97mia5 november 2009
Både och funkar bra. Bekvämt att ha frusen förvälld svamp i frysen, men torkad håller sig längre och tar mindre plats. Kräver lite mer planering inför användande (blötläggning). Lyckliga du!
Man kan även lägga in trattisar, tror jag har ett rrecept på syltade kantareller. Jättegott som tillbehör till steken.
Har fått en massa trattkantareller av en vän. Vad blir bäst, torka dem eller förvälla och frysa? Har aldrig använt trattkantareller så jag är lite osäker på hur jag ska göra.
Både och funkar bra. Bekvämt att ha frusen förvälld svamp i frysen, men torkad håller sig längre och tar mindre plats. Kräver lite mer planering inför användande (blötläggning). Lyckliga du!
Man kan även lägga in trattisar, tror jag har ett rrecept på syltade kantareller. Jättegott som tillbehör till steken.