Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad gör man med...?

  • bjoli198 22 december 2012

    Hej!

    Jag är säkert inte ensam om att ibland få olika ingredienser eller rester som man vill göra något annat med, som man inte har egen fantasi till att göra något med... så jag tänkte starta en tråd om det

    Jag börjar med:
    Jag kokade just revbensspjäll att ha till julbordet. Jag fick ganska gott om spad över efteråt och eftersom jag inte tänker servera spjällen med sås på julbordet tänkte jag höra om någon har en bra idé om vad jag gör med spadet.

    Innehåll:
    Lök, Äppeljuice, skivade äpplen, Vitlök, rosmarin, ingefära och lite annat smått och gott.

  • The_mama97mia 22 december 2012

    reducera, spara som fond

  • bjoli198 22 december 2012

    bör jag sila bort"skräpet" före eller efter att jag reducerat det?

  • The_mama97mia 22 december 2012

    beror på mängden, är det mkt vätska skulle jag låta det koka med ett tag, men enklast att sila bort - det har väl redan kokt rätt länge?
    O sen - låt stå kallt så kan man ta bort fettkakan om man vill.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.