Har en färdigkokt, ej öppnad julskinka och tar tacksamt emot tips på vad jag kan laga för maträtter av den. Tänkte själv på skink- och potatislåda, men har ni några fler idéer?
Tillberga26 december 2007
skär skinkan i skivor
lägg en god stark ost emellan och bryn på i pannan
gör varma mackor med skinka god senap och lite ost
skinksås till pastan
skinka på pizza
Tillberga26 december 2007
gjorde en sökning på skinka här på matklubben och fick upp 283 svar tror jag de var
de är bara att leta:p
anluk26 december 2007
Pastasås med skinka
Mellandagsmacka (finns ibland mina recept)
Pizza
Paj
Gratäng med mos: Skär den i skivor, strö över riven ost och med ett gott potatismos runt och in i ugnen.
Potatisgratäng med skinka i.
farmoringer27 december 2007
makaronipudding är också gott på julskinka och purjolök och kanske lite bacon för att få en liten brytning..
evaldo27 december 2007
4 portioner
Gott och enkelt att laga av skinkrester. Före jul blir det gott med rökt skinka i bit.
200 g rökt eller rimmad skinka, tärnad
400 g kinamix (påse med fryst ris och grönsaker)
2 äpplen, tärnade
3 dl Gräddfil
en nypa färsk timjan
1 msk fransk senap
salt och peppar
Stek skinka och rismix. Blanda äpplen med gräddfil, timjan och senap till en kall sås. Smaka av med salt och peppar.
Eller en makaronigratäng med överbliven skinka, köttbullar och julkorv.
kaffesked27 december 2007
Tack för alla tips o idéer! Nu har jag lite att variera med (Y)
En enkel och god maträtt jag brukar göra:
En fp färdig potatisgratäng varvas med julskinka skuren i strimlor, pressa i 2 vitlöksklyftor.
Grädda i ugnen till gratängen känns klar. (Y)
LillaJa27 december 2007
Här kommer ett super recept.....håll till godo alla jag har lagt in det under mina recept.
God fortsättning............
DRÖMSKINKA eller VINSKINKA
4-6 personer
Recepet kommer från Märit Huldt, (1962 års köksalmanacka)
En god och bekväm skinkrätt som man gör på resterna av julskinkan. Smaken blir mjuk, rosig och len, i grädd-tomatsås. Ännu en rätt som går att förbereda, och en rätt man längtar efter.
I vår familj vandrar detta recep från mig till barn och nu till barbarn, och varje år sen 1962 har jag lagat det……..!
12 st skivor av julskinkan (något tjockare än till smörgås)
4 dl vispgrädde (eller mellangrädde)
2 msk tomatpuré eller chilisås
1 tsk curry
Rött eller vitt vin (som ej får vara för surt)
Börja med att fukta skinkskivorna i vin och låt dom ligga i ett par timmar eller en dag övertäkta med plastfolie på ett fat med kanter.
Smörj ett eldfast fat (rikligt) med smör eller margarin och lägg skivorna därpå. Antingen som dom är eller rullade, dom ska droppa av vin.
Blanda grädden med tomatpure´n eller chilisåsen och curry, och häll denna över skinkan.
Klicka över lite kallt smör och sedan kan fatet stå, tills det ska in i ugnen.
Beräkna då ca 45 minuter i 225 graders ugnsvärme (mitt i ugnen)
Servera med kokt potatis och brytbönor eller bara med potatismos.
guacamole2 januari 2008
Pyttipanna
I någorlunda tunna skivor som pålägg
Pasta carbonara (byt ut baconet)
Använder du inte upp hela kan du ju alltid frysa in den i mindre bitar och använda längre fram i olika maträtter.
Jag har alltid någon typ av skinka i frysen som jag tar fram till pastasåser, risblandningar och pålägg. En räddare i nöden många gånger.
Fishli2 januari 2008
eller varför inte bara äta den med bruna bönor eller stekt potatis? gör vi varje annandag jul :p(Y)
Elis2 januari 2008
Brukar göra drömskinkan,fast med sherry.Det är så supergott.
imse2 januari 2008
Jag har använt skinkspadet när jag kokade ärtsoppa idag och sedan skar jag tärningar av några skinkskivor. Det blev verkligen en smakrik och god soppa.
farmoreva3 januari 2008
Jag lägger skinkskivor i sherry, (liknande Vinskinkan, tidigare inlägg)
Receptet finns i samlingen under namnet "Sylvesterskinka". Vi gör den varje år en eller två gånger. Jättegott!:p
Gör en "Croqe Messiur", lunchmacka.
Bred senap på rostbröd, lägg på skinka och ev några tomatskivor. Hyvla över ost (Gärna edamer så tar den också slut), gratinera i ugnen tills osten smälter och får färg. Busenkelt!(Y)
evaldo27 december 2010
Ge den till fåglarna
FruAst27 december 2010
Koka ärtsoppa och lägg i skinkan som fläskbitar. Koka mycket och frys!
pallesr27 december 2010
Skrivet av kaffesked den 26 dec 2007
Har en färdigkokt, ej öppnad julskinka och tar tacksamt emot tips på vad jag kan laga för maträtter av den. Tänkte själv på skink- och potatislåda, men har ni några fler idéer?
svengelsk27 december 2010
Skrivet av Elis den 2 jan 2008
Brukar göra drömskinkan,fast med sherry.Det är så supergott.
Det gör jag också.
evaldo27 december 2010
Jag gjorde en gratäng med överbliven julskinka, potatis, purjolök, gul lök, vitlök, mango chutney och grädde. Det blev jättegott.
Har en färdigkokt, ej öppnad julskinka och tar tacksamt emot tips på vad jag kan laga för maträtter av den. Tänkte själv på skink- och potatislåda, men har ni några fler idéer?
skär skinkan i skivor
lägg en god stark ost emellan och bryn på i pannan
gör varma mackor med skinka god senap och lite ost
skinksås till pastan
skinka på pizza
gjorde en sökning på skinka här på matklubben och fick upp 283 svar tror jag de var
de är bara att leta:p
Pastasås med skinka
Mellandagsmacka (finns ibland mina recept)
Pizza
Paj
Gratäng med mos: Skär den i skivor, strö över riven ost och med ett gott potatismos runt och in i ugnen.
Potatisgratäng med skinka i.
makaronipudding är också gott på julskinka och purjolök och kanske lite bacon för att få en liten brytning..
4 portioner
Gott och enkelt att laga av skinkrester. Före jul blir det gott med rökt skinka i bit.
200 g rökt eller rimmad skinka, tärnad
400 g kinamix (påse med fryst ris och grönsaker)
2 äpplen, tärnade
3 dl Gräddfil
en nypa färsk timjan
1 msk fransk senap
salt och peppar
Stek skinka och rismix. Blanda äpplen med gräddfil, timjan och senap till en kall sås. Smaka av med salt och peppar.
Eller en makaronigratäng med överbliven skinka, köttbullar och julkorv.
Tack för alla tips o idéer! Nu har jag lite att variera med (Y)
http://www.matklubben.se/recept/mellandagsmacka_med_snoetaecke_7307.html
En enkel och god maträtt jag brukar göra:
En fp färdig potatisgratäng varvas med julskinka skuren i strimlor, pressa i 2 vitlöksklyftor.
Grädda i ugnen till gratängen känns klar. (Y)
Här kommer ett super recept.....håll till godo alla jag har lagt in det under mina recept.
God fortsättning............
DRÖMSKINKA eller VINSKINKA
4-6 personer
Recepet kommer från Märit Huldt, (1962 års köksalmanacka)
En god och bekväm skinkrätt som man gör på resterna av julskinkan. Smaken blir mjuk, rosig och len, i grädd-tomatsås. Ännu en rätt som går att förbereda, och en rätt man längtar efter.
I vår familj vandrar detta recep från mig till barn och nu till barbarn, och varje år sen 1962 har jag lagat det……..!
12 st skivor av julskinkan (något tjockare än till smörgås)
4 dl vispgrädde (eller mellangrädde)
2 msk tomatpuré eller chilisås
1 tsk curry
Rött eller vitt vin (som ej får vara för surt)
Börja med att fukta skinkskivorna i vin och låt dom ligga i ett par timmar eller en dag övertäkta med plastfolie på ett fat med kanter.
Smörj ett eldfast fat (rikligt) med smör eller margarin och lägg skivorna därpå. Antingen som dom är eller rullade, dom ska droppa av vin.
Blanda grädden med tomatpure´n eller chilisåsen och curry, och häll denna över skinkan.
Klicka över lite kallt smör och sedan kan fatet stå, tills det ska in i ugnen.
Beräkna då ca 45 minuter i 225 graders ugnsvärme (mitt i ugnen)
Servera med kokt potatis och brytbönor eller bara med potatismos.
Pyttipanna
I någorlunda tunna skivor som pålägg
Pasta carbonara (byt ut baconet)
Använder du inte upp hela kan du ju alltid frysa in den i mindre bitar och använda längre fram i olika maträtter.
Jag har alltid någon typ av skinka i frysen som jag tar fram till pastasåser, risblandningar och pålägg. En räddare i nöden många gånger.
eller varför inte bara äta den med bruna bönor eller stekt potatis? gör vi varje annandag jul :p(Y)
Brukar göra drömskinkan,fast med sherry.Det är så supergott.
Jag har använt skinkspadet när jag kokade ärtsoppa idag och sedan skar jag tärningar av några skinkskivor. Det blev verkligen en smakrik och god soppa.
Jag lägger skinkskivor i sherry, (liknande Vinskinkan, tidigare inlägg)
Receptet finns i samlingen under namnet "Sylvesterskinka". Vi gör den varje år en eller två gånger. Jättegott!:p
Gör en "Croqe Messiur", lunchmacka.
Bred senap på rostbröd, lägg på skinka och ev några tomatskivor. Hyvla över ost (Gärna edamer så tar den också slut), gratinera i ugnen tills osten smälter och får färg. Busenkelt!(Y)
Ge den till fåglarna
Koka ärtsoppa och lägg i skinkan som fläskbitar. Koka mycket och frys!
Har en färdigkokt, ej öppnad julskinka och tar tacksamt emot tips på vad jag kan laga för maträtter av den. Tänkte själv på skink- och potatislåda, men har ni några fler idéer?
Brukar göra drömskinkan,fast med sherry.Det är så supergott.
Det gör jag också.
Jag gjorde en gratäng med överbliven julskinka, potatis, purjolök, gul lök, vitlök, mango chutney och grädde. Det blev jättegott.