Jag fick ett paket Risoni för länge sen (ähum, hoppas den inte blivit dålig) och jag har ingen aning om vad jag ska göra med den. :o Tips på goda recept?
Jag brukar göra en tomatsoppa med risoni i, En förpackning krossade eller passerade tomater, lite vatten, en skvätt valfri fond (här kan man anpassa för allergier eller vegetarianer), koka upp. om krossade tomater, mixa med mixerstav (om man ej vill ha den lite "chunky"), häll ner valfri mängd risoni (beroende på hur tjock/flytande soppa man vill ha) smaka av för att veta hur mycket peppar och ev salt man vill ha i och i med oregano, basilika och en kula mozarella som smulas ner. Servera när osten har smält. Mums.
Jag använder oftast risoni precis som annan pasta eller ris.
maria_wijk1 november 2009
Jag brukar använda risoni som ersättning för ris ibland då det är kort om tid.
Här kommer ett förslag som jag nog skulle kunna tänka mig att prova själv vid lämpligt tillfälle:
http://www.tasteline.com/Recept/Rakor_med_risoni_stekta_kantareller__grona_bonor__krispig_gurka_och_rivet_citronskal
Peter_Stompare1 november 2009
Jag brukar göra den gräddstuvad så att den liknar en risotto. Och sen stoppa ner quorn eller kycklingbitar, ruccola, oliver, citroncest mm.
Sashimi1 november 2009
Tack för alla tips! Här ska testas när tid och lust infinnes! (Y)
Jag fick ett paket Risoni för länge sen (ähum, hoppas den inte blivit dålig) och jag har ingen aning om vad jag ska göra med den. :o Tips på goda recept?
Ett par förslag:
http://www.tasteline.com/recept/risoni_med_citron_2c_parmesan_och_rucola
http://www.alltommat.se/recept/risoni-2385
Jaaaa..... Åh, risonisallad är sååå gott! Underbart att äta kall som varm! :)
Och låter man det bara rinna av ordentligt, så behöver man inte något som "binder ihop" som någon skrev i en kommentar. :)
Rostfilé med risonisallad och bresaola
Här kommer ett recept med risoni och fisk
Stekt röding med risoni och citronsaffranssås
Jag brukar göra en tomatsoppa med risoni i, En förpackning krossade eller passerade tomater, lite vatten, en skvätt valfri fond (här kan man anpassa för allergier eller vegetarianer), koka upp. om krossade tomater, mixa med mixerstav (om man ej vill ha den lite "chunky"), häll ner valfri mängd risoni (beroende på hur tjock/flytande soppa man vill ha) smaka av för att veta hur mycket peppar och ev salt man vill ha i och i med oregano, basilika och en kula mozarella som smulas ner. Servera när osten har smält. Mums.
Här kommer ett par förslag från mig:
Ljummen risonisallad med kyckling och feta
Jag använder oftast risoni precis som annan pasta eller ris.
Jag brukar använda risoni som ersättning för ris ibland då det är kort om tid.
Här kommer ett förslag som jag nog skulle kunna tänka mig att prova själv vid lämpligt tillfälle:
http://www.tasteline.com/Recept/Rakor_med_risoni_stekta_kantareller__grona_bonor__krispig_gurka_och_rivet_citronskal
Jag brukar göra den gräddstuvad så att den liknar en risotto. Och sen stoppa ner quorn eller kycklingbitar, ruccola, oliver, citroncest mm.
Tack för alla tips! Här ska testas när tid och lust infinnes! (Y)
(är hemma förkyld och trött just nu)