Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad göra med Risoni ?

  • Sashimi 31 oktober 2009

    Jag fick ett paket Risoni för länge sen (ähum, hoppas den inte blivit dålig) och jag har ingen aning om vad jag ska göra med den. :o Tips på goda recept?

  • boz1965 31 oktober 2009

    Ett par förslag:

    http://www.tasteline.com/recept/risoni_med_citron_2c_parmesan_och_rucola

    http://www.alltommat.se/recept/risoni-2385

  • Amika 31 oktober 2009

    Jaaaa..... Åh, risonisallad är sååå gott! Underbart att äta kall som varm! :)

    Och låter man det bara rinna av ordentligt, så behöver man inte något som "binder ihop" som någon skrev i en kommentar. :)



    Rostfilé med risonisallad och bresaola

  • Mellanbellan 1 november 2009

    Här kommer ett recept med risoni och fisk
    Stekt röding med risoni och citronsaffranssås

  • idea_ 1 november 2009

    Jag brukar göra en tomatsoppa med risoni i, En förpackning krossade eller passerade tomater, lite vatten, en skvätt valfri fond (här kan man anpassa för allergier eller vegetarianer), koka upp. om krossade tomater, mixa med mixerstav (om man ej vill ha den lite "chunky"), häll ner valfri mängd risoni (beroende på hur tjock/flytande soppa man vill ha) smaka av för att veta hur mycket peppar och ev salt man vill ha i och i med oregano, basilika och en kula mozarella som smulas ner. Servera när osten har smält. Mums.

  • anluk 1 november 2009

    Här kommer ett par förslag från mig:





    Ljummen risonisallad med kyckling och feta

  • Gul13 1 november 2009

    Jag använder oftast risoni precis som annan pasta eller ris.

  • maria_wijk 1 november 2009

    Jag brukar använda risoni som ersättning för ris ibland då det är kort om tid.

    Här kommer ett förslag som jag nog skulle kunna tänka mig att prova själv vid lämpligt tillfälle:
    http://www.tasteline.com/Recept/Rakor_med_risoni_stekta_kantareller__grona_bonor__krispig_gurka_och_rivet_citronskal

  • Peter_Stompare 1 november 2009

    Jag brukar göra den gräddstuvad så att den liknar en risotto. Och sen stoppa ner quorn eller kycklingbitar, ruccola, oliver, citroncest mm.

  • Sashimi 1 november 2009

    Tack för alla tips! Här ska testas när tid och lust infinnes! (Y)

    (är hemma förkyld och trött just nu)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.