Testade det som råkost nyligen. Smakar som en mild rädisa.
maria_wijk6 november 2009
Jag har aldrig lagat till någon maträtt eller dessert som innehåller granatäpple, jag har bara åtit frukten som den är.
The_mama97mia6 november 2009
Skrivet av Metalmaid den 6 nov 2009
Jag har aldrig lagat till någon maträtt eller dessert som innehåller granatäpple, jag har bara åtit frukten som den är.
Jag har också helt nyligen testat granatäpple för första gången, nåt som var smaskigt var att ha det i vaniljyoghurt, jag la in ett recept på Raita med granatäpple som Nigella L inspirerade till. Mkt enkelt o väldigt gott, jag tycker granatäpple i sig blir som lite kärvt i munnen annars...
MrsC6 november 2009
Pitepalt...aldrig ätit heller!
The_mama97mia6 november 2009
Svartrot har jag inte testat heller!
Skulle gärna prova det. Lite rädd för att det ska vara så kladdigt o trixigt att skala.
Pitepalt är ju gott o ganska enkelt, men pilligt och tar tid. Det var länge sen jag lagade, måste ta mig i kragen här i novembermörkret. *ler*
maria_wijk6 november 2009
Sötpotatis har jag faktiskt inte heller lagati till eller ätit någon gång.
The_mama97mia6 november 2009
Skrivet av Metalmaid den 6 nov 2009
Sötpotatis har jag faktiskt inte heller lagati till eller ätit någon gång.
Samma här! Nyfiken på det! Vi måste testa!
Ergilwen6 november 2009
Skam till sägandes har jag ännu inte vågat mig på en matpaj...
Okänd6 november 2009
Det här verkar kunna bli en mycket bra tråd! (L)
The_mama97mia6 november 2009
hehe, ja min tanke var att vi ska kunna stötta varann om vi inte vågar... eller hjälpa varann med bra recept - som hittills... vi får se till att hålla tråden igång bara....
MrsC6 november 2009
...kroppkakor...aldrig ätit heller!
jas656 november 2009
Egen korv vill jag tillaga med egenstoppad fjälster och kryddningen i korven.
Mvh
Vi höftar väl vidare så kommer nog körven snart.
Anders
Gnurf6 november 2009
Jo...det vill ju jag oxå...smet kan jag nog höfta ihop utan problem med hur får man det i fjälstren!?? Man kanske behöver en korvstopparmaskin...:o
Skrivet av jas65 den 6 nov 2009
Egen korv vill jag tillaga med egenstoppad fjälster och kryddningen i korven.
Mvh
Vi höftar väl vidare så kommer nog körven snart.
Anders
Mistys6 november 2009
Skrivet av Metalmaid den 6 nov 2009
Sötpotatis har jag faktiskt inte heller lagati till eller ätit någon gång.
Skala och skiva sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på smörad plåt. Krydda med salt och valfri örtkrydda, timjan är gott. Ringla lite olja över och baka dom i ugn tills dom är mjuka som kokt potatis och fått lite färg. Ät som tillbehör till ex kött. Sååååå gott(L)
Mistys6 november 2009
Skrivet av MrsC den 6 nov 2009
...kroppkakor...aldrig ätit heller!
Leta upp ett recept och prova du kommer att vara fast (L)
bernit6 november 2009
Skrivet av jas65 den 6 nov 2009
Egen korv vill jag tillaga med egenstoppad fjälster och kryddningen i korven.
Mvh
Vi höftar väl vidare så kommer nog körven snart.
Anders
Har lagt i recept på julkorv, både köttkorv och grynkorv som tillagas varje jul:p
bernit6 november 2009
Skrivet av Gnurf den 6 nov 2009
Jo...det vill ju jag oxå...smet kan jag nog höfta ihop utan problem med hur får man det i fjälstren!?? Man kanske behöver en korvstopparmaskin...:o
Skrivet av jas65 den 6 nov 2009
Egen korv vill jag tillaga med egenstoppad fjälster och kryddningen i korven.
Mvh
Vi höftar väl vidare så kommer nog körven snart.
Anders
Jag har en tillsats till min köttkvarn som man trär på fjälstren och sedan matar försen genom köttkvarnen. Blir jättebra :p
The_mama97mia6 november 2009
Hihi, första gången vi gjorde egen korv så knöt vi inte av... det blev världens längsta korv, vi funderade på att koka den i tvättmaskin... haha... man lär sig av misstagen.
Vi hade också en korvstoppningstillsats, en sorts kon som man satta framför malskivan på hushållsapparaten. Trädde på fjälstren på den.
maria_wijk7 november 2009
Skrivet av Misty09 den 6 nov 2009
Skrivet av Metalmaid den 6 nov 2009
Sötpotatis har jag faktiskt inte heller lagati till eller ätit någon gång.
Skala och skiva sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på smörad plåt. Krydda med salt och valfri örtkrydda, timjan är gott. Ringla lite olja över och baka dom i ugn tills dom är mjuka som kokt potatis och fått lite färg. Ät som tillbehör till ex kött. Sååååå gott(L)
Verkar ju väldigt enkelt, ungefär som att ungsbaka rotfrukter eller göra hempommes. Då är det bara nästa steg kvar, att ta sig i kragen och handla hem.
The_mama97mia17 november 2009
Efter diskussion i tråden Halvåtta... kom jag på att jag aldrig gjort i ordning halloumiost!!!!
När folk säger att det är som gnissligt, så blir jag inte övermaga sugen heller???
MAJROVA ???
Tips någon???
Testade det som råkost nyligen. Smakar som en mild rädisa.
Jag har aldrig lagat till någon maträtt eller dessert som innehåller granatäpple, jag har bara åtit frukten som den är.
Jag har aldrig lagat till någon maträtt eller dessert som innehåller granatäpple, jag har bara åtit frukten som den är.
Jag har också helt nyligen testat granatäpple för första gången, nåt som var smaskigt var att ha det i vaniljyoghurt, jag la in ett recept på Raita med granatäpple som Nigella L inspirerade till. Mkt enkelt o väldigt gott, jag tycker granatäpple i sig blir som lite kärvt i munnen annars...
Pitepalt...aldrig ätit heller!
Svartrot har jag inte testat heller!
Skulle gärna prova det. Lite rädd för att det ska vara så kladdigt o trixigt att skala.
Pitepalt är ju gott o ganska enkelt, men pilligt och tar tid. Det var länge sen jag lagade, måste ta mig i kragen här i novembermörkret. *ler*
Sötpotatis har jag faktiskt inte heller lagati till eller ätit någon gång.
Sötpotatis har jag faktiskt inte heller lagati till eller ätit någon gång.
Samma här! Nyfiken på det! Vi måste testa!
Skam till sägandes har jag ännu inte vågat mig på en matpaj...
Det här verkar kunna bli en mycket bra tråd! (L)
hehe, ja min tanke var att vi ska kunna stötta varann om vi inte vågar... eller hjälpa varann med bra recept - som hittills... vi får se till att hålla tråden igång bara....
...kroppkakor...aldrig ätit heller!
Egen korv vill jag tillaga med egenstoppad fjälster och kryddningen i korven.
Mvh
Vi höftar väl vidare så kommer nog körven snart.
Anders
Jo...det vill ju jag oxå...smet kan jag nog höfta ihop utan problem med hur får man det i fjälstren!?? Man kanske behöver en korvstopparmaskin...:o
Egen korv vill jag tillaga med egenstoppad fjälster och kryddningen i korven.
Mvh
Vi höftar väl vidare så kommer nog körven snart.
Anders
Sötpotatis har jag faktiskt inte heller lagati till eller ätit någon gång.
Skala och skiva sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på smörad plåt. Krydda med salt och valfri örtkrydda, timjan är gott. Ringla lite olja över och baka dom i ugn tills dom är mjuka som kokt potatis och fått lite färg. Ät som tillbehör till ex kött. Sååååå gott(L)
...kroppkakor...aldrig ätit heller!
Leta upp ett recept och prova du kommer att vara fast (L)
Egen korv vill jag tillaga med egenstoppad fjälster och kryddningen i korven.
Mvh
Vi höftar väl vidare så kommer nog körven snart.
Anders
Har lagt i recept på julkorv, både köttkorv och grynkorv som tillagas varje jul:p
Jo...det vill ju jag oxå...smet kan jag nog höfta ihop utan problem med hur får man det i fjälstren!?? Man kanske behöver en korvstopparmaskin...:o
Egen korv vill jag tillaga med egenstoppad fjälster och kryddningen i korven.
Mvh
Vi höftar väl vidare så kommer nog körven snart.
Anders
Jag har en tillsats till min köttkvarn som man trär på fjälstren och sedan matar försen genom köttkvarnen. Blir jättebra :p
Hihi, första gången vi gjorde egen korv så knöt vi inte av... det blev världens längsta korv, vi funderade på att koka den i tvättmaskin... haha... man lär sig av misstagen.
Vi hade också en korvstoppningstillsats, en sorts kon som man satta framför malskivan på hushållsapparaten. Trädde på fjälstren på den.
Sötpotatis har jag faktiskt inte heller lagati till eller ätit någon gång.
Skala och skiva sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på smörad plåt. Krydda med salt och valfri örtkrydda, timjan är gott. Ringla lite olja över och baka dom i ugn tills dom är mjuka som kokt potatis och fått lite färg. Ät som tillbehör till ex kött. Sååååå gott(L)
Verkar ju väldigt enkelt, ungefär som att ungsbaka rotfrukter eller göra hempommes. Då är det bara nästa steg kvar, att ta sig i kragen och handla hem.
Efter diskussion i tråden Halvåtta... kom jag på att jag aldrig gjort i ordning halloumiost!!!!
När folk säger att det är som gnissligt, så blir jag inte övermaga sugen heller???