I morse kastade jag en liter filmjölk, oöppnad dessutom, som hade gått 2 veckor över tiden. Den hade säkert varit användbar, men jag ville inte chansa.
25 augusti 2009
jag kastade 1, 5 l filmjölk. min var ungefär 5 dagar gammal men jag äter det inte om det har gått mer än 2 dagar(om det är fil eller mjölk) och några torra brödbitar, en skål med citronskivor, och en kräftröra från i helgen.:'(
Runan25 augusti 2009
En gul och en röd lök som blivit för gamla. Nästan två dl vispgrädde. Jag brukar frysa överbliven grädde annars och använda i matlagning men denna gången missade jag. Salladskål blandad med ananas som inte såg fräsch ut..:(
25 augusti 2009
kan lägga till en påse morötter som hade blivit alldeles svartprickiga...bläää(N)
Bossse25 augusti 2009
röd- och gul lök som blivit mjuka
Fiona25 augusti 2009
fyra päron med bananflugor och äckliga hål i slängdes här förut
Erajscha25 augusti 2009
två överblivna tzazikigrillare som aldrig föll bonusgrabben i smaken och en ostskalk
SDMaya25 augusti 2009
Isbergssallad som såg tråkig ut!
Lilloo25 augusti 2009
Jag kastade kokt blomkål idag. Låg längst in i kylskåpet. Tror min mamma kokade den förra veckan när hon var här på besök. Själv så trodde jag att allt gick åt, men så var tydligen inte fallet. Vi kastar inte så himla mycket mat. Kan bli spaghetti eller ris som man kastar någon gång ibland men är så himla svårt att dosera rätt tycker jag. OM vi får rester så brukar jag oftast hitta på något sätt att göra en matlåda på det och slänga i frysen. Kanske tur att man inte har en så matkräsen sambo???:p
mariaengstrom25 augusti 2009
Vaniljvisp, som vanligt! Varför blir det alltid så mycket vaniljvisp? Borde göras i mindre förpackningar...
rufus1025 augusti 2009
Jag kokar ALLTID för mycket pasta:o vilket resulterar i att resten hamnar i komposten - maskarna ska ju också ha något att leva på:p. Men samvetet säger mig att jag borde kunna använda resterna på ett bättre sätt:'(
Majainorr25 augusti 2009
Igår hade jag en inventering av frysarna... Jag törs knappt säga hur mycket gamla rester jag slängt... Vet knappt vad en del burkar innehöll...:o. Har nu gjort listor på vad som finns där, så nu tusan ska det bli ordning och reda!
Och så har jag slängt lite gammalt bröd från skafferiet och ett par halvtomma (skrev först halvfulla, känns bättre med halvtomma:'() creme fraiché burkar från kylen...
Tror jag är värst hittills!!!
Majainorr25 augusti 2009
Puh!
marwis25 augusti 2009
Hittade några kolsvarta slemmiga fd. färska champinjoner i grösakslådan:'( Min äldsta har flyttat hemifrån i dagarna så nu blir det säkert mer mat som inte blir uppäten, det blir att lära sig att köpa hem och laga lite mindre mat i fortsättningen och det tar nog ett tag!:D
farmoringer25 augusti 2009
Yes, idag har jag inte slängt nåt....(Y) (Y) :p
anmawa25 augusti 2009
En vissen oreganoplanta åkte i komposten idag. I soporna åker just nu maskätna äpplen. @Men det vi slänger i onödan är att man tar till sig för mycket mat och sen inte äter upp. Det gör mig vansinnig för man kunde få ihop en halvmatlåda i stallet om man kompleterade med bröd och grönsaker.
idea_25 augusti 2009
Skrivet av Linlock den 24 aug 2009
Jag får alltid kasta halva vattenmelonen.. Köper en stor hel och det är SÅ gott innan man lägger den i kylen i en sunkig plastpåse och det börjar rinna om den och...blä... slutar alltid med att ingen vill ta upp och skära av den och så åker den i soperna..!:(
Hmm Du har inte läst Nigellas recept på Frozen watermellon daquri (ursäkta stavningen) Du skär vattenmelonen i skalfria bitar och slänger i frysen för styckfrysning. När du blir sugen är det bara att ta fram så mycket du behöver och lägga i mixer/mixerbägare med rom, florsocker och pressad lime, mmm.
bernit25 augusti 2009
Jag slänger aldrig något förrän det är dåligt!
Jag känner många som inte slänger mat efter hur den är utan vad "bäst före"-datumet säger vilket är helt förkastligt enligt min mening..
Smaka på maten eller se på den innan ni slänger den. En köttbit som är lite "grön" kan putsas och bli lika fin igen fast och dessutom lite mörare (det är inte hälsovådligt!). Svårare är det med mjölken som inte surnar utan snarare ruttnar. Samma med de långtidsförpackade köttvarorna på ex.vis ICA och COOP - de kan snart ligga hur länge som helst utan att ens ändra färg !!!???
Som tur är har vi både charkuteri och Hemköp i Alingsås som säljer färskt kött i lösvikt över disk.
Tank på att ALDRIG ta med fingrarna på eller i mat som skall stå i kylen ett tag - det förkortar liggtiden med minst 50% - :p:p
maggander25 augusti 2009
Tomater och ½ liter yoghurt som jag glömt i kylen.:'(
redd25 augusti 2009
Vet inte vad det var som åkte i påsen sist men normalt blir det pasta, ris och potatis. Är uppfostrad att aldrig slänga något men det tummades lite på det när jag var liten, så länge man åt upp det dyra köttet var det ok att slänga den där potatisen som man verkligen inte orkade.
I morse kastade jag en liter filmjölk, oöppnad dessutom, som hade gått 2 veckor över tiden. Den hade säkert varit användbar, men jag ville inte chansa.
jag kastade 1, 5 l filmjölk. min var ungefär 5 dagar gammal men jag äter det inte om det har gått mer än 2 dagar(om det är fil eller mjölk) och några torra brödbitar, en skål med citronskivor, och en kräftröra från i helgen.:'(
En gul och en röd lök som blivit för gamla. Nästan två dl vispgrädde. Jag brukar frysa överbliven grädde annars och använda i matlagning men denna gången missade jag. Salladskål blandad med ananas som inte såg fräsch ut..:(
kan lägga till en påse morötter som hade blivit alldeles svartprickiga...bläää(N)
röd- och gul lök som blivit mjuka
fyra päron med bananflugor och äckliga hål i slängdes här förut
två överblivna tzazikigrillare som aldrig föll bonusgrabben i smaken och en ostskalk
Isbergssallad som såg tråkig ut!
Jag kastade kokt blomkål idag. Låg längst in i kylskåpet. Tror min mamma kokade den förra veckan när hon var här på besök. Själv så trodde jag att allt gick åt, men så var tydligen inte fallet. Vi kastar inte så himla mycket mat. Kan bli spaghetti eller ris som man kastar någon gång ibland men är så himla svårt att dosera rätt tycker jag. OM vi får rester så brukar jag oftast hitta på något sätt att göra en matlåda på det och slänga i frysen. Kanske tur att man inte har en så matkräsen sambo???:p
Vaniljvisp, som vanligt! Varför blir det alltid så mycket vaniljvisp? Borde göras i mindre förpackningar...
Jag kokar ALLTID för mycket pasta:o vilket resulterar i att resten hamnar i komposten - maskarna ska ju också ha något att leva på:p. Men samvetet säger mig att jag borde kunna använda resterna på ett bättre sätt:'(
Igår hade jag en inventering av frysarna... Jag törs knappt säga hur mycket gamla rester jag slängt... Vet knappt vad en del burkar innehöll...:o. Har nu gjort listor på vad som finns där, så nu tusan ska det bli ordning och reda!
Och så har jag slängt lite gammalt bröd från skafferiet och ett par halvtomma (skrev först halvfulla, känns bättre med halvtomma:'() creme fraiché burkar från kylen...
Tror jag är värst hittills!!!
Puh!
Hittade några kolsvarta slemmiga fd. färska champinjoner i grösakslådan:'( Min äldsta har flyttat hemifrån i dagarna så nu blir det säkert mer mat som inte blir uppäten, det blir att lära sig att köpa hem och laga lite mindre mat i fortsättningen och det tar nog ett tag!:D
Yes, idag har jag inte slängt nåt....(Y) (Y) :p
En vissen oreganoplanta åkte i komposten idag. I soporna åker just nu maskätna äpplen. @Men det vi slänger i onödan är att man tar till sig för mycket mat och sen inte äter upp. Det gör mig vansinnig för man kunde få ihop en halvmatlåda i stallet om man kompleterade med bröd och grönsaker.
Jag får alltid kasta halva vattenmelonen.. Köper en stor hel och det är SÅ gott innan man lägger den i kylen i en sunkig plastpåse och det börjar rinna om den och...blä... slutar alltid med att ingen vill ta upp och skära av den och så åker den i soperna..!:(
Hmm Du har inte läst Nigellas recept på Frozen watermellon daquri (ursäkta stavningen) Du skär vattenmelonen i skalfria bitar och slänger i frysen för styckfrysning. När du blir sugen är det bara att ta fram så mycket du behöver och lägga i mixer/mixerbägare med rom, florsocker och pressad lime, mmm.
Jag slänger aldrig något förrän det är dåligt!
Jag känner många som inte slänger mat efter hur den är utan vad "bäst före"-datumet säger vilket är helt förkastligt enligt min mening..
Smaka på maten eller se på den innan ni slänger den. En köttbit som är lite "grön" kan putsas och bli lika fin igen fast och dessutom lite mörare (det är inte hälsovådligt!). Svårare är det med mjölken som inte surnar utan snarare ruttnar. Samma med de långtidsförpackade köttvarorna på ex.vis ICA och COOP - de kan snart ligga hur länge som helst utan att ens ändra färg !!!???
Som tur är har vi både charkuteri och Hemköp i Alingsås som säljer färskt kött i lösvikt över disk.
Tank på att ALDRIG ta med fingrarna på eller i mat som skall stå i kylen ett tag - det förkortar liggtiden med minst 50% - :p:p
Tomater och ½ liter yoghurt som jag glömt i kylen.:'(
Vet inte vad det var som åkte i påsen sist men normalt blir det pasta, ris och potatis. Är uppfostrad att aldrig slänga något men det tummades lite på det när jag var liten, så länge man åt upp det dyra köttet var det ok att slänga den där potatisen som man verkligen inte orkade.