Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad har du kastat för mat senast?

  • boz1965 25 augusti 2009

    I morse kastade jag en liter filmjölk, oöppnad dessutom, som hade gått 2 veckor över tiden. Den hade säkert varit användbar, men jag ville inte chansa.

  • 25 augusti 2009

    jag kastade 1, 5 l filmjölk. min var ungefär 5 dagar gammal men jag äter det inte om det har gått mer än 2 dagar(om det är fil eller mjölk) och några torra brödbitar, en skål med citronskivor, och en kräftröra från i helgen.:'(

  • Runan 25 augusti 2009

    En gul och en röd lök som blivit för gamla. Nästan två dl vispgrädde. Jag brukar frysa överbliven grädde annars och använda i matlagning men denna gången missade jag. Salladskål blandad med ananas som inte såg fräsch ut..:(

  • 25 augusti 2009

    kan lägga till en påse morötter som hade blivit alldeles svartprickiga...bläää(N)

  • Bossse 25 augusti 2009

    röd- och gul lök som blivit mjuka

  • Fiona 25 augusti 2009

    fyra päron med bananflugor och äckliga hål i slängdes här förut

  • Erajscha 25 augusti 2009

    två överblivna tzazikigrillare som aldrig föll bonusgrabben i smaken och en ostskalk

  • SDMaya 25 augusti 2009

    Isbergssallad som såg tråkig ut!

  • Lilloo 25 augusti 2009

    Jag kastade kokt blomkål idag. Låg längst in i kylskåpet. Tror min mamma kokade den förra veckan när hon var här på besök. Själv så trodde jag att allt gick åt, men så var tydligen inte fallet. Vi kastar inte så himla mycket mat. Kan bli spaghetti eller ris som man kastar någon gång ibland men är så himla svårt att dosera rätt tycker jag. OM vi får rester så brukar jag oftast hitta på något sätt att göra en matlåda på det och slänga i frysen. Kanske tur att man inte har en så matkräsen sambo???:p

  • mariaengstrom 25 augusti 2009

    Vaniljvisp, som vanligt! Varför blir det alltid så mycket vaniljvisp? Borde göras i mindre förpackningar...

  • rufus10 25 augusti 2009

    Jag kokar ALLTID för mycket pasta:o vilket resulterar i att resten hamnar i komposten - maskarna ska ju också ha något att leva på:p. Men samvetet säger mig att jag borde kunna använda resterna på ett bättre sätt:'(

  • Majainorr 25 augusti 2009

    Igår hade jag en inventering av frysarna... Jag törs knappt säga hur mycket gamla rester jag slängt... Vet knappt vad en del burkar innehöll...:o. Har nu gjort listor på vad som finns där, så nu tusan ska det bli ordning och reda!
    Och så har jag slängt lite gammalt bröd från skafferiet och ett par halvtomma (skrev först halvfulla, känns bättre med halvtomma:'() creme fraiché burkar från kylen...
    Tror jag är värst hittills!!!

  • Majainorr 25 augusti 2009

    Puh!

  • marwis 25 augusti 2009

    Hittade några kolsvarta slemmiga fd. färska champinjoner i grösakslådan:'( Min äldsta har flyttat hemifrån i dagarna så nu blir det säkert mer mat som inte blir uppäten, det blir att lära sig att köpa hem och laga lite mindre mat i fortsättningen och det tar nog ett tag!:D

  • farmoringer 25 augusti 2009

    Yes, idag har jag inte slängt nåt....(Y) (Y) :p

  • anmawa 25 augusti 2009

    En vissen oreganoplanta åkte i komposten idag. I soporna åker just nu maskätna äpplen. @Men det vi slänger i onödan är att man tar till sig för mycket mat och sen inte äter upp. Det gör mig vansinnig för man kunde få ihop en halvmatlåda i stallet om man kompleterade med bröd och grönsaker.

  • idea_ 25 augusti 2009

    Skrivet av Linlock den 24 aug 2009

    Jag får alltid kasta halva vattenmelonen.. Köper en stor hel och det är SÅ gott innan man lägger den i kylen i en sunkig plastpåse och det börjar rinna om den och...blä... slutar alltid med att ingen vill ta upp och skära av den och så åker den i soperna..!:(


    Hmm Du har inte läst Nigellas recept på Frozen watermellon daquri (ursäkta stavningen) Du skär vattenmelonen i skalfria bitar och slänger i frysen för styckfrysning. När du blir sugen är det bara att ta fram så mycket du behöver och lägga i mixer/mixerbägare med rom, florsocker och pressad lime, mmm.

  • bernit 25 augusti 2009

    Jag slänger aldrig något förrän det är dåligt!
    Jag känner många som inte slänger mat efter hur den är utan vad "bäst före"-datumet säger vilket är helt förkastligt enligt min mening..
    Smaka på maten eller se på den innan ni slänger den. En köttbit som är lite "grön" kan putsas och bli lika fin igen fast och dessutom lite mörare (det är inte hälsovådligt!). Svårare är det med mjölken som inte surnar utan snarare ruttnar. Samma med de långtidsförpackade köttvarorna på ex.vis ICA och COOP - de kan snart ligga hur länge som helst utan att ens ändra färg !!!???
    Som tur är har vi både charkuteri och Hemköp i Alingsås som säljer färskt kött i lösvikt över disk.

    Tank på att ALDRIG ta med fingrarna på eller i mat som skall stå i kylen ett tag - det förkortar liggtiden med minst 50% - :p:p

  • maggander 26 augusti 2009

    Tomater och ½ liter yoghurt som jag glömt i kylen.:'(

  • redd 26 augusti 2009

    Vet inte vad det var som åkte i påsen sist men normalt blir det pasta, ris och potatis. Är uppfostrad att aldrig slänga något men det tummades lite på det när jag var liten, så länge man åt upp det dyra köttet var det ok att slänga den där potatisen som man verkligen inte orkade.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.