Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad har du kastat för mat senast?

  • Petriz1 7 december 2009

    Kylrensning till middag idag efter den här läsningen, brukar vara superdålig på att ta reda på alla rester som ligger i kylen.
    Men idag blev det ris, kassler, purjolök, tomat, en ostsnutt, mango chutney och en burk kokosmjölk och skjuts in i ugnen, för mycket lök enligt sambon, mmm kan jag få mer enligt treåringen och jag fick matlådan!(Y)

  • sessa79 7 december 2009

    idag kastade jag några clementiner som gjort sitt.. o 2 äpplen..

  • Lenael 7 december 2009

    :oOj nu åkte en bit mjuk pepparkaka i komposthinken oxå.

  • redd 8 december 2009

    1liter kycklingsoppa åkte just ut i vasken idag efter att den bot i kylen i två veckor, var nog inget fel på den men eftersom det var en massa bönor och vitlök i den var risken minimal att den skulle blivit uppäten.

  • busan37 8 december 2009

    Jag slängde en citron häromdagen och ca 1 dl filmjölk. Brukar inte slänga så mycket men ibland blir det så ändå

  • escarboucle 8 december 2009

    Skrivet av Beckis83 den 6 dec 2009

    jag slänger nästan aldrig mat,har 3 hundar som vid kylskåpsrensning får lyxmat..på nått sätt känns det bättre att dom får mat som vi inte vill ha men som absolut funkar för dom. Måste tillägga att maten aldrig nånsin är möglig eller akut dålig. Då får dom självklart inte. Präktiga jag..


    Jag gör likadant! Har visserligen bara en hund, men han får våra matrester varje dag, potatis, ris, pasta, ägg, fettet man skär bort från köttet...brukar till och med göra lite extra mat(när man lagar något billigt) att ge hunden. Därför blir det inte mycket man slänger! Självklart får han foder också för att få i sig allt han behöver.

  • Erajscha 8 december 2009

    Vi kastar ganska lite men igår slängde jag tre skivor överbliven fiskpaté. Skulle gett dem till katterna men de går påcsnällkostdiet nu för magproblem så jag ville inte riskera nåt...

  • Skogis59 8 december 2009

    Gammalt bröd som är torrt blöter man i vatten o ger fåglarna. Lixom äpplen, fast där kan man hoppa över blötläggningen *fniss*

  • Lenael 8 december 2009

    Har frostat ur min ena frys idag.
    Då åkte både det ena och det andra.
    Imorn blir det den andra frysens tur.
    Sen kan jag börja baka för då finns det plats. (Y)

  • AnneNi 8 december 2009

    Fick kasta två oöppnade paket skinka som gått ut... Trist, brukar oftast frysa in om det börjar närma sig Bäst före datumet...

  • sessa79 8 december 2009

    blev en bit pizza..

  • Nettan31 12 december 2009

    Jag slänger tyvärr endel mat ibland.Bor själv & hinner därför inte alltid äta upp en hel bytta med smörgåsmargarin,senast åkte en jäst i soporna pga att den hade hamnat under en annan grej i kylen.Annars är jag ganska bra på att ta till vara på rester & fixa ihop något nytt av dem el göra matlådor.Jag gör oftast storkok & storbak,då blir det inte så jätte mycket mat att slänga.

  • safir74 12 december 2009

    Rödvinssalami och annan påläggskorv...glömde att frysa in det som vart kvar, 1 clementin, några potatisar som mjuknat och fått "ögon"

  • The_mama97mia 12 december 2009

    suck idag kastar jag pressad potatis som v'äntat för länge

  • The_mama97mia 6 april 2010

    *puffar* tyvärr upp tråden igen.
    Jag kastar fortfarande alldeles för mkt mat.
    Men idag räddade jag två bruna bananer, ville puffa för det att skiva o frysa in o ha till smoothies, mkt bra tips som jag haft mkt nytta av.

  • The_mama97mia 6 april 2010

    hehe en del mat låter inte vänta på att kastas, blomkål.. och räkskal...
    DÅ vägrar mina barn att ta ut soporna.

  • amoz 6 april 2010

    En anledning, tror jag, att många slänger alldeles för mycket mat, är att dom stirrar sig blinda på datummärkningen. Tänk om alla kunde lära sig att använda sitt lukt och smaksinne mer så skulle matkostnaden kunna hållas nere betydligt. Det är min absoluta övertygelse!

  • miia69 6 april 2010

    Min käre man är ett typexempel på att stirra sig blind på datummärkning. Han slängde tidigare ÄGG några dagar innan datummärkning "för säkerhets skull" trots att de bor i svalen... Nu har han lärt sig att det är säkrare (iaf för hans trumhinnor) att låta dem vara! Jag använder alltid lukt & smak, slänger ganska sällan annat än rester av pasta & potatis - svårt att bedömma mängder eftersom man aldrig vet hur mkt de små damerna i familjen äter...

  • jimboz 6 april 2010

    Jag satt och funderade på vad jag kastar och jag är rätt duktig på att hushålla med maten men det blir alltid ett ton ris över, då är jag tvungen att kasta helt enkelt...Det kanske blir lite väl mycket då jag köpte en 5 kilos säck Basmati förra månaden. Jag märker direkt att jag slösar lite extra då...Fy skäms på mig och jag ska bättra mig :)

  • The_mama97mia 6 april 2010

    Oh, jag tycker jag använder lukt och smak...


    Men för att travestera lite..

    Vad har du i kylen Jan .
    är det en rutten banan?
    eller har du fått ´smak
    på nån annans bak
    eller trazans lian?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.