Hej! det här är första gången jag yttrar mig på den här sidan, och jag ar har en liten fråga:
Här om dagen gick jag igenom lite rester i kylen, och beslöt mig för att göra ett litet experiment. jag tog 4 gammla hamburgarbröd som jag hittade i frysen och skar upp dem i rektangulära kuber, som jag sedan doppade i en röra bestående av ägg, peppar, salt, och lite vitlökspulver.
Dessa stekte jag sedan och åt till nudlar och köttbullar. Min fråga: Finns det liknande recept, alltså där man doppar bröd i ägg och steker dem? Det var alldeles underbart gott faktiskt.
Dintan1 oktober 2011
Det är väl Fattiga Riddare man gör så med, eller...
The_mama97mia1 oktober 2011
French toast, eller fattiga riddare, ja, men då brukar man servera med söta tillbehör som sylt.
Att göra som du beskriver låter ju som en intressant cross-over mellan det och krutonger!
maxxess1 oktober 2011
I min barndom hade jag en kompis vars far jobbade på något mathak. Han gjorde ofta "grillmacka" vilket helt enkelt var formfranska som doppades i lätt uppvispad äggvita och som kryddades med vitlökssalt vid stekning. Rätt gott som tillbehör till stekt mat. Jag föredrar enbart vita framför hela ägget.
Hej! det här är första gången jag yttrar mig på den här sidan, och jag ar har en liten fråga:
Här om dagen gick jag igenom lite rester i kylen, och beslöt mig för att göra ett litet experiment. jag tog 4 gammla hamburgarbröd som jag hittade i frysen och skar upp dem i rektangulära kuber, som jag sedan doppade i en röra bestående av ägg, peppar, salt, och lite vitlökspulver.
Dessa stekte jag sedan och åt till nudlar och köttbullar. Min fråga: Finns det liknande recept, alltså där man doppar bröd i ägg och steker dem? Det var alldeles underbart gott faktiskt.
Det är väl Fattiga Riddare man gör så med, eller...
French toast, eller fattiga riddare, ja, men då brukar man servera med söta tillbehör som sylt.
Att göra som du beskriver låter ju som en intressant cross-over mellan det och krutonger!
I min barndom hade jag en kompis vars far jobbade på något mathak. Han gjorde ofta "grillmacka" vilket helt enkelt var formfranska som doppades i lätt uppvispad äggvita och som kryddades med vitlökssalt vid stekning. Rätt gott som tillbehör till stekt mat. Jag föredrar enbart vita framför hela ägget.