Kanske jag som är trögtänkt men det har då inte gått upp ett ljus för mig än så länge...
Har läst många recept, speciellt pastasåser där det står
2 DL buljong, vad menar man med det?
Eller vart får man tag på buljong? Kan ju aldrig va så
att jag ska behöva koka egen buljong först?
Det enda jag vet av är fond och buljongtärningar....?
Tacksam för svar...!
123Linnea8 mars 2010
Gissar på att du kan göra som du vill... Ta din egna hemkokta; den på buljongtärning och vatten eller den med fond...
Lillaegoxxx8 mars 2010
Jo men fond jag jag ju aldrig behöva 2 dl?
Det blir ju alldels för starkt... Kanske om man tar 1 och 3/4 vatten och 1/4 fond så
kanske det blir lagom.
Eller koka en buljongtärning i två dl vatten?
Vad tror ni, skulle det funka?
123Linnea8 mars 2010
Nej, nej - en buljongtärning är till en halv liter vatten. Ska du ha till 2 dl kan du följaktligen inte ta hela tärningen. Det står säkert på fondflaskan hur mycket man späder med. Ta inte bort vätskan från receptet - det behövs säkert där!
Lillaegoxxx8 mars 2010
hehe okey!
Då får jag läsa mig till de då=) Tack!
The_mama97mia8 mars 2010
Jag utgår från att 2 dl buljong innebär spädd buljong, i motsats till fond....
Gnurf8 mars 2010
Smula ned 1/2 buljongtärning i det som ska bli din pastasås å sen pytsar du i 2dl vatten. Det löser sig ska du se...:O)
Kanske jag som är trögtänkt men det har då inte gått upp ett ljus för mig än så länge...
Har läst många recept, speciellt pastasåser där det står
2 DL buljong, vad menar man med det?
Eller vart får man tag på buljong? Kan ju aldrig va så
att jag ska behöva koka egen buljong först?
Det enda jag vet av är fond och buljongtärningar....?
Tacksam för svar...!
Gissar på att du kan göra som du vill... Ta din egna hemkokta; den på buljongtärning och vatten eller den med fond...
Jo men fond jag jag ju aldrig behöva 2 dl?
Det blir ju alldels för starkt... Kanske om man tar 1 och 3/4 vatten och 1/4 fond så
kanske det blir lagom.
Eller koka en buljongtärning i två dl vatten?
Vad tror ni, skulle det funka?
Nej, nej - en buljongtärning är till en halv liter vatten. Ska du ha till 2 dl kan du följaktligen inte ta hela tärningen. Det står säkert på fondflaskan hur mycket man späder med. Ta inte bort vätskan från receptet - det behövs säkert där!
hehe okey!
Då får jag läsa mig till de då=) Tack!
Jag utgår från att 2 dl buljong innebär spädd buljong, i motsats till fond....
Smula ned 1/2 buljongtärning i det som ska bli din pastasås å sen pytsar du i 2dl vatten. Det löser sig ska du se...:O)