Jag är hopplöst trött på morgonen och tycker det är lite jobbigt att koka havregrynsgröt på morgonen. Ändå vill jag gärna äta det. Vet någon om det fungerar att göra en större sats en dag och sedan värma på den i portioner? Tack för hjälpen!
flumhum27 januari 2012
varför inte göra den i micron?
en dl gryn, två dl vatten på två-tre min
varecia27 januari 2012
Ja, det är klart, det är ju smidigt. Inte riktigt lika gott, dock. Men antagligen godare än att värma på i efterhand. Jag får prova igen!
jollo1027 januari 2012
Hur gör man med fiberhavregryn, får den aldrig riktigt så krämig som med vanliga havregryn
Hur gör man med fiberhavregryn, får den aldrig riktigt så krämig som med vanliga havregryn
Hur gör man med fiberhavregyrn, tips, proptioner
Jag använder 1 dl havregryn/fiberhavregryn, 2 dl vatten och lite salt. Sen 2 min i micron och så får det stå lite grann. Kör jag den 3 min i min micro så blir den "torrare" i konsistensen och det gillar jag inte.
Men annars tror jag det står på fiberhavregrynspåsen hur mycket man ska ta, har aldrig tänkt på att det skulle vara annorlunda, fast jag föredrar Gyllenhamars vanliga havregryn, det är snällare mot min mage :-)
kekke4627 januari 2012
Värm upp mjölk och skeda ner färdigkokt havregrynsgröt.
Låt det bli riktigt varmt. Är så gott
Amika27 januari 2012
Vet inte om det går att värma gröt bara så där. Men förr så stekte man den och åt med sylt.
Annars så tar det ju inte jättelång stund att koka den. :)
sanros27 januari 2012
tycker det smakar minst lika bra att micra den;)
jollo1027 januari 2012
Hur gör man fibergahvregrynsgröt på spisen?
Mått, propotioner osv.
asasto29 januari 2012
Det går väldigt bra att koka en stor kastrull havregrynsgröt och ha i kylskåpet och bara värma så mycket man vill ha i micron varje morgon. Blir lite krämigare då den står så jag gissar att fiberhavregryn blir krämigare dan efter alt. så skulle jag låta fiberhavregrynen ligga i vattnet nån timme och blötas upp innan gröten kokas ifall man vill den ska kräma sig mera.
Jag är hopplöst trött på morgonen och tycker det är lite jobbigt att koka havregrynsgröt på morgonen. Ändå vill jag gärna äta det. Vet någon om det fungerar att göra en större sats en dag och sedan värma på den i portioner? Tack för hjälpen!
varför inte göra den i micron?
en dl gryn, två dl vatten på två-tre min
Ja, det är klart, det är ju smidigt. Inte riktigt lika gott, dock. Men antagligen godare än att värma på i efterhand. Jag får prova igen!
Hur gör man med fiberhavregryn, får den aldrig riktigt så krämig som med vanliga havregryn
Hur gör man med fiberhavregyrn, tips, proptioner
Hur gör man med fiberhavregryn, får den aldrig riktigt så krämig som med vanliga havregryn
Hur gör man med fiberhavregyrn, tips, proptioner
Jag använder 1 dl havregryn/fiberhavregryn, 2 dl vatten och lite salt. Sen 2 min i micron och så får det stå lite grann. Kör jag den 3 min i min micro så blir den "torrare" i konsistensen och det gillar jag inte.
Men annars tror jag det står på fiberhavregrynspåsen hur mycket man ska ta, har aldrig tänkt på att det skulle vara annorlunda, fast jag föredrar Gyllenhamars vanliga havregryn, det är snällare mot min mage :-)
Värm upp mjölk och skeda ner färdigkokt havregrynsgröt.
Låt det bli riktigt varmt. Är så gott
Vet inte om det går att värma gröt bara så där. Men förr så stekte man den och åt med sylt.
Annars så tar det ju inte jättelång stund att koka den. :)
tycker det smakar minst lika bra att micra den;)
Hur gör man fibergahvregrynsgröt på spisen?
Mått, propotioner osv.
Det går väldigt bra att koka en stor kastrull havregrynsgröt och ha i kylskåpet och bara värma så mycket man vill ha i micron varje morgon. Blir lite krämigare då den står så jag gissar att fiberhavregryn blir krämigare dan efter alt. så skulle jag låta fiberhavregrynen ligga i vattnet nån timme och blötas upp innan gröten kokas ifall man vill den ska kräma sig mera.
Stekt havregrynsgröt med sylt är riktigt gott