Gör så här
Vispa äggvitorna hårt och vispa sedan ner sockret lite i taget. Blanda i det puffade riset.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i 150 grader ca 1 timme.
Blanda mjölk, kakao, mjöl, äggulor, margarin och florsocker i en kastrull och sjud till lagom tjock konsistens. Krämen tjocknar även under tiden den svalnar.
Dela marängbottnen i två delar. Vispa grädden. Lägg chokladkrämen och grädden mellan bottnarna. Garnera med smält blockchoklad.
vitchokladkaka16 augusti 2008
samma som ovan men utan blockchoklad uppepå, denna tårtan är oxå god med mosade bär mellan fast då utan choklad
Efterlyser recept på en tårta med vårgårdaris i .Snälla hjälp mej.
Ingredienser
• Marängbotten
4 äggvitor
2,5 dl socker
4-5 dl puffat ris (Vårgårdaris)
• Chokladkräm
1 dl mjölk
1-2 msk kakao
2 msk mjöl
2 äggulor
50 g margarin
1 dl florsocker
• Fyllning
chokladkräm (se ovan)
1 dl grädde (20%)
• Garnering
smält blockchoklad efter smak
Gör så här
Vispa äggvitorna hårt och vispa sedan ner sockret lite i taget. Blanda i det puffade riset.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i 150 grader ca 1 timme.
Blanda mjölk, kakao, mjöl, äggulor, margarin och florsocker i en kastrull och sjud till lagom tjock konsistens. Krämen tjocknar även under tiden den svalnar.
Dela marängbottnen i två delar. Vispa grädden. Lägg chokladkrämen och grädden mellan bottnarna. Garnera med smält blockchoklad.
samma som ovan men utan blockchoklad uppepå, denna tårtan är oxå god med mosade bär mellan fast då utan choklad