Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vart hitta lactosfria recept??

 • 25 juni 2005

  Hallå... Vart kan man hitta laktosfria recept??Finns det några speciella kokböcker kanske?Har letat på nätet men där finns inte mycket.. Tack// Marlene

 • 27 juni 2005

  Finns det inte diverse olika kokböcker för alergiker ute i handeln?Ett tips är ju att leta vegetariska recept. Riktigt vegetarisk mat ska ju inte innehålla något animaliskt och därför inte heller laktos. Tyvärr så råder det en allmän uppfattning om att vegetarisk mat innehåller både mjölk och ägg.Annars är det väl bara att ta ett vanligt recept och ersätta mjölken med soja- eller havremjölk? Samma sak med margarin.Ska även tipsa om en sida med en massa recept som är helt utan laktos. Det är en sida för veganer men även om man är allätare så är det ju inget fel att äta sådan mat.http://www.vegan.nuLycka till. :P

 • voffa3 20 april 2011

  Astma och allergiförbundet har en bra receptsamling. Tror den passar dig bättre än mej som undviker äpple, mandel och nötter.
  http://www.astmaoallergiforbundet.se/Gottboken.aspx

 • Kamfjord 20 april 2011

  Valio som tillverkar laktosfria mejeriprodukter har den här sidan med recept:

  http://www.detlaktosfriakoket.se/

 • voffa3 20 april 2011

  Ett tips är att välja asiatisk mat eftersom det sällan ingår mjölk i recepten från början. Detta funkar även på restaurang.
  Jag kan tänka mej att det är liknande för medelhavsmaten eftersom laktosintolerans är vanligare i länder där man dricker mindre mjölk dvs längre söderut.
  Eller som en italienare jag känner utryckte saken: Barn dricker mjölk och saft, vuxna dricker vatten till maten.
  Lycka till

 • irrevirre 21 april 2011

  Jag klara heller inte lactos vidare bra. Men jag byter bara ut det mot lactosfria produkter. Det är inte mjölkallergi du har? Isåfall kan man många gånger använda havre- eller sojaprodukter.:)

 • irrevirre 21 april 2011

  Skrivet av irrevirre den 21 apr 2011

  Jag klara heller inte lactos vidare bra. Men jag byter bara ut det mot lactosfria produkter. Det är inte mjölkallergi du har? Isåfall kan man många gånger använda havre- eller sojaprodukter.:)


  Hoppsan! Nu såg jag att tråden startades 2005.. då fanns nog Inge vidare med laktosfritt.... {sidefrown}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.