Någon som har något tips på vad man kan ersätta Ansjovisen i Janssons frestelse med för att göra rätten vegetarisk men ändå få i alla fall en liknande smak?
pihal12 december 2013
Här kommer ett recept på vegetarisk jansson. Svårt att få till ansjovissmaken utan ansjovis, men den är jättegod ändå. Om du vill ha ansjovissmaken så prova med att använda spadet från ansjovisen, det gör jag ibland för jag är inte så förtjust i jansson med för mycket ansjovissmak.
Här kommer ett recept på vegetarisk jansson. Svårt att få till ansjovissmaken utan ansjovis, men den är jättegod ändå. Om du vill ha ansjovissmaken så prova med att använda spadet från ansjovisen, det gör jag ibland för jag är inte så förtjust i jansson med för mycket ansjovissmak.
Det finns ingen vegetarisk Janssons.
En Janssons består i huvudsak av potatis, lök, ansjovis och grädde.
Om detta inte är huvudingredienserna får man kalla den nåt annat, men att kalla den "Janssons" är bara... FEL...
DoctorWho13 december 2013
Du kanske kan göra en kryddlag med inspiration av receptet nedan så får du ansjovisliknande smak men HELT utan ansjovis. Ansjovis på Wenners vis
Veranne13 december 2013
Kanske lite strimlad brynt rotselleri eller palsternacka tillsammans med löken, det smakar ju fortfarande inte precis ansjovis men ger en lite sötaktig mustig brytning till potatisen.
nilami13 december 2013
Skrivet av DoctorWho den 13 dec 2013
Du kanske kan göra en kryddlag med inspiration av receptet nedan så får du ansjovisliknande smak men HELT utan ansjovis. Ansjovis på Wenners vis
Tack för tipset :) men var far man tag i spansk humple och vad är sandel?
DoctorWho13 december 2013
Spansk humle är svårt att få tag i men går att ersätta med oregano (de är nära släkt).
Sandel även kallat almugträ, är trä från träd av släktet Santalum. Finns att beställa här. http://kryddlandet.se/search.aspx?searchterms=sandeltr%C3%A4
Någon som har något tips på vad man kan ersätta Ansjovisen i Janssons frestelse med för att göra rätten vegetarisk men ändå få i alla fall en liknande smak?
Här kommer ett recept på vegetarisk jansson. Svårt att få till ansjovissmaken utan ansjovis, men den är jättegod ändå. Om du vill ha ansjovissmaken så prova med att använda spadet från ansjovisen, det gör jag ibland för jag är inte så förtjust i jansson med för mycket ansjovissmak.
Svampjansson
Här kommer ett recept på vegetarisk jansson. Svårt att få till ansjovissmaken utan ansjovis, men den är jättegod ändå. Om du vill ha ansjovissmaken så prova med att använda spadet från ansjovisen, det gör jag ibland för jag är inte så förtjust i jansson med för mycket ansjovissmak.
Svampjansson
verkar intressant :)
Det finns ingen vegetarisk Janssons.
En Janssons består i huvudsak av potatis, lök, ansjovis och grädde.
Om detta inte är huvudingredienserna får man kalla den nåt annat, men att kalla den "Janssons" är bara... FEL...
Du kanske kan göra en kryddlag med inspiration av receptet nedan så får du ansjovisliknande smak men HELT utan ansjovis.
Ansjovis på Wenners vis
Kanske lite strimlad brynt rotselleri eller palsternacka tillsammans med löken, det smakar ju fortfarande inte precis ansjovis men ger en lite sötaktig mustig brytning till potatisen.
Du kanske kan göra en kryddlag med inspiration av receptet nedan så får du ansjovisliknande smak men HELT utan ansjovis.
Ansjovis på Wenners vis
Tack för tipset :) men var far man tag i spansk humple och vad är sandel?
Spansk humle är svårt att få tag i men går att ersätta med oregano (de är nära släkt).
Sandel även kallat almugträ, är trä från träd av släktet Santalum. Finns att beställa här. http://kryddlandet.se/search.aspx?searchterms=sandeltr%C3%A4