Är det någon som har tips på vad man kan använda sig av för råvaror i vegetarisk matlagning, om man är allergisk mot baljväxter och nötter, för att ändå få i sig tillräckligt med protein?
Mithera15 augusti 2009
Funkar det med quorn och soja? Det finns ju i en mängd olika varianter. Ägg är bra.
anluk15 augusti 2009
Tänkte precis på samma som ovanstående. Quorn och sojaprodukter finns ju en hel del av det i affärerna. Funkar bönor?? Ägg är ju oxå bra som Mithera skriver. Har själv fått börja tänka på allt sånt eftersom dottern blivit veg nu under sommaren.
Mistys15 augusti 2009
Qinoa som tillbehör . Mycket mer proteinrikt än ris och pasta. Gott.
Kikärtor om du fixar det.
Halloumiost. Panerad i grovt mjöl,salta och peppra stek eller grilla i smör serveras som substitut till kött eller fisk.
Tänker du äta ägg och mejeriprodukter? Alla vegetarianer gör ju inte det (mina barn gör det inte)
Iså fall är det ju inga problem. Filfrukost och ost mm täcker ju upp bra!
farmoringer15 augusti 2009
Tänk på att bönor är baljväxt, även ärtor och linser.
bissingen17 augusti 2009
Quorn funkar bra, men alla bönor, ärtor och linser är ju baljväxter därför måste jag utesluta alla sojaprodukter. Jag undrar om det ens är en möjlighet att vara vegetarian under dessa förhållanden utan att ge sig själv någon form av bristsjukdom?
Men qinoa och quorn låter ju bra iaf. Och mycket ägg... Jag planerar att äta mejeriprodukter:)
Är det någon som har tips på vad man kan använda sig av för råvaror i vegetarisk matlagning, om man är allergisk mot baljväxter och nötter, för att ändå få i sig tillräckligt med protein?
Funkar det med quorn och soja? Det finns ju i en mängd olika varianter. Ägg är bra.
Tänkte precis på samma som ovanstående. Quorn och sojaprodukter finns ju en hel del av det i affärerna. Funkar bönor?? Ägg är ju oxå bra som Mithera skriver. Har själv fått börja tänka på allt sånt eftersom dottern blivit veg nu under sommaren.
Qinoa som tillbehör . Mycket mer proteinrikt än ris och pasta. Gott.
Kikärtor om du fixar det.
Halloumiost. Panerad i grovt mjöl,salta och peppra stek eller grilla i smör serveras som substitut till kött eller fisk.
Tänker du äta ägg och mejeriprodukter? Alla vegetarianer gör ju inte det (mina barn gör det inte)
Iså fall är det ju inga problem. Filfrukost och ost mm täcker ju upp bra!
Tänk på att bönor är baljväxt, även ärtor och linser.
Quorn funkar bra, men alla bönor, ärtor och linser är ju baljväxter därför måste jag utesluta alla sojaprodukter. Jag undrar om det ens är en möjlighet att vara vegetarian under dessa förhållanden utan att ge sig själv någon form av bristsjukdom?
Men qinoa och quorn låter ju bra iaf. Och mycket ägg... Jag planerar att äta mejeriprodukter:)