Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

VEm har recpet till wienerbröd?

  • 18 juli 2006

    Jag vill ha recepten nu :D Snälla nån som har de...Mvg Ulla

  • 18 juli 2006

    Men va fan svara då :( Jag vill ju baka nu :( Kom igen nån ;)Kram å puss ulla :D

  • AndreasT 10 september 2007

    Här har du ett bra recept.


    50 g jäst
    2,5 dl mjölk
    1 ägg
    1 msk strösocker
    1/3 tsk salt
    ca 8 dl vetemjöl
    250 - 300 g margarin
    Fyllning:
    smör
    strösocker
    hackad mandel eller nötter
    vaniljkräm
    Pensling:
    ägg
    Garnering:
    sockerglasyr (florsocker + vatten)



    Gör så här:

    Smula sönder jästen i en bunke.
    Häll kall mjölk över och rör om tills jästen lösts upp.
    Blanda ner uppvispat ägg, strösocker, salt och till
    sist vetemjöl. Spara ev lite mjöl till utbakningen.
    Arbeta samman till en smidig deg.
    Lägg degen i kylskåp så att den blir riktigt kall.
    Låt även smöret blir riktigt kallt.
    Kavla ut degen (enligt kursavsnittet: Wienerdeg).
    Skär ut kvadratiska rutor med vass kniv.
    Sätt en klick smör på mitten av rutan.
    Strö över lite strösocker och mandel eller nötter.
    Vik nu över varje flik till mitten och tryck till en
    aning
    Sätt en klick vaniljkräm i mitten.
    Jäs wienerbröden svalt på plåt ca 1/2 - 1 timme.
    Pensla med uppvispat ägg.
    Grädda.
    När kakorna är kalla glaserar man med socker-
    glasyr.

    Ugnstemperatur: ca 250 grader
    Baktid: ca 5 - 8 minuter

  • friis 17 september 2007

    Lägg in det som ett recept på maklubben så att man kan hitta det i kokboken vetja! :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.