Jag vill ha recepten nu :D Snälla nån som har de...Mvg Ulla
18 juli 2006
Men va fan svara då :( Jag vill ju baka nu :( Kom igen nån ;)Kram å puss ulla :D
AndreasT10 september 2007
Här har du ett bra recept.
50 g jäst
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk strösocker
1/3 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
250 - 300 g margarin
Fyllning:
smör
strösocker
hackad mandel eller nötter
vaniljkräm
Pensling:
ägg
Garnering:
sockerglasyr (florsocker + vatten)
Gör så här:
Smula sönder jästen i en bunke.
Häll kall mjölk över och rör om tills jästen lösts upp.
Blanda ner uppvispat ägg, strösocker, salt och till
sist vetemjöl. Spara ev lite mjöl till utbakningen.
Arbeta samman till en smidig deg.
Lägg degen i kylskåp så att den blir riktigt kall.
Låt även smöret blir riktigt kallt.
Kavla ut degen (enligt kursavsnittet: Wienerdeg).
Skär ut kvadratiska rutor med vass kniv.
Sätt en klick smör på mitten av rutan.
Strö över lite strösocker och mandel eller nötter.
Vik nu över varje flik till mitten och tryck till en
aning
Sätt en klick vaniljkräm i mitten.
Jäs wienerbröden svalt på plåt ca 1/2 - 1 timme.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda.
När kakorna är kalla glaserar man med socker-
glasyr.
Ugnstemperatur: ca 250 grader
Baktid: ca 5 - 8 minuter
friis17 september 2007
Lägg in det som ett recept på maklubben så att man kan hitta det i kokboken vetja! :D
Jag vill ha recepten nu :D Snälla nån som har de...Mvg Ulla
Men va fan svara då :( Jag vill ju baka nu :( Kom igen nån ;)Kram å puss ulla :D
Här har du ett bra recept.
50 g jäst
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk strösocker
1/3 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
250 - 300 g margarin
Fyllning:
smör
strösocker
hackad mandel eller nötter
vaniljkräm
Pensling:
ägg
Garnering:
sockerglasyr (florsocker + vatten)
Gör så här:
Smula sönder jästen i en bunke.
Häll kall mjölk över och rör om tills jästen lösts upp.
Blanda ner uppvispat ägg, strösocker, salt och till
sist vetemjöl. Spara ev lite mjöl till utbakningen.
Arbeta samman till en smidig deg.
Lägg degen i kylskåp så att den blir riktigt kall.
Låt även smöret blir riktigt kallt.
Kavla ut degen (enligt kursavsnittet: Wienerdeg).
Skär ut kvadratiska rutor med vass kniv.
Sätt en klick smör på mitten av rutan.
Strö över lite strösocker och mandel eller nötter.
Vik nu över varje flik till mitten och tryck till en
aning
Sätt en klick vaniljkräm i mitten.
Jäs wienerbröden svalt på plåt ca 1/2 - 1 timme.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda.
När kakorna är kalla glaserar man med socker-
glasyr.
Ugnstemperatur: ca 250 grader
Baktid: ca 5 - 8 minuter
Lägg in det som ett recept på maklubben så att man kan hitta det i kokboken vetja! :D