Hade så tråkigt och behöver lite drag i vardagen så jag skapade ovanstående för att få dela med mig av mina erfarenheter som kock!
Mvh,
K!
Fråga på !
Marksten16 februari 2013
Lagar just tjocka revben i ugn, Vad ska jag ha till detta?
FragaKocken16 februari 2013
Personliga favoriten är rödkål, äppelmos, sås från revbenen och kokt potatis.
Något du måste prova är Koreanska revben!
Marksten16 februari 2013
Hur gör man Koreanska revben?
LenaBE116 februari 2013
{question} Jag har bl.a. broccoli hemma och är sugen på att göra en paj eller en gratäng någon dag, men jag har tröttnat lite på mina vanliga recept som jag brukar använda, har du något förslag på nåt gott jag kan göra med broccolin?
FragaKocken16 februari 2013
Skrivet av Marksten den 16 feb 2013
Hur gör man Koreanska revben?
Då jag inte använder recept personligen så kan jag bara skriva ner ingredienserna tills jag gör det nästa gång och då kommer jag skriva ut mått osv.
Blir stark/söt smak och Ingefäran balanserar allt väldigt väl.
FragaKocken16 februari 2013
Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013
{question} Jag har bl.a. broccoli hemma och är sugen på att göra en paj eller en gratäng någon dag, men jag har tröttnat lite på mina vanliga recept som jag brukar använda, har du något förslag på nåt gott jag kan göra med broccolin?
Du får gärna fråga på bloggen nästa gång, så jag får lite ruljans på den och andra får recepten där :)
Men idag är jag snäll!
Har du gjort Blomkål/Broccoli gratäng någon gång?
Det enda du behöver tänka på är att lägga till något med sälta, exv spickeskinka, hårt stekt bacon så du får lite kick i det.
Något som är en personlig favorit är Blomkål och Chorizo. Fantastisk smakkombination!
LenaBE116 februari 2013
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
FragaKocken16 februari 2013
Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Överst i första inlägget :)
Men här kommer den igen!
http://fragakocken.blogspot.se/
FragaKocken17 februari 2013
Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!
Lenkan17 februari 2013
Skrivet av Marksten den 16 feb 2013
Lagar just tjocka revben i ugn, Vad ska jag ha till detta?
Här hemma äter vi alltid pommes strips, grönsallad och kall bearnaisedip till ugnsgrillade revbensspjäll
Erajscha18 februari 2013
Skrivet av Lenkan den 17 feb 2013
Skrivet av Marksten den 16 feb 2013
Lagar just tjocka revben i ugn, Vad ska jag ha till detta?
Här hemma äter vi alltid pommes strips, grönsallad och kall bearnaisedip till ugnsgrillade revbensspjäll
Vi äter gärna brynt ris (man mjuksteker finhackad lök och blandar sen ner kokt ris och lite soja och bryner ihop. Smakar av med peppar) vinbärsgelé och ärtor till.
FragaKocken6 mars 2013
Sådärja! Efter att ha varit sjuk en längre tid är det dags att ta tag i bloggen igen! ^^
carolina_karlsson_587 mars 2013
det blir potatisgratäng med någon god köttbit med kokta morötter och blomkål:) mumma :)
carolina_karlsson_587 mars 2013
Skrivet av FragaKocken den 17 feb 2013
Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!
jag brukar ta 4 ganska stora potatisar,
skiva dom så tjocka du vill ha dem.
lägg dom i en kastrull häll på 5 dl grädde, salta och svartpeppar efter smak och pressa en vitlöksklyfta.
koka det i tio min.
häll i en ugnsform in i ugnen i 15 min 225 grader ta ut och häll på osten in i ugnen tills den fått färg. denna måltid räcker till i alla fall 3 personer beroende på hur matglada man är, men det räcker till 3 storätare, och många små ätare. hoppas du fick det svar som du ville ha.
FragaKocken7 mars 2013
Skrivet av carolina_karlsson_58 den 7 mar 2013
Skrivet av FragaKocken den 17 feb 2013
Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!
jag brukar ta 4 ganska stora potatisar,
skiva dom så tjocka du vill ha dem.
lägg dom i en kastrull häll på 5 dl grädde, salta och svartpeppar efter smak och pressa en vitlöksklyfta.
koka det i tio min.
häll i en ugnsform in i ugnen i 15 min 225 grader ta ut och häll på osten in i ugnen tills den fått färg. denna måltid räcker till i alla fall 3 personer beroende på hur matglada man är, men det räcker till 3 storätare, och många små ätare. hoppas du fick det svar som du ville ha.
Jag tror du missuppfattade mig :)
Jag uppdaterade bloggen med hur man gör gratäng osv. :)
FragaKocken10 mars 2013
Då var den uppdaterad igen! Denna gången med ett recept på timjan/morotsbröd samt en fiskgryta med tomatbas och stjärnanis!
http://fragakocken.blogspot.se/
Annrh23 mars 2013
Jag ska göra chkladfondant och vill ha marinerade jordgubbar till men vill koka en god lag som jag kan låta jordgubbarna dra i. Allt jag hittar är bara socker och lime. Men vi åt så god lag för någon vecka sen som jag vet var ett kok på vatten och socker och även någon god likör.
Har du något gott recept på en god sockerlag som jag kan koka ihop för att göra mina frysta jordgubbar så mycket lyxigare och godare?
andersflanders10 oktober 2013
Annars kan du ju fråga http://vadfanskajaglagatillmiddag.se om bra förslag på recept. (Y)
http://fragakocken.blogspot.se/
Hade så tråkigt och behöver lite drag i vardagen så jag skapade ovanstående för att få dela med mig av mina erfarenheter som kock!
Mvh,
K!
Fråga på !
Lagar just tjocka revben i ugn, Vad ska jag ha till detta?
Personliga favoriten är rödkål, äppelmos, sås från revbenen och kokt potatis.
Något du måste prova är Koreanska revben!
Hur gör man Koreanska revben?
{question} Jag har bl.a. broccoli hemma och är sugen på att göra en paj eller en gratäng någon dag, men jag har tröttnat lite på mina vanliga recept som jag brukar använda, har du något förslag på nåt gott jag kan göra med broccolin?
Hur gör man Koreanska revben?
Då jag inte använder recept personligen så kan jag bara skriva ner ingredienserna tills jag gör det nästa gång och då kommer jag skriva ut mått osv.
Sesamolja, Sesamfrö, Soja, Röd chili, Kanel, Råsocker, Vitlök, Salladslök, Ingefära.
Blir stark/söt smak och Ingefäran balanserar allt väldigt väl.
{question} Jag har bl.a. broccoli hemma och är sugen på att göra en paj eller en gratäng någon dag, men jag har tröttnat lite på mina vanliga recept som jag brukar använda, har du något förslag på nåt gott jag kan göra med broccolin?
Du får gärna fråga på bloggen nästa gång, så jag får lite ruljans på den och andra får recepten där :)
Men idag är jag snäll!
Har du gjort Blomkål/Broccoli gratäng någon gång?
Det enda du behöver tänka på är att lägga till något med sälta, exv spickeskinka, hårt stekt bacon så du får lite kick i det.
Något som är en personlig favorit är Blomkål och Chorizo. Fantastisk smakkombination!
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Överst i första inlägget :)
Men här kommer den igen!
http://fragakocken.blogspot.se/
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!
Lagar just tjocka revben i ugn, Vad ska jag ha till detta?
Här hemma äter vi alltid pommes strips, grönsallad och kall bearnaisedip till ugnsgrillade revbensspjäll
Lagar just tjocka revben i ugn, Vad ska jag ha till detta?
Här hemma äter vi alltid pommes strips, grönsallad och kall bearnaisedip till ugnsgrillade revbensspjäll
Vi äter gärna brynt ris (man mjuksteker finhackad lök och blandar sen ner kokt ris och lite soja och bryner ihop. Smakar av med peppar) vinbärsgelé och ärtor till.
Sådärja! Efter att ha varit sjuk en längre tid är det dags att ta tag i bloggen igen! ^^
det blir potatisgratäng med någon god köttbit med kokta morötter och blomkål:) mumma :)
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!
jag brukar ta 4 ganska stora potatisar,
skiva dom så tjocka du vill ha dem.
lägg dom i en kastrull häll på 5 dl grädde, salta och svartpeppar efter smak och pressa en vitlöksklyfta.
koka det i tio min.
häll i en ugnsform in i ugnen i 15 min 225 grader ta ut och häll på osten in i ugnen tills den fått färg. denna måltid räcker till i alla fall 3 personer beroende på hur matglada man är, men det räcker till 3 storätare, och många små ätare. hoppas du fick det svar som du ville ha.
Tack för ditt svar. (Y)
Vart hittar jag din blogg? {question}
Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!
jag brukar ta 4 ganska stora potatisar,
skiva dom så tjocka du vill ha dem.
lägg dom i en kastrull häll på 5 dl grädde, salta och svartpeppar efter smak och pressa en vitlöksklyfta.
koka det i tio min.
häll i en ugnsform in i ugnen i 15 min 225 grader ta ut och häll på osten in i ugnen tills den fått färg. denna måltid räcker till i alla fall 3 personer beroende på hur matglada man är, men det räcker till 3 storätare, och många små ätare. hoppas du fick det svar som du ville ha.
Jag tror du missuppfattade mig :)
Jag uppdaterade bloggen med hur man gör gratäng osv. :)
Då var den uppdaterad igen! Denna gången med ett recept på timjan/morotsbröd samt en fiskgryta med tomatbas och stjärnanis!
http://fragakocken.blogspot.se/
Jag ska göra chkladfondant och vill ha marinerade jordgubbar till men vill koka en god lag som jag kan låta jordgubbarna dra i. Allt jag hittar är bara socker och lime. Men vi åt så god lag för någon vecka sen som jag vet var ett kok på vatten och socker och även någon god likör.
Har du något gott recept på en god sockerlag som jag kan koka ihop för att göra mina frysta jordgubbar så mycket lyxigare och godare?
Annars kan du ju fråga http://vadfanskajaglagatillmiddag.se om bra förslag på recept. (Y)